Acıbadem’den Mehmet Kuşku uyarıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Acıbadem’den Mehmet Kuşku uyarıyor
A
a

Acıbadem Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Mehmet Kuşku, çocukların iki yaşından önce havuza ve denize sokulmamasını önerdi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
ES TV’deki Sağlık Rehberi’nde “yaz aylarında çocuk sağlığı” hakkında bilgi veren Dr. Kuşku, şöyle konuştu:

“Yaz tatili kâbusa dönüşebilir. Bazı noktalara dikkat etmek lazım. Bebeklerimizi havuza ne zaman sokacağız? İki yaşına kadar havuza girmelerini istemiyorum.  Neden iki yaş? Birincisi Hepatit A ve Hepatit B havuzlar açasından eh tehlikeli enfeksiyonlardır. O yüzden bunlara karşı çocuğun immünizasyonun sağlanması lazım.

Hepatit A’nın ikinci dozu ikinci yaşta yapılıyor. O yüzden iki yaştan önce havuza ve denize sokulmamasını istiyorum. Diğer zamanlarda sokulabilir ama havuzlar biliyorsunuz çok kişinin girdiği ve sirkülaüsyonnu çok hızlı olduğu ve mikroorganizmalarında çok fazla yer aldığı su ortamlarıdır. Dolayısıyla özellikle küçükler saf ve temizdir. Mikroorganizmalarla çok fazla karşılaşmamışlardır. Erişkin gibi değildir.

En ufak bir mikroorganizma ile karşılaşma çocukta enfeksiyona sebep olabilmektedir. O yüzden havuza iki yaşından önce sokmuyoruz. İki yaşından sonra belki su içirmemek kaydıyla denize sokabiliriz.”
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi