A.Ü tarihi mirası ortaya çıkarmaya devam ediyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç A.Ü tarihi mirası ortaya  çıkarmaya devam ediyor
A
a

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü, Side Kazı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Sabri Alanyalı, eşi Doç. Dr. Feriştah

Sütiş Eskişehir
Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü, Side Kazı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Sabri Alanyalı, eşi Doç. Dr. Feriştah Alanyalı ile birlikte 2,5 aydır Side Antik Kent'te yürüttüğü kazı çalışmalarını tamamladı. Antik kentte restorasyon ve konservasyon çalışmalarının süreceğini belirten Prof. Dr. Sabri Alanyalı ve Doç. Dr. Feriştah Alanyalı, Side Antik Kent'teki kazı çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Kazı çalışmalarına Avusturya Graz Üniversitesi, Münih Arkeoloji Enstitüsü ve Gerde Heukel Stiftung'un bilimsel katkılarıyla yapıldığına değinen Prof. Dr. Alanyalı, bu seneki kazı çalışmaları kapsamında da Attius Philippus Suru çevresinde çalışma yaptıklarını ifade etti. Antik kentte bu sene 3 önemli çalışmaya imza attıklarını dile getiren Alanyalı, gerçekleştirdikleri kazılarla ilgili olarak şunları aktardı: "Çalışmalarımızda M.S. 5'inci yüzyıla ait önemli bulgulara ulaştık. Tapınaklar bölgesinde de 2013 yılında restorasyon projesi hazırlandı. Yine proje kapsamında tapınaklar bölgesinde Antalya Valiliği'nin desteğiyle uygulama çalışmalarına başladık. Proje tamamlandıktan sonra alan düzenlemesi yapılarak ziyarete açılması planlanıyor." (HM)
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi