Malum kişilerin yaptığı işe bak!

Arif Anbar yazdı

2 Ocak 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’le yaptığım görüşmenin ilk bölümünü dün bu sütunlarda okudunuz. Bugün ise ikinci bölümünü sizlerle paylaşacağımı belirtmiştim.
 
*
Konu Ilıca Barajı.
Büyükerşen, Ilıca Barajı meselesine ilişkin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’yla görüştüğünü ve görüşmenin olumlu geçtiğini bildirdi.
“Malum kişiler” diye adlandırdığı bazılarının, baraj konusunda bakanı yanlış bilgilendirdiklerini vurgulayan Büyükerşen, bakana verilen yanlış bilgilerin tümünü düzelttiğini de aktardı.
Büyükerşen bunun yanı sıra Sakarya Başından su getirilmesi tartışmaları konusunda da dikkat çeken ifadeler kullandı.
 
*
 
Dilerseniz şimdi, Büyükerşen’in yukarıda aktardığım konularla ilgili ifadelerini okuyalım…
 
*
 
Yılmaz Büyükerşen:
 
            ILICA BARAJI DSİ’YE AİT DEMİŞLER
  • “Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’yla, Ilıca Barajı’nı engelleme çabalarına ilişkin görüştüm. Görüşmem sırasında ise Sayın Bakandan şunu öğrendim. Ilıca Barajı’nı engelleme çabalarının kamuoyunda ilk kez gündeme geldiği zamanlarda malum kişiler, bakana yanlış bilgi vermiş. Ilıca Barajı’nın DSİ’ye ait olduğunu söylemişler ve Büyükşehir Belediyesi tarafından barajın yapımının engellendiğini iletmişler. Bu nasıl bir zihniyettir yahu? İnanılır gibi değil.
 
SAVAK KISMINI ENGELLİYORLAR
  • Daha sonrada yine o malum kişiler, Sayın Bakana yanlış bir bilgi daha vermişler. Neymiş efendim? Baraj duvarının savak (su tahliye bölümü) kısmı yokmuş. Bu nedenle arkada biriken su zamanla baraj duvarını yıkarmış da sel olurmuş. Bunu söylemişler bakana. Yani Allah aşkına, biz barajı yaparken savak kısmını düşünmemiş olabilir miyiz? Zaten biz de savak kısmını bitirmeye çalışıyoruz. Bunlar asıl işte o savak kısmını engellemeye çalışıyorlar. Bize yaptırtmıyorlar. Bunların hepsini bir bir anlattım bakana.
 
BAKANDAN DSİ’YE “YARDIM EDİN” TALİMATI
  • Bütün bunlardan sonra Sayın Nabi Avcı’yla görüştük. Avcı’da sağ olsun Sayın Eroğlu’yla görüşmüş. Eroğlu Avcı’ya; DSİ’ye talimat verdiğini, savak kısmı bitmediyse eğer bitirilmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne yardım edilmesini DSİ’den istediğini söylemiş. Avcı bana bunu iletti. Ben de sonrasında bakana teşekkür ettim.
 
SAKARYA BAŞI İÇİN RESMİ YAZI
  • Bakın unutmadan şunu da söyleyeyim. Sayın Bakanla Sakarya Başından su getirilmesini de konuştum. Kendisine bu işin belediyenin değil hükümetin işi olduğunu söyledim. Çünkü oradan su getirmek bizim hem bütçemizi hem de teknik yeterliliğimizi aşar dedim. Hatta yılbaşından sonra da resmi yazı göndereceğiz hemen. Sakarya Başından su getirilmesi konusunu, hükümetin gündeme almasına çalışacağız. Resmi yazımız hazır bile. Yılbaşından sonra göndereceğiz.
 
20 YIL EVVEL SÖYLEDİM
  • Ha şunu da belirteyim. Ben Sakarya Başından su getirilmesi konusunu 20 yıl evvel söylüyordum. O zaman rektördüm. Rektörlüğümden beri bunu söylüyorum.”
 
*
 
Evet…
Büyükerşen’in aktardıklarını okudunuz.
Burada merak ettiğim tek şey şu…
Acaba DSİ, bakandan aldığı talimatı uygulayıp, barajın bitirilmesine ilişkin Büyükşehir Belediyesi’ne yardım edecek mi?
Bekleyip, göreceğiz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
vatandaş 3 Ocak 2018 00:19

sivrihisarın genç belediye başkanı hamid yüzügüllü 2019 da eskişehir büyükşehir belediye başkanı olursa su da dahil eskişehirin gerçek sorunlarını çözeceğine eskişehirli vatandaş olarak inanıyoruz

0 1 Cevap Yaz
ahmet lala 3 Ocak 2018 00:14

Bu millet kimin hırsız olduğunu iyi biliyor.Porsuk projesinde yapılanları bir araştırıver sayın mertoğulları.Sonra onu kurtaran hakimlerin şimdi nerede olduğunu öğren ve mertçe burada yazıver bekliyorum.!

0 1 Cevap Yaz
Selami Yıldırım 2 Ocak 2018 21:02

Sakaryabaşı'ndan su getirmek düşünce ilk etapta kulağa hoş geliyor. Ancak, yaz aylarında tarımsal sulama yapıldığından, Sakarya Nehri, 20-25 km sonra küçük bir dere halini alıyor. Hatta daha ilerilerde -Polatlı taraflarında- kuruma ile karşı karşıya kalıyor. Bu proje, artısı-eksisi ile çok çok iyi düşünülmeli ! Kış aylarında getirilebilinir yeterli olursa tabii !

0 0 Cevap Yaz
Murat Mertoğulları 2 Ocak 2018 20:58

Ulan Ahmet Lala işiniz gücünüz Muhalefilk yapmak.Adam Eskişehir'i Dünya kenti yaptı örnek ve çalİşkan bir Başkanımız var ama sen ve senin gibi lavuklara illaki Hırsız biri olsa daha iyi olurdu.

3 0 Cevap Yaz
Deniz335 2 Ocak 2018 20:08

Izmir dsi calisanlari kadroya alincak diye sevinenler alinmiyo 3 aylik işe girenleri aliyolar adaletsizlik cok var kardeşim ve arkadaşlari bir akpli olarak cok uzgunuz sesimizi duysunlar bunlar yillarini oraya veriyolar d s i ulaşir bu durum

0 0 Cevap Yaz
İsa Çelik 2 Ocak 2018 17:57

Yürü be Ahmet seni kim tutar.

1 2 Cevap Yaz
ahmet lala 2 Ocak 2018 02:04

lay lay lom işlerle , makyajla 19 yıl geçirirken madem rektörken söylemiştin her yıl 500m. yapsaydın şimdi sakarbaşının suyu musluklardan akıyordu.Şimdide bu benim işim değil deyip çık işin içinden.Sehir içindeki köprüyü yıkmak senin işin değil , alt geçit üst geçit yapmak , kavşak düzenlemesi senin işin değil .Peki senin işin 3-5 elite trilyon harcayıp senfoni orkestrası beslemekmidir.?

7 13 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi