Ahmet Ataç 15 02 2024

İşte o kadın!

Arif Anbar yazdı

1 Ocak 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Geçtiğimiz Cumartesi günü kaleme aldığım “Çok gizli toplantı” başlıklı yazımda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın üst düzey yetkililerinin Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi’nde AKP Eskişehir Teşkilatı mensuplarıyla yaptığı “termik santral” toplantısında gerçekleştirilen açılış konuşmasının içeriğini sizlerle paylaşmıştım.
Bununla birlikte konuşmanın içeriğine ilişkin değerlendirme yapmamış ve yorumu okuyucularımıza bırakmıştım.
Bize ulaşan okuyucu yorumlarına bakıldığında, konuşmanın içeriği kamuoyunun hoşuna gitmemiş.
Dahası okuyucu, konuşmanın bilimsel değil siyasi olduğu kanısına varmış.
 
*
 
Biliyorsunuz…
Konuşmayı yapan kadının, Enerji Bakanlığına ve dolayısıyla Bakan Berat Albayrak’a yakın olduğunu ifade etmiş ve ismini vermemiştim.
Ancak okurlarımız o kadının kim olduğunun açıklanması gerektiğini ısrarla söyleyince, deşifre etmeye karar verdim.
 
*
 
Şimdi, açıklama yapan o kadının kim olduğunu açıklayacağım ve yine yorumu sizlere bırakacağım.
 
*

SEVDA GUNER ESKISEHIR

Sevda Güner…
17 Temmuz 1979’da Artvin’in Ardanuç ilçesinde doğmuş.
Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde psikolojik danışmanlık ve rehberlik eğitimi almış.
Küresel siyaset ve uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yapmış.
Şu an Gazi Üniversitesi’nde siyaset bilimi ve kamu yönetimi alanlarında doktora yapıyormuş.
Bir dönem ABD’de eğitim görmüş.
Yine orta doğu politikalarıyla ilgili derslerini; Kudüs, Telaviv, Ramallah ve Filistin’de tamamlamış.
Yine, PKK ile ilgili çalışmalar gerçekleştirmiş.  
Şu an US Danışmanlık ve Organizasyon şirketinin sahibi ve Enerji Bakanlığı’nın stratejik iletişim danışmanı.
Kendisini; stratejik iletişim, algı ve davranış uzmanı olarak tanımlıyor.
 
*
Sevda Güner…
2009’da AKP’ye üye olmuş.
Bir dönem AKP Çankaya İlçe Başkan Yardımcılığı ve AR-GE Başkanlığı görevlerini yürütmüş.
AKP’den Çankaya Belediye Başkanı aday adayı olmuş.
Yine Ankara 2. Bölgeden milletvekili aday adayı olmuş.
Sosyal medya paylaşımları incelendiğinde, çok yüksek derecede AKP algıcısı olduğu görülüyor.
 
*
 
Sevda Güner…
Enerji Bakanlığı ÇED Daire Başkanı Oğuz Güner’le oldukça yakın.
 
*
Sevda Güner…
Eskişehir’de muhtarlarla yapılan termik santral toplantısında dağıtılan “tüy dökücü krem”in fikir babası.
 
*
 
Sevda Güner…
24 Haziran 2016’daki Cumhuriyet gazetesinin şu haberine göre, kendini polis olarak tanıttığı ve kargaşa çıkardığı iddia edilen kimliği belirsiz kadın:
 
“Cerattepe’deki madencilik faaliyeti için ihaleyi alan Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır A.Ş., kentteki iki noktada belediyeye ait reklam panolarına, ‘Artvin halkı milli değerlerine sahip çıkıyor’ yazılı afişler astı. 

Artvinlilerin daha önce iki kez söktüğü afişlerin yeniden asılması üzerine bir araya gelen çoğunluğu kadın 20 kişilik grup, Çayağzı Mahallesi ve AVM kavşağındaki reklam panolarına asılı afişleri söktü. 

Bu sırada, iddiaya göre kendisini polis olarak tanıtan ve kadınları, "Yanlış yoldasınız" diye uyararak cep telefonu ile kayda almaya çalışan kimliği belirsiz bir kadın gerginliğe yol açtı. Gruptakilerin üzerine yürüdüğü ve tartıştığı kadın, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından uzaklaştırılarak bir otele sokuldu. Polisin ikna ederek dağılmalarını sağladığı grup polis merkezine giderek, görüntüleri çeken kadından şikayetçi oldu.”

 
*
 
 
Evet…
O konuşmayı yapan kadını yukarıda anlattım.
Ve yorumu yine size bıraktım.
 
 
 
 
Büyükerşen’den bilimsel cevap
 
Yine Süleyman Çakır’da yapılan “Çok gizli toplantı” başlıklı yazımız sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen aradı ve cevap hakkını kullanmak istedi.
 
*

Sevda Güner’in, “Neydi? Ne konuştuk son olarak? Şeydi… Büyükerşen enerji fazlamız var demiş. Bende muhabbet ediyorum başkanla… Ya 82 yaşındaki bir adamın enerjiye ihtiyacı olmayabilir ama bizim enerjiye ihtiyacımız var. Değil mi? Mesela gençlik kolları başkanımız… Büyükerşen 82 yaşında olduğu için enerji fazlası hissediyorlardır. Biz öyle bir şey hissetmiyoruz. Hani onun enerjiye ihtiyacı olmayabilir de, bizim bütün gençlerin, enerjiye ve işe ihtiyacı var diye bir açıklamayı patlatacak. Gündemi takip edeceksin, sonra yapıştıracaksın. Bitti bu kadar ya. Bu is bu kadar” şeklindeki ifadelerinin nezaket kurallarına uymadığını ifade eden Büyükerşen, şunları söyledi:

YAHU BARİ DOĞRU SÖYLEYİN

n“Bir kere ben Türkiye’de enerji fazlası var derken bunu uydurmuyorum, kafamdan atmıyorum. Bakın elektrik enerjisi konusunda en fazla bilgi sahibi olanlar elektrik mühendisleri ve bilim adamları. Onlar ne diyor? Diyorlar ki, ‘Türkiye’de enerji fazlası var.’ Türkiye bugün için, bu sanayi yapısıyla, enerji kullanım potansiyeliyle enerji fazlasına sahip. Türkiye elektrik mühendisleri odası, TMMOB… Bu kuruluşların bilimsel görüşünü anlattım ben. Yani bakın ben değil bilim söylüyor bunu. Diğer taraftan, dönüp dolaşıp konuyu yaşıma getiriyorlar. Çünkü ellerinde eleştiri yapabilecek argüman yok. Hadi yaşım üzerinden algı operasyonu yapmaya çalışıyorsunuz… Yahu bari doğru söyleyin. Benim yaşım 82 değil, 80’dir. Yaşımı bile yanlış söylüyorlar.”

 

*
 
Büyükerşen bir konuya daha açıklık getirmek istedi.
2Eylül gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakkı Kutlu’nun, “Neden rahatsız oluyorsunuz ki? ” başlıklı yazısının bir bölümünde geçen, “Bakanlığın yaptığı ve sözde gizli toplantıda söylenen ‘masonluk derecesi’ türünden bilgilendirmeleri de metine almamak ayrı bir durum tabii…” cümlesi üzerine Büyükerşen, şu açıklamayı yaptı:
 
            MESNETSİZ İDDİALAR
  • “Bakın bazıları mesnetsiz iddialarla algı oluşturma çabasında. Ancak geçmişte başarılı olamadılar. Yine başarılı olamayacaklar. Bugüne kadar üye olduğum dernekleri söyleyeyim mi size? Türkiye Gazeteciler Sendikası Federasyonu, 1960’lı yıllarda Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti ve Sendikaları. Şuan hala Türkiye Gazeteciler Cemiyeti sürekli basın kartı üyesiyim. Bunlar dışında birkaç vakıf üyeliğim var. Bakın Kızılay’dan bana ısrarla teklif gelmesine rağmen üye olmuyorum. Çünkü siyasallaştığını düşünüyorum. Yani malum kişiler beni bazı derneklerle ilişkilendirerek masonluk tartışması yaratmaya çalışıyorlar. Yani böyle bir şey mümkün mü Allah aşkın? Şimdi o dernekler benden habersiz bana ödül vermiş. Sonra o ödülü takdim etmek için davet etmişler. Gitmeyeyim mi? Nezaket kuralları gereği gidip alıyorum ödülü. Üye bile değilim o derneklere. Üye olduğum dernekler belli.”
 
NOT:
Yarın, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in gündem yaratacak bir açıklamasını bu sütunlarda okuyacaksınız.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Pehh 1 Ocak 2018 23:26

Büyükerşen de yaşından başka birşeye takılamayacak kadar boş malesef.. İşiniz gücünüz algı, karalama.

0 1 Cevap Yaz
Ha 80, ha 82 1 Ocak 2018 22:32

80 yıl için 2 yaşın lafı olmaz. Ne fark eder. Koltuk böyle bisi demekki. El ver birine o yapsın bari.

2 2 Cevap Yaz
Çok gizli mii 1 Ocak 2018 18:45

Bu kadar gizli ve sizin de haberiniz olan toplantı ise bu, Bilinki sizi de yönetiyorlar

1 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi