Ahmet Ataç 15 02 2024

Fırtına

Cihan Yıldırım yazdı

15 Aralık 2017 09:32
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti ve Büyükerşen arasındaki ‘gerilim’ artıyor. Büyükerşen’in çok değişik bir ‘politika’ tekniği var. Yaptığı proje ve hizmetlerden puan toplamak Hoca’ya yetmiyor! Hoca, hem puan topluyor hem de rakiplerini hırpalıyor.
Mesleğe başladığım 2003 yılından beri sayısız örnek sayabilirim.
Son örneği vermekle yetineyim. Büyükşehir’in yaptığı Ilıca Barajı... Hoca, temiz su kaynağı bulup bunu musluktan akıtmak istediği için ‘aşırı derecede politize olmamış’ ahalinin takdirini topladı.
Yetmedi...
AK Parti’yi de ‘yıpratmayı’ başardı! Gerçi bu denklem için Hoca’nın istemesi yeterli değil. İktidar Partisi’nin de ‘kaşınması’ gerekiyor. Ceza sahasına ‘muz orta’ açması lazım. Onlar da sağ olsun her seferinde güzel bir orta açıyorlar.
Sahanın neresinde olursa olsunlar Hoca’yı görüp topu onunla buluşturuyorlar. Oyuncular değişse de ‘ortaların’ kalitesi hiç değişmiyor. Ya ayağa, ya kafaya... Sonuçta Hoca’nın ‘jeneriklik’ golüyle sonuçlanıyor. AK Parti’nin oyuncuları atağa geçerken kontra yiyor...
Hoca’nın ataklarını zaten durduramıyorlar. Hoca, Tusubasa gibi mübarek... Tek başına iktidarla mücadele ediyor. İktidar 11 kişi oynuyor ama Hoca’ya bir gol atamadılar!
Hoca’nın karambolden faydalanıp bazı golleri ‘elle’ attığı da oluyor. O zaman da ‘Maşallah hocama Maradona gibi’ diyorlar... Hoca, yine kazanıyor. Öyle ya da böyle golü atıyor...
Yıllardır böyle...
Peki, bundan sonra ne olacak?
Sonrası daha kötü!
Bugünden bakınca İktidar Partisi adına ‘umut ışığı’ görünmüyor. Üst yönetim dağılmış... Kimse ne yaptığını, ne yapacağını, kimin yanında duracağını bilmiyor.
Teşkilatlar da öyle...
Odunpazarı, Volkan Doğan’ın gayretleriyle direniyor. Doğan, aday yapılmazsa orada da nelerin olacağını az çok tahmin ediyoruz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu şu günlerde AK Partililerin var olan birliği bile dağıtmanın peşinde olduğunu görüyoruz.
Tüm bu olumsuzluklara ‘termik santral’ sıkıntısını da ekleyince “AK Parti tarihi hezimete doğru hızla ilerliyor” diyorum.
Bugün itibariyle Eskişehir’de bir vekilini daha kaybetmiş gibi görünüyor!
Belediyeler...
Aday bulmakta bile ‘güçlük’ çekebilirler... Hava öylesine ağır ve umutsuz... AK Parti ve CHP’nin yerel seçimi kapışması şu an için ‘yarış’ olmaktan çok uzak. Bırakın merkezdeki üç belediyeyi almayı kırsalda bile bazı belediyeleri kaybedecek İktidar Partisi.
AK Parti, elindeki 10 belediyenin dördünü kaybederse ‘başarı’ olarak görülmeli!
Eskişehir’in geldiği nokta bu...
Kim getirdi, nasıl geldi? Uzun uzadıya tekrar anlatmaya gerek yok. Mevcut durum bu!
AK Parti, Eskişehir defterini kapattı ya da kapatmak üzere... Bunu nereden çıkarıyorum? Partiyi temsil edenlere bakınca böyle diyorum.
Hiç umut yok mu? Var elbette...
CHP’de bi fırtına kopar, Hoca ve Ataç birbirine girerse AK Parti ‘yarışa’ dâhil olabilir. Aksi halde esaslı bir ‘mucize’ gerekir.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
rıza gündüz 18 Aralık 2017 20:11

AKP meçliste veya belediye meçlislerinde görüşülen her şeyi ret ederek önlemeğe çalışıyorlar .belediyenin yapmış olduğu barajın son aşamasını engellemekle sanki muhalefet etmeye çalışıyorlar sanki biz seçmenler eneyiyiz halkın en temel ihtiyacını riske atmakla sanki puan kazanacaklar ya Ada'm gibi çalışırlar yada halk olarak biz gerekeni yaparız onlarımızın evlerine tıkar halkın içine çıkamazlar

0 1 Cevap Yaz
Gol 17 Aralık 2017 07:36

Şehir resmen bok kokıyor.bunu yazsana.

1 0 Cevap Yaz
Hasan karabulut 16 Aralık 2017 16:53

Akpartili Meclis üyeleri şehir menfaatine 1 tane iş yaptılar mı ben hatırlamıyorum ama önümüzdeki seçimlerde artık çalışkan işi bilen insanları meclis üyesi adayı yaparlar ama iş işden geçmiş olacak Yazık çok yazık sırf meclis üyesiyim demek için yapılan insanlardan kurtulması lazım eskişehirde akpartinin Her fotograflarında aynı 50 kişiyi paylaşmayında bıraksınlar he bu arada anket yapsınlar cami cemaatinin yüzde 70 i akpartiye oy vermıyor

0 0 Cevap Yaz
Atabey 16 Aralık 2017 15:00

Hiçbir basın değeri olmayan; köşe yazısını tamamlamak için yazılmış basit bir Metin. Sayın Yıldırım anladığım kadarıyla gündemde kalmak için Birgün Ak partili birgün CHP li oluyor. Volkan Doğanın Başkanlığından bir beklentinizin olduğunu her geçen gün daha çok belli oluyor

0 1 Cevap Yaz
Bülent 16 Aralık 2017 09:25

Sayın Yıldırım,yorumunuza hem güldüm hem sonuna kadar hak verdim.Harika yazmissiniz.AKP yi bu şehirde kimin bu hale getirdiği ortada degilmi? BB meclis üyeleri evlere şenlik.Koca koca adamların bir güruh halinde her davranışları,her eylemleri mi yanlış ve acemice olur? Bu parti bu şehirden aldığı bu oya dua etsin,AKP Eskişehir de hiçbir zaman güvenilir olmadı,dürüst değiller en başta. Hele en son ki Termik santral meselesi ile son saniye penaltı yaptırdılar.Eeee bu golü de halk doksana çakar.

2 1 Cevap Yaz
goll 15 Aralık 2017 23:22

hala sinekten yağ çıkaracağız diye uğraşmalarınız yok mu gülmekten kasıklarıma ağrılar giriyo

4 3 Cevap Yaz
ünal 15 Aralık 2017 17:38

eee cihan bey...nerdeeennn nereye. Sen de değiştin ya.. hayret ki ne hayret

6 3 Cevap Yaz
Ajdar 15 Aralık 2017 17:12

Hoca ve hizmet? 20 senede bir tramvay kazığı soktu, 2 tane de park... Allah aşkına 20 senede başka ne yapıldı bu şehre söyleyiver... Kenar mahallelere git de gör sen hizmeti...(!)

19 10 Cevap Yaz
ismail

20 senede hükümetten kaç kuruş geldi bu şehre

5 8
Mustafa kelebek 15 Aralık 2017 12:47

Akp nin Eskişehir de yanlış ve tutarsız politikası Eskişehir halkına çok şeyler kaybettirdi hocaya başkanlığı kazandırdılar daha yanlış a devam ediyorlar

1 12 Cevap Yaz
halit 15 Aralık 2017 11:38

kim nereyi kaybedecek yada kazanacak bunu yakın zamanda göreceğiz. artık kimse inanmıyor engellendik hikayesine.

11 9 Cevap Yaz
su ve içmek. 15 Aralık 2017 10:20

yahu şunu anlamıyorum. eski genel müdürü şimdiki şebeke suyu içilebilir dedi içmiyorlar. Kalabak suyu var içilebilir yıllardır akar durur şebekeye vermezler. karapınardan su yıllardır akar yola bakmazlar. şimdi nerden cıktı bu su göleti. siyaset yerin dibine batsın

11 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi