Çok gizli toplantı!

Arif Anbar yazdı

30 Aralık 2017 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi’ni bilmeyenimiz yoktur.
Orada, önceki gün akşam saat 18:00’da Eskişehir için oldukça hayati bir konu hakkında uzun metrajlı bir toplantı yapıldı.
Toplantının konusu neydi?
Eskişehir’e kurulması planlanan kömürlü termik santral!
Kimler katıldı peki?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın üst düzey yetkilileri.
Toplantıyı, yine Bakan Berat Albayrak’a oldukça yakın bir kadın açtı.
18 dakikalık bir konuşma yaptı.
Bu 18 dakikalık konuşmanın ardından, 3 üst düzey yetkili termik santral konusunda katılımcılara detaylı bilgilendirme yaptı.
Bilgilendirilen kimlerdi peki?
AKP Eskişehir Teşkilatına mensup kimseler.
 
*
Toplantı, deyim yerindeyse “Çok gizli” kaşeli bir biçimde yapıldı.
Okul ve çevresinde adeta kuş uçurtulmadı.
 
*
 
Şimdi asıl mevzuya gelelim isterseniz.
Başta da belirtmiştim.
Bakan Berat Albayrak’a oldukça yakın bir ismin, toplantının açılışını yaptığını ve 18 dakika konuştuğunu ifade etmiştim.
Şimdi sizlere 18 dakikalık o konuşmanın deşifresini, aynen aktarmak istiyorum.
Ve yorumu size bırakıyorum.
 
*
             ANIZ VE TERMİK SANTRAL KIYASLAMASI
  • “Ben size bir şey daha söyleyeyim. Yani ben tarladan biliyorum. Tarlada çalıştığım için biliyorum. Tarlalarda çiftçilerin yaktığı anız… Bir günlük anız yakıp o tepeye veriyorsunuz ya… İki tane termik santralin bir yıllık yaktığına bedel. Sizin için normal. Çünkü o sizin anızınız, hep yakıyorsunuz. Hep yaktığınız için normal geliyor.
 
            ÇİFTÇİYE SU UYARISI
  • Suların çekilmesine gelelim. Termik santral kurun kurmayın… Eğer her çiftçi gidip kafasına göre bir kuyu açarsa, sularınızı düzensiz ve kuyu suyuyla her delikten kullanırsanız sularınız azalır. Yani çiftçinin de burada sularını işleme şeklini düzeltmesi lazım. Dolayısıyla bunların hep bir reel ve bilimsel karşılığı var.
 
            SU YOKSA HAVA VAR
  • Bakın… Nasıl hazırlanıyor proje biliyor musunuz? Bir yerde kömür rezervi aranıyor, bulunuyor ki birazdan söylerler. Alpu Ovası’ndaki kömür, Türkiye’nin üçüncü büyük kömür rezervi. Tamam mı? Kömürün… İşte ne diyorlar? Kalorisi azmış, niye? İşte böyle bir şey yok. Artık yeni nesil teknolojide her kalorideki kömürü teknolojili elektriğe çevirecek bir teknoloji vardır, bir. Araştırıyorlar bakıyorlar, diyorlar ki… Alpu Ovası’ndaki kömürün kalorisi kaç? İşte 2000 kalori. Alpu Ovası’nda yer altı suyu var mı yok mu? Yer altı suyu yoksa ya da suları zayıfsa hava yoğuşmalı sistem kuruluyor. Havayla çalışan kömürlü termik santral. Yani su olmayan bir yerde eğer biz rezerv bulmuşsak, su olmayan yerde bir şeyler bulmuşsak bunun da teknolojisi var.
 
KÜLLİYEN YALAN
  • Mesela Çan’da su yok. Az su var. Yeni nesil termik santral diye bir gerçek var. Dünya bunu kullanıyor. Efendim… Avrupa bilmem ne yapıyormuş da Türkiye bilmem… İşte Avrupa kapatıyormuş santralleri, Türkiye bilmem ne yapıyormuş. Açın bakın bakalım kapatıyor mu? Külliyen yalan. Yani şu rakam kaç? Şu… Fethi Bey aşağıya şey yapar mısın? Bir, Bir tane, şu, şey… Bir tane daha yapar mısın? O şey, rakamlar neredeydi? Yüzde kaçtı? Ha, evet… Yüzde 75 Çin, yerli kömürde elektrik üretiyor. Almanya yüzde 45’ten elektriğini sağlıyor, kömürden yüzde 45. Yalan söylüyor. Vay efendim kapatıyormuş. Bir kömürlü termik santralin ortalama ömrü 45 yıl. Eskisini kapatıyor, yerine yenisini yanına açıyor. Maksat ne biliyor musun? Türkiye’nin…
 
VER COŞKUYU!
  • Peki, bunu nasıl yapıyorlar biliyor musun? Psikolojik şimdi, algıda propagandayı nasıl yapıyorlar? Geliyorlar. Eskişehir halkının kaygıları, korkuları beklentileri… Önce sizi kahvelerde, oralarda, buralarda bir araştırıyorlar. Tebdili mekan… Hiç farkında bile değilsiniz ha… Sizin bir duygularınızı ölçüyorlar. Bir anket yapıyorlar. Ondan sonra diyorlar ki, biz Eskişehir halkına ne söylersek kargaşaya ve korkularını tetikleriz? Bir propaganda yönetimi yapıyorlar, çıkarıyorlar. Propaganda yönetiminde en korkunç ifadeleri nasıl yaparız, bunu da neyin üzerinden ve hangi aktörün üzerinden yaparız diye planlıyorlar. Ondan sonra da ver coşkuyu ver coşkuyu.
TEMA EYLEM YAPSIN DA ADAM DİYELİM
  • TEMA’ymış… TEMA’yı şimdi, bakan bey izin verse davet edeceğim de, şeyde, televizyonda… Sevgili TEMA gitsin Tufanbeyli’de yerli kömürle termik santral kurmuş SABANCI’nın önünde eylem yapsın da adam diyelim. Samimiyse… Gariban burada Alpu halkının kömürüyle toprağıyla korkusu olan halkı tetikleyene kadar, gitsin KOÇ’un madeninin önünde eylem yapsın da göreyim. Adamsa… Bir de TEMA sahaya iniyormuş. İki tane de sübliminal mesaj vermek için başörtülü kızı da yanına koymuş. Başörtülü iki tane kız, TEMA’yla hayır diyormuş. Adam nasıl çalışıyor. Biz biraz uyuyoruz, onu da söyleyeyim. Yani dolayısıyla bunların hepsi stratejik plan… Yani stratejik plan, halkın korkusu kaygısı ne? Toprağıyla bağı olanı neyle korkuturum? Bunlarla korkuturum değil mi? Suların gidecek başına asit yağacak. ÇAN termik santraline gel, hadi gidelim kimin başına asit yağmuru yağıyor. Türkiye bunları yemiyor artık. Kimse kusura bakmasın. Siz de yemeyeceksiniz.
 
DEVLET HALKIN DÜŞMANI DEĞİLDİR
  • Bu devlet halkının düşmanı değildir arkadaşlar. Yani eğer bu yapılanlar, olanlar gerçekleşecekse o zaman bu devlet halkı yok etmeye çalışıyor demektir. Yani böyle bir şey mümkün olabilir mi? Bu yerli kaynaklarımıza bir dönüş yoludur… Hani Yunus Emre’nin bir sözü var ya… İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir. Sen kendini bilmezsen bu nece okumaktır. Biz kendimizi öğrenmeye çalışıyoruz Türkiye Cumhuriyeti olarak. Biz ayağa kalkmaya çalışıyoruz. Biz şuan doğalgaz zengini değiliz, petrol zengini değiliz, elimizdeki tek zenginlik kömür. Bunu da kullanacağız. Kimse kusura bakmasın. Hiç kimse kusura bakmasın.
 
ESKİŞEHİR SEÇİM KAZANMAK İSTİYOR
  • Ha, mesela Çerkezköy’de de işte… İlçe başkanı… Ya işte ………. Hocam, e seçimden sonraya bırakalım. Ben ona bir kızdım. İşte Eskişehir, şey, işte seçim kazanmak istiyor 2019’a bırakalım. Sinop seçim kazanmak istiyor, nükleeri kurmayalım. Mersin seçim kazanmak istiyor nükleeri kurmayalım. Ne yapalım arkadaşlar? Oturalım mı böyle? Bitecek bu. Üretmeyelim o zaman. Savaşmayalım, kolay olanı seçelim.
 
            BÜYÜKERŞEN DE BÜTÜN GERÇEĞİ BİLİYOR
  • Sahada neyle mücadele edeceğiz? Her kriz bir fırsattır. Bugün termik santrale karşı çıkan… Bugün bile bile… Büyükerşen de biliyor bunun zararlı olmadığını. Büyükerşen de bütün gerçeği biliyor. Etrafındaki insanlar da bütün gerçeği biliyor. Hepsi gerçeği biliyorlar. O yüzden karşımıza çıkamıyorlar. O yüzden hocaları karşımıza çıkaramıyorlar.
 
AYDA 155 BİN AVRO ALAN DERNEK
  • Bakın ben size kısa bir örnek vereyim, ondan sonra teknik kısmına geçeyim. Artvin’de Cerattepe olayı vardı biliyorsunuz. Madeni çıkarmayın, siyanürlü, öleceğiz falan filan… Oranın krizini ben yönettim Allah nasip etti. Gereğini yapılmadığı için, şirket zamanında halkı bilgilendirmediği için halkın bilgilendiren ……………. Derneği olmuş. Gittim. Önce bir resim çekeceksiniz. Sokakta en son ne söylenmiş? Halk akıl fikirleri, düşünceleri, algıları, kadınlara, erkeklere, gençlere göre değişkenliğini… Çok ciddi bir analiz çıkardım. Cerattepe’de madene hayır diyenlerin yüzde 80’i Cerattepe’yi hiç görmemiş. Samimi söylüyorum. Reel anket. Cerattepe’nin nerede olduğunu bile bilmiyor. Sonra bir mecburiyet, zorunluluk daha var. Sokağı gezdim. Bütün camlarda zorunlu olarak madene hayır senfonisi var. Zorunlu yapıştırmışlar. Madene hayır atkıları, madene hayır kupaları, madene… Bu para nereden geliyor? En son, söylemesi ayıp car kebabı vardır ya bizim orda. İyi dedik car kebabı yedik, çay içeceğim… Burada da şeyde de vardır, göstersem iyi olurdu. Çay bardağı ya. Madene hayır baskılı çay bardağı. Gittim şirkete dedim ki. Siz bir dernekle değil, bir ülkeyle uğraşıyorsunuz dedim. Siz dedim, şuan psikolojik harekat yiyorsunuz dedim. Sonra ne çıktı ……… Derneği, ne çıktı? 155 bin AVRO para alıyor ayda, Alman vakıfları…
 
            GREENPEACE’Yİ KULLANIYORLAR
  • Almanya, altın rezervi olmayan, yani altını olmadan, dünyanın en büyük altın rezervini barındıran ülke. Ve bütün misyonu, amacı dünyada altın çıkarılmasını engellemek. Bunun için de orada örgütleniyorlar. Kimi kullanıyorlar Greenpeace’yi kullanıyorlar. Greenpeace kim ya? TEMA’yı kullanıyorlar. Hablemitoğlu’nun kitabını alın okuyun ya. Adamı öldürdüler işte.
 
            HABLEMİTOĞLU’NU DA SUİKASTLA ÖLDÜRDÜLER İŞTE
  • Bergama’da pijamalı amca, jeoloji uzmanı. Herkes mühendis, inceliyor. Herkes bir jeoloji mühendisi olmuş, maden mühendisi olmuş. O, hani bir tane adam vardı, köylülerimizi, toprağımız gidecek siyanür kullanılacak… Pijamayla biliyorsunuz protesto ettirip halkı galeyana getiriyordu. Ne çıktı? Alman Vakıflarından para alan cahilin biri çıktı. Onu ortaya çıkaran Hablemitoğlu’nu da suikastla öldürdüler işte. Yani bu oyun büyük arkadaşlar. Burada toprağa, suyunuz, havamız kirlenecek, bilmem ne olacak… Bunların hepsine cevap alacaksınız. Yani bunların hepsine cevap alacaksınız. Ama bu propaganda ifadelerini söyleyenlere… Reel gelsinler. Reel… Deyin ki bakanlığımızı çağıralım, hocalarımızı çağıralım konuşalım desinler.
 
BÜYÜKERŞEN TÜNELDEN SONRAKİ SON IŞIĞI GÖRMEK ÜZERE
  • Dolayısıyla burada teşkilatın üstüne ne düşüyor? Şimdi burada sonlandırırken hafif sitem kısmına giriyorum. Zihinlerinde savaşı kazanmış olanlar, sahalarda savaş kazanamazlar arkadaşlar. Kaybetmiş olurlar. Ben bu Eskişehir’de bir Büyükerşen büyüsü görüyorum. Psikolojikmen herkes ona yenilmiş. Vay Büyükerşen iletişimciymiş de. Vay bilmem neymiş de. Adam 82 yaşında. Tünelden sonraki son ışığı görmek üzere.   
 
GENÇLİK KOLLARI BAŞKANINA SESLENDİ
  • Yani hiç görülmeyecek mesela… Gençlik kolları başkanı arkadaşım, cevval arkadaşım, iki tane üniversitedeki öğrenci örgütleri kuracak eylem yapacak ya. Termik santral kurulmazsa burada kaç bin tane mühendis okuyor. Jeoloji mühendisi, çevre mühendisi… Bunlara nerede iş bulacağız? Maden mühendisi, maden çıkmazsa kömür çıkmazsa nerede iş bulacak? Bin tane öğrenci mezun oluyor her yıl. Nitelikli insan gücüne ihtiyacımız var. Saçma sapan şeyler yapan öğrencilere değil, geleceğini kurgulayan insanlara ihtiyacımız var. Sizin bunları anlatmanız lazım.
 
            BÜYÜKERŞEN ENERJİ FAZLAMIZ VAR DEMİŞ. 82YAŞINDAKİ BİR ADAMIN              ENERJİYE İHTİYACI OLMAYABİLİR
  • Neydi? Ne konuştuk son olarak? Şeydi… Büyükerşen enerji fazlamız var demiş. Bende muhabbet ediyorum başkanla… Ya 82 yaşındaki bir adamın enerjiye ihtiyacı olmayabilir ama bizim enerjiye ihtiyacımız var. Değil mi? Mesela gençlik kolları başkanımız… Büyükerşen 82 yaşında olduğu için enerji fazlası hissediyorlardır. Biz öyle bir şey hissetmiyoruz. Hani onun enerjiye ihtiyacı olmayabilir de, bizim bütün gençlerin, enerjiye ve işe ihtiyacı var diye bir açıklamayı patlatacak. Gündemi takip edeceksin, sonra yapıştıracaksın. Bitti bu kadar ya. Bu is bu kadar.
 
ÖNCE ZİHNİMİZDE KAZANACAĞIZ
  • Önce zaferi zihnimizde kazanacağız. Biz doğru iş yapıyoruz. Halkı kandırmıyoruz, buna inanın. Bütün bu propaganda ifadelerinin hepsi yalan, hepsi paralı, paralı hocalı… Yani Eskişehir gibi bir şehre yedi tane büyükelçi gelip özellikle teknolojik transfer ofisini gezmek için iki kere Amerika koşulları ve kapıları zorluyorsa oturup bunun bir termik santral meselesi olmadığını bileceksiniz arkadaşlar. Bu kadar basit. Anlaştık mı?
 
MUZ CUMHURİYETİ EDASIYLA DEĞİL
  • Şimdi teknik kısım için genel müdürüme veriyorum. Ondan sonra hızlıca onlar da sunumları yapacaklar. En çok soru cevap kısmına ayıracağız. Siz o soruları cebinize koyacaksınız. Bu anlatacaklarımızın her biri reel bilimsel. Buradaki çevre etki analizleri, sular… Hepsi bir muz cumhuriyeti edasıyla değil, bir profesyonel hocalar ve profesyonel firmalarca yapıldı arkadaşlar. Anlaştık mı? Yani bir kere siz bunlara inanacaksınız. Biz kendimize inanmıyorsak, kimseye hodri meydan demeyiz. Evet saygılar sunuyorum. Sürçü lisan ettiysem affola.”
 
*
 
En başta ifade etmiştim ya yorum sizin diye.
Bence bir kez daha okuyup yoruma öyle başlayın.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
demir 31 Aralık 2017 12:01

Teknik,çevresel ve bilimsel bir konu gizli toplantı olarak yapılmış.Madem haklısınız neden gizli toplantı yapıyorsunuz.Benim anladığım sunumu yapan kadın , hiçbir teknik, bilimsel ,çevresel olaylara vakıf olmayan tetikcilik yapan birisi.

2 5 Cevap Yaz
Ak parti hayranı 31 Aralık 2017 11:58

Ak partimiz bise ye kaldıysa o doğrudur ve tamamen halkın menfaatine bir iştir.

8 4 Cevap Yaz
deniz 31 Aralık 2017 11:52

Vay kadına bak.Resmen akp'lileri tehdit etmiş.Adam olan kapalı kapılar ardında değil açık bilgilendirme toplantısı düzenler.Anız yakma olayı ile termik santralı ilişkilendirmeside olaya ne kadar yabancı olduğunu gösterir.Artık anız yakmamı var.Yasak değilmi?

3 7 Cevap Yaz
Omer 31 Aralık 2017 11:46

Köy muhtarlarini,azalarini,civar köylerden Bazı insanları ANTALYA ,da tatil köyünde agirlama masraflarını kim ödedi,Kim organize etti bu işi.

2 9 Cevap Yaz
goll 31 Aralık 2017 11:24

çok değil hergün birsaat elektrik kesintisi ve boy boy elektriğe zam haberleri dengeler 360 derece değişir bu belediyelerin yaptıkları korku reklamlarına karşı

5 6 Cevap Yaz
Ayşe 31 Aralık 2017 11:00

Termik santrali destekliyorum. Yoksa dışardan ithalata devam. Güçlü ülkeler kendine yetebilenlerdir.

11 6 Cevap Yaz
Hakkı Küçük 31 Aralık 2017 00:37

O konuşmayı yapan zat her kimse amma da teknik ve bilimsel açıklama yapmış. O kül dağlarını nerde saklayacağını, binlerce ton kömürün yanmasıyla çıkan dumanın Eskişehir üzerinden nereye savrulacağını, soğutma suyunu nerden karşılayıp o suyu nereye akıtacaklarını çok güzel anlatmış. Haa bunların yenemedikleri bir BÜYÜKERŞEN takıntısı ve korkusu var ki başlarına bela. Ulan saklı gizli toplantılar yapacağınıza enerji uzmanları, maden mühendisleri, şehircilik uzmanları ile karşılıklı halkın önünde bir tartışın bakalım. Maçanız yiyorsa tabii. Yalan ve iftira üzerinden siyaset yaparak halkı bir yere kadar kandırabilirsiniz ama Eskişehir halkı yemez bunları daha önceleri de yemedi zaten. Tünelden sonraki ışık size görünüyor farkında bile değilsiniz...

2 9 Cevap Yaz
mehmet deniz 31 Aralık 2017 00:36

"yani bir kere siz bunlara inanacaksınız" ifadesi gerçeğin ne olduğunu anlatıyor zaten.

1 5 Cevap Yaz
Kemal kayaalp 30 Aralık 2017 21:12

Termik Santrale karşı olanlar açık, aleni, saklamadan, gizlemeden, demokratik bir şekilde düşüncelerini ifade ederken ;daha önce "Toprak Dede"diyerek yücelttikleri TEMA neden hain oldu.Ve neden gizli toplantı ; saklayacak bir şeyiniz yoksa..!

3 15 Cevap Yaz
İso 30 Aralık 2017 20:49

Gelin o zaman tehlike yoksa Alpuda birer villa yapalım size orada oturun...Biz köfteci yusufun dumanından cam açamıyoruz siz günde 18000 bin ton kömür yakacak santral zararsız diyorsunuz...Hadi oradan..

4 18 Cevap Yaz
Yorumcu Yorar 30 Aralık 2017 18:27

Böyle bir yazıyı yazmak için bir insanın ya kaleminin kiralık olması gerek yada cehlin dibini yaşıyor olsa gerek.Enerji sistemleri artık yenilenebilir kaynaklar üzerine kurulurken, rüzgardan, güneş enerjisinden üretilirken siz kömürü kullanın hatta buharlı trene de dönelim !

7 8 Cevap Yaz
bulent 30 Aralık 2017 16:35

Allah bunlara akıl fikir versin,bu herifler neyin kafasını yaşıyor,ne yiyor ne içiyor? İktidardalar ya,ben yaptım oldu,ukalaligin anlamı yok,olmayacak kardesim,... Eskişehir aptal değil,cahil hiç değil,gariban köylüyü istihdamla kandırıyorlar akılları sıra.Milli kaynaklar degerlendirilsin,buna kimsenin itirazı yok.Ama bu şehirde yapılacak santral oraya yapılmamalı,şehirden 50 km.daha uzaklastirin kardeşim.Komuru çıkart,dibinden tren hattı geçiyor,yükle santraline taşı.Kulunu de Luletasimin üzerine dokme,nerede bertaraf ediyorsan et...

6 13 Cevap Yaz
Muzaffer Köylü

Kafa karıştırmak için, her şey birbirine karıştırılmış yani ortaya karışık durumu var. Arka planda neler var?

3 3
E yani... 30 Aralık 2017 13:30

Işığın sonu haklı

10 2 Cevap Yaz
Sezgin Kocabay 30 Aralık 2017 13:20

Anlatilanlar doğru hatta eksik... Hablemitoğlu Atatürkçü ve sol görüşlü bir akademisyendi.. öldürülmesi Uğur Mumcu suikasti gibi aşikar değil mi. Hala kafasını kuma gömüp emperyalizme geçit verecekler lütfen oturun oturduğunuz yerde... Eskişehir Bursa yada Afyon Kütahya kıyaslaması yapın!? Bunlari İktidar!ın altinda gizlenemeyecek kadar büyük gerçekler...

8 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi