Cevap Büyükerşen’e bağlı

Cihan Yıldırım yazdı

7 Aralık 2017 09:32
A
a
Sütiş Eskişehir
Çarşamba günkü yazımda “AK Parti, Odunpazarı’nı alabilir mi” diye sormuştum. Kendi soruma cevap aradım. Ve bazı görüşmeler yaptım.
Tarafsız, bilgi, tecrübe ve sezgisine güvendiğim kişileri aradım. İsimlerini yazmayacağım için ‘rahat rahat’ sohbet ettik.
Tek tek ne dediklerini aktaracağım ama önce hemen hepsinin ‘ortak’ yorumunu paylaşayım. Büyükerşen’in tutumlarının seçim sonucunu belirleyeceği ifade edildi. Sadece Odunpazarı değil elbette... Büyükşehir, Odunpazarı, Tepebaşı ve kırsal ilçeler... Hoca’nın kararı ya da kararları tüm seçim çevrelerinde etkili olacağı genel kanaat olarak ortaya çıktı.
Gelelim yorumlara...
Görüştüğüm ilk isim “CHP, Kazım Kurt’u aday gösterir, AK Parti’de Volkan Doğan’ı aday göstermezse AK Parti, Odunpazarı’nı alır. Kurt, hayli yıprandı. CHP tabanı bile tepkili. Son olarak Kurt’un il delege listesi hayli tepki topladı. AK Parti ‘rozetini çıkaracak’ bir isim bulursa seçimi alabilir. İmkânsız değil. Daha önce iki kere kazandı. AK Parti adayı değil, kafayı çalıştırırsa seçimi kazanabilir” dedi.
Odunpazarı’nda ciddi bir seçim savaşı yaşanacağını düşünen deneyimli bir isim de “AK Parti’nin Odunpazarı’nda seçimi alması mümkün değil. AK Parti oyları genel politikalar ve yereldeki yetersiz politikalar yüzünden hızla düşüyor. MHP desteği yetmez. Büyükerşen’in tavrı çok önemli” diye konuştu.
Görüşüne başvurduğum bir kişi de “Seçimler zamanında yapılırsa yerel seçim, cumhurbaşkanlığı seçiminin provası olacak. Bu nedenle ‘siyasi’ bir ortamda seçime gidilecek. AKP karşıtlığı zirve yapacak. Son yıllardaki seçimlerde olduğu gibi... Eskişehir seçmeni farklı davranıyor. Büyükerşen’in tutumu çok önemli. Büyükerşen ‘yokum’ derse çadır karışır. Hoca olmazsa çok başka şeyler konuşulur. Başta Büyükşehir olmaz üzere tüm adaylar gerginlik konusu olur. Hoca aday olursa merkezdeki üç belediyede sorun çıkmaz. AK Partililer sadece geziyor, politika üretmiyor” dedi.
Siyasi tahminlerinde başarılı olan bir politikacı da “AK Parti, Eskişehir merkezinde hiçbir belediyeyi kazanamaz. Zarrab Olayı, Man Adası belgeleri AK Parti tabanından ciddi tepki gördü. Bu sandığa yansır... MHP ile ittifak AK Parti’yi kurtarmaz. CHP, Kazım Kurt’u aday gösterirse bir ölçüde risk almış olur” yorumunda bulundu.
Halkın nabzını tutan iyi tutan bir politikacı “AK Parti’nin Eskişehir’de ne yaptığını anlamak mümkün değil. Büyükerşen ile kavga etmekten bıkmadılar. Hiç faydasını görmediler ama kavgadan vazgeçmiyorlar. Sonra şu termik santral nedir Allah aşkına... Olacak iş mi? AK Parti’nin Odunpazarı adayı Volkan gibi... Hakkını teslim etmek lazım, koşturuyor. İttifaklar çok önemli. Seçimi kazanmak isteyen meclis üyeliklerini iyi belirlemeli. Seçimin kaderini etkileyebilir” dedi.
Sohbet ettiklerimden birisi “Genel seçim öne alınacak. Sonra yerel seçim yapılacak. Önce yerel seçim yapılırsa AK Parti için işler kötü sonuçlar doğurur. Yereldeki moral bozukluğuyla genel seçime gitmek istemezler. O riski almayacaklar” dedi. Onu da paylaşayım...
Daha çok şey yazılıp çizilir... Elbette bugünden yarına çok şey değişir. Bugün itibariyle bana anlatılan ‘manzara’ böyle... Büyükerşen’in seçimde oynayacağı rolü bir kez daha görme fırsatı oldu. Hoca’nın vereceği karar ya da kararlar bütün partileri, belediyeleri ve seçim sonuçlarını etkileyecek. Şimdilik böyle bitirelim.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Emir YILMAZ 8 Aralık 2017 18:53

Eskisehirde CHP devri bitti. Hocanın jübilesi yapılıyor.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi