9. Uluslararası Anadolu Kaligrafi ve Tipografi Çalıştayı' başladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 9. Uluslararası Anadolu Kaligrafi ve Tipografi Çalıştayı' başladı
A
a

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nün düzenlediği '9. Uluslararası Anadolu Kaligrafi ve Tipografi Çalıştayı' başladı. 

Sütiş Eskişehir
Sinema Anadolu’da gerçekleştirilen çalıştayın açılışına Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri, kaligrafi sanatçıları ve öğrenciler katıldı. Çalıştayda, müzisyen Çavgın Çınkıt’ın dinletisinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.


“Bu etkinliğe her katıldığımda gerçekten heyecan duyuyorum”
“Anadolu Üniversitesi hepinizin bildiği gibi sadece eğitim, öğretim ve bilimsel faaliyetlerle değil aynı zamanda sanat eğitimi ve faaliyetleriyle de gerçekten şehrimize ve ülkemize değer katan üniversitelerin başında geliyor” diyerek konuşmasına başlayan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Bu faaliyetlerden bir tanesi bugün başlayan kaligrafi ve tipografi etkinliğidir. Ben bu etkinliğe her katıldığımda gerçekten heyecan duyuyorum. Bir etkinlik eğer üst üste dokuz kez düzenleniyorsa bu önemli bir başarıdır ve artık geleneksel hale gelmiştir. Bu yönüyle çalıştayı başından beri düzenleyenleri ve devam ettirenleri gerçekten tebrik etmek istiyorum. Ayrıca çalıştaya yurt dışından ve yurt içinden katılan tüm değerli sanatçılarımıza da özellikle öğrencilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu tür etkinlikler sadece sanat eğitiminin bir parçası değil aynı zamanda sanatı toplumun diğer kesimlerine yaymanın da önemli bir vesilesi oluyor. Özellikle bu etkinliğin sadece üniversitemizde değil şehrimizde de yakından takip edildiğini düşünüyorum. Dolayısıyla Anadolu Üniversitesi sadece sanat eğitimine yaptığı katkıyla değil aynı zamanda sanatı toplumun diğer kesimlerine de sunmasıyla da önemli bir faaliyet yürütüyor diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.


“Kaligrafi sanatı gelecek kuşağa aktarılıyor”
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Emel Şölenay ise açılış konuşmasında şunları söyledi:
“Çalıştayda yazı sanatı, geleneksel ve çağdaş yorumların yanı sıra Yunus Emre’nin insanlığa ve hayata duyduğu sevgi aracılığıyla sanatçıların yorumları ile gelecek kuşağa aktarılmış oluyor. Bu sebeple sanatçılarımızı ve Grafik Bölümü öğretim elemanlarını kutluyor, başarılı bir etkinlik olmasını diliyorum.”

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Eryılmaz, “Yunus Emre’nin ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim’ çağrısı ile bilim ve sanat insanları bu yıl kaligrafi ve tipografi etkinliğinin 9’uncusu için bir aradalar” dedi.
Çalıştayın açılış konuşmalarının ardından Mustafa Eren, Grigoris Papagrigoriou, Taner Ardalı, Dima Tkachev ve Savaş Çekiç’in sunumlarını yaptığı konferans kısmına geçildi. 6-17 Kasım arasında gerçekleştirilecek olan etkinlikler kaligrafi ve tipografi alanlarında kendilerini kanıtlamış çok değerli konukların yürüteceği konferanslar, çalıştaylar ve sergilerden oluşuyor.

Etkinlik kapsamındaki konferanslar 6 Kasım Pazartesi günü Anadolu Üniversitesi Sinema Anadolu'da gerçekleştirilirken; çalıştaylar 7-10 Kasım tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde; "Yunus Emre" sergisi 6-17 Kasım tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesinde; "Yarının Ustaları" sergisi 7-17 Kasım tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde sanatseverlerle buluşacak.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi