81 İlden 800 Öğrenci Söğüt’Te Bir Araya Geldi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 81 İlden 800 Öğrenci Söğüt’Te Bir Araya Geldi
A
a

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Kredi Ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’Nün Yürüttüğü Projede 81 İlden Öğrencilerin Katıldığı ‘Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih Ve Medeniyet Gezisi’ Çerçevesinde 800 Öğrenci Bilecik'e Geldi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü projede 81 ilden öğrencilerin katıldığı ‘Kuruluştan Çanakkale’ye Tarih ve Medeniyet Gezisi’ çerçevesinde 800 öğrenci Bilecik’e geldi.
Mehter takımının gösteri sunduğu programda Prof. Dr. Tufan Gündüz ‘Osmanlı İmparatorluğu’ başlıklı söyleşide konuştu. Sırasıyla Ertuğrulgazi Türbesi, Hamidiye Külliyesi ve Kuyulu Mescit’i ziyaret eden öğrenciler, Söğüt’e hayran kaldı.
Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın organizasyonunda düzenlemiş olduğumuz bu programda sizleri şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyen Osmanlı Devleti’nin manevi kurucusu Şeyh Edebali’nin ve 600 yıl 7 kıtada hüküm süren bir çınarın, Osmanlı İmparatorluğunun doğduğu topraklara hepiniz hoş geldiniz” dedi.
Bilecik’in bir obadan dünyaya adaletle hükmeden bir cihan devletinin temellerinin atıldığı bir şehir olduğunu ifade eden Özdemir, “Burada sizler için tertip etmiş olduğumuz programın çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu gezi ile siz gençlerimizi tarihimizdeki önemi çok büyük olan medeniyet mirasımızla buluşturmak istedik” dedi.
Kaynak : Bilecik Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi