7 YAŞINDA İLK ÖZEL SERGİ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 7 YAŞINDA İLK ÖZEL SERGİ
A
a

Eskişehir’de ilk özel resim sergisini açan ilkokul 2’nci sınıf öğrencisi Çınar Efe Buluş, ressam Vincent Van Gogh’un izinden gitmek istiyor. 

Sütiş Eskişehir
7 yaşında olan ve 4 yaşından itibaren resme merakı başlayan küçük ressam Çınar Efe Buluş, “Benim Gözümden Sanat ve Sanatçı” adlı ilk özel sergisini açtı. Hollandalı ünlü ressam Vincent Van Gogh’un yaptığı çalışmaları beğenen ve sanatçının yolundan gitmek isteyen küçük Çınar, eserlerinde Salvador Dali, Frida Kahlo, Van Gogh, Picasso gibi ünlü sürrealist ressamların portrelerini ve çizdikleri ünlü tabloları kendi gözüyle tuvale aktardı. Anne Safiye ve baba Baran Buluş’un resim yeteneğini fark etmesinin ardından resim kursuna gönderdiği Çınar, öğretmeninin de desteğiyle önce sanatçıları tanıyarak tekniklerini öğrendi. Küçük ressam, akrilik boya ile hazırladığı 3 adet soyut tabloyu da sergisinde sanatseverler ile buluşturdu. Toplam 13 resmi aile ve öğretmeninin desteğiyle sergileyen Çınar Efe Buluş, tablolarını 500 ile 2 bin lira arasında satışa çıkardı. Çınar, 11 yaşında ikinci sergisini açmayı planlıyor.

“SERGİDE SALVADOR DALI, FRIDA KAHLO, VAN GOGH, PICASSO ÇALIŞMALARIM VAR”
Hazırladığı sergi hakkında konuşan küçük ressam Çınar Efe Buluş, “Küçüklükten başladım, öğretmenim çok güzel resim yaptığımı fark etti. Annem ile babam beni resim kursuna gönderdi. Kursta öğretmenimin desteğiyle ressamların tablolarını çizdim. Daha sonra Fatih öğretmenimle sergi açmaya karar verdim. Sergimde Salvador Dali, Frida Kahlo, Van Gogh, Picasso ve kolaj çalışmalarım, 3 tane de soyut tablom var. Gelenlerin hepsine teşekkür ederim” diye konuştu.

OĞLUNUN BAŞARISINDAN GURUR DUYUYOR
Oğlunun başarısından dolayı gurur duyan anne Safiye Buluş ise, “Çınar, küçüklüğünden beri resim yapmayı seven bir çocuk oldu. 7 yaşında ilk özel serginsi açmak istediğini bize ifade ettiği günden beri yanındayız. Böyle gururlu bir günde onunla mutlu bir şekilde sizlerle paylaşıyoruz. Sergide 13 tane çalışma var. İlk önce sanatçıları, ressamları tanımayı, tekniğini öğrenmek istedi. Bundan dolayı da sanatçıları ve onların eserlerini yaptı. Bunların dışında akrilik boya ile tuval üzerine 3 tane tablosu var, soyut olarak çalıştı. Van Gogh’u çok seviyor, sanırım onun yolundan gidecek. 11 yaşında da ikinci sergisini açmak istiyor. Umarım yine birlikte oluruz” ifadelerini kullandı.
“Benim Gözümden Sanat ve Sanatçı” adlı sergi, Hoşnudiye Mahallesi İstasyon Caddesi üzerindeki salonda 1 hafta boyunca sanatseverlere açık olacak.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi