7’den 70’e herkes canla başla çalışıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 7’den 70’e herkes canla başla çalışıyor
A
a

ES TV ekranlarda yayınlanan Ekstra Gündem Deprem özel programında, deprem bölgesine giden Eskişehirli isimler yaşananları anlattı. Ali Baş ve Arif Anbar’ın özel programına bağlanan birçok isim birlik ve beraberlik mesajı verirken, yaraların sarılması temennisinde bulundu.

Sütiş Eskişehir
Gazeteciler Ali Baş ve Arif Anbar’ın Ekstra Gündem programında deprem konuşuldu. Yayına Eskişehirli isimler telefonla bağlanarak katkı sundu. Depremin olduğu ilk saatlerden itibaren Odunpazarı Belediyesi olarak harekete geçtiklerini ifade eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibinden (OBAK) 30 kişinin bölgede olduğunu söyledi. “Çok zor bir dönemden geçiyoruz ve ağır bir fatura ödüyoruz” diyen Başkan Kurt, “Kurtarma çalışmalarıyla ilgili çok profesyonel bir organizasyon eksikliği görüyorum. Daha hızlı hareket edilebilirdi. Daha çabuk olaya el konulabilirdi ama ne yazık ki geç kalındı. Alanın çok büyük olması bunda bir sebep olabilir. O bölgedeki kamu görevlilerinin kendilerinin ya da yakınlarının enkaz altında kalması burada bir sıkıntı yaşatmış olabilir. O nedenle örneğin oradaki 10 ile hemen 10 tane geçici vali görevlendirilebilirdi, o valiler bu işi organize edebilirdi. Hükümetin böyle bir bencilliği var. Bunu çok hoş karşılamıyorum doğru bulmuyorum. Yapılanları biz yaptık başkaları yok, yani bizden ve bizden olmayan diye bir ayrımcılık söz konusu. Bu bizi çok üzüyor, çok yaralıyor, çok sıkıntı veriyor. Özellikle muhalefet belediyelerinin yaptığı pek çok işi sanki inkar edercesine bir hareket içerisine girmeye çalışıyorlar. Keşke birbirimizi hiç değilse bu felaket sırasında saygıyla ve sevgiyle kucaklayabilsek çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum.” dedi.
7’den 70’e herkes canla başla çalışıyor 13.02.2023

"DEVLETİMİZ MİLLETİMİZİN YANINDA"
Hatay’ın Belen ilçesinde olduğunu söyleyen AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, ihtiyaca göre il il ve ilçe ilçe gezdiklerini, nerede yardım edilmesi gereken biri varsa oraya koştuklarını belirterek afetin büyüklüğünün çok fazla olduğunu söyledi. Eskişehir’in hem havayolu, hem tren yolu hem de karayoluyla çok fazla yardım ulaştırdığını söyleyen Günay, Eskişehir halkının bu konuda çok duyarlı olduğunu belirtti. “Burada öncelikle devletimiz milletimizin yanında” diyen Günay, “Burada Çevre ve Şehircilik Bakanlılığımızın personeli sahada hasar tespiti devam ediyor. Bir yandan enkaz kaldırma, bir yandan hala canlı vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Burada çok boylu bir çalışma var.  Ama ben milletimizin sağduyusuna yardımseverliliğine hayran kaldım bir kez daha. Her yaştan insan şuanda burada depremzedelere yardımcı olmak için canla başla çalışıyor.” dedi.
7’den 70’e herkes canla başla çalışıyor 13.02.2023

"DURUM GÖSTERİLENDEN DAHA VAHİM" 13.02.2023
Deprem sonrası hemen bölgeye hareket ettiğini ve ilçeleri dolaştığını belirten CHP Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, İskenderun, Payas, Erzin bölgelerinde sorumlu olduğunu söyledi. Bölgede her yerin yıkıldığını durumun gösterilenden çok daha vahim bir halde olduğunu söyleyen Süllü, büyük çapta bir felaketin yalandığını söyledi. Çok fazla yardım geldiğini ve bu yardımları organize ettiklerini söyleyen Süllü, “Sağ olsun Yılmaz hocam tek bir ekip gönderdi sadece bu tasnifler için, indirmeler için. Çünkü ben burada ekip kuramadım, alana yabancıyız. Büyük bir karmaşa var çok kişi cenazesini kaldırdığı için gelemiyor. Mesela Suzan Şahin vekilimiz yeğenini kaybetti dün onun cenazesini enkazdan çıkardılar. Yani burada herkesin ailesinde yakınında bir şeyler var. Çok büyük çapta bir felaket. Ben kimseyi de suçlayamıyorum olayın çapı çok büyük ama tam sınıfta kalındı burada. Bizim büyükşehir belediyelerimiz olmasa insanlar burada yiyecek içecek bulamayacaklar. Bütün her yere belediyelerimiz aşevlerini kurdu. Battaniyeler dağıtılıyor, ülkenin dört bir yanından yardım geliyor ama o yardımlar çok bilinçsiz geliyor” dedi.

Fotoğraf doğru okunmalı 13.02.2023
"FOTOĞRAF DOĞRU OKUNMALI"

Depremin olduğu ilk gün bölgeye gittiğini ve bütün illeri tek tek dolaştığını söyleyen AK Parti MKYK Üyesi Burhan Sakallı, “Bizim bildiğimiz tarihte böyle bir kayıt yok. Büyük bir deprem neredeyse Almanya büyüklüğündeki bir alanda yaşandı bu deprem ve yaklaşık 15 milyon civarında bir insan yani bir ülkenin insanı kadar insanımızı vatandaşımızı etkiledi. Önceden çok trajik Sakarya depremiyle, Yalova depremiyle, Elazığ depremiyle, Van depremiyle ya da daha önceki depremlerin hiçbirisiyle kıyaslanamayacak büyüklükte hem etkilediği alan hem de etkilediği şiddetle peş peşe gelen iki büyük yıkıcı deprem olmasından dolayı son derece büyük bir deprem. O yüzden öncelikle fotoğrafı doğru okumakta fayda var diye düşünüyorum.” dedi. Vatandaşların seferberlik ruhuyla hareket ettiğini söyleyen Burhan Sakallı, “Ben mübalağa etmeden söylüyorum bir şehir hastanesinin çatısı bir saat içersinde 80 tane sorti yapan helikopter gördüm. Tüm bunlar yaşanırken sosyal medya üzerinden bir kanaat sahibi olmak bütün bu yapılanlara da, vatandaşlarımıza da haksızlık olur. Elbette sorunlarımız var, ihtiyaçlarımız var. Hemen hemen hiçbir şeye ihtiyacımız kalmadı. Belki hijyen malzemelerine ihtiyaç olabilir. Seyyar tuvaletlerine ihtiyacımız olabilir bütün deprem bölgelerinde. Bunun dışındaki ihtiyaçlarımızı hemen hemen karşıladık. Arama kurtarma ekipleri çok fazla çalışıyor. Bölgede neredeyse 100 bin civarında insan çalışıyor. Bizzat görevli olarak çalışan arkadaşlarımız var. Dolayısıyla inşallah bununda altından kalkacağız diye düşünüyorum.” dedi.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi