65 yaş üstüne kısıtlama mı geliyor?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 65 yaş üstüne kısıtlama mı geliyor?
A
a

65 yaş üstü vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz faydalanması ile ilgili bir düzenleme getirileceği günlerdir konuşuluyor.

Sütiş Eskişehir
Konuyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşımayı ücretsiz kullanma hakkının kısıtlanması düzenlemesine ilişkin iki formül üzerinde çalıştıklarını belirtti.

İKİ FORMÜL DÜŞÜNÜLÜYOR

İlk formüle göre yaşlılar mesai saatlerinde toplu taşımada ücretsiz haklarını kullanamayacak. Diğer formül de ise 65 yaş üstüne günde iki kez ücretsiz biniş hakkı verilmesi düşünülüyor.

ES TV yapılması düşünülen kısıtlamayı vatandaşlara sordu. Kimi vatandaş kısıtlamanın doğru olduğunu belirtirken kimi vatandaş da tepki gösterdi.

TAMAMEN KALDIRILMASIN

Yalçın İncesu: Niye getiriyorlar. 65 yaş zaten hayatın sonuna gelmiş. Niye getiriyorlar? Sınırlama getirilmesin. Belirli saatlerde belki olabilir ama tamamen kaldırılmasın.

YANLIŞ BİR UYGULAMA

Mustafa Başrol: Yanlış bir uygulama olur. Eski uygulamaya devam edilsin. Zaten 65 yaş kamu hizmette çalışılamayacak bir yaş. Onların hakkı olduğunu düşünüyorum.

İSABETLİ OLUR

Hamza Aydoğan: İsabetli olur. Sınırlamadan daha ziyade maddi yönden bir insanın cebne dokunursa daha tedbirli olur. En azından yüzde 50’sini alırlarsa bu kalabalık akın etmez.

ÇOK KALABALIK OLUYOR

Arda Uyanık: Bence doğru bir uygulama. Yani yaşlılarımızın da mağdur olmayacağı şekilde sınırlama getirilmeli. Toplu taşıma araçları çok kalabalık oluyor. Onlar da oturmak istiyorlar.

ÜLKE GENELİNDE UYGULANSIN

Emre Balcı: Güzel ve mantıklı bir uygulama. Yerinde bir uygulama hem onlar hem çalışanlar mağdur olmazlar. Ülke genelinde uygulanacaksa çok daha iyi olur.

DAHA İYİ OLDU

Beyza Pamuksuz: Ben doğru buluyorum. Daha iyi oldu. Hem onlar hem öğrenciler hem de çalışanlar için iyi bir uygulama. Öğrenciler adına konuşacak olursam bizim için daha rahat olacak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
recep ünlü 17 Şubat 2020 12:05

sayınhamza aydoğan sen 65 yaşınagelince senin hakkını kısıtlasınlar veya sen 65 yaşına gelince para verip binersenbakalım nasıl oluyor veya sen yayan git gel bineme tranvayaveya otobüsee kimseye ön yarğılı olmaa senin hakkını kıstlasınnn olmazmıı 65 yaşına gelince bütün hakını alsınlar veya 65 yaşındakilerin parasını senmi verecennnn

0 0 Cevap Yaz
Eyüp 14 Şubat 2020 15:59

Bence öğrenci bile ücretli biniyorsa asker polis memur 65 yaş üstü şu bedavacılardan bi kurtulmak lazım öğrenci okula gidecek memur işçi işe gidecek veya evine gelecek maşallah 65 yaş üzerindekilerden toplu taşıma araçlarında yer bulunmuyor herkes ücretli olmalı yukarda saydıklarım asgari ücretin 2 üç katı maaş alıyor asgari üçret alan ücretini öderken onlarda ödemeli hele hele bazıları varki mahalle mahalle tur yapıyor yani kısacası beleşçilerin çeremesini ödeyenler çekmemeli

0 2 Cevap Yaz
Zekai 14 Şubat 2020 01:14

Önemli olan CHP lller ne diyor vu konuda? Onların da fikrini almak lazım. Malûm durum ortada. Sırf hükümete muhalefet olmak için buna itiraz edebilir! Bir de CHP li belediye başkanlarının konu ile ilgili beyanlarını duyalım! Geçmişte tramvay durak panolarında yaşlıları bu konuda uyaran belediye ne söyleyecek acaba? Aynı konudan şikayetçi olan Esbb gerçek fikrini beyan edecek mi? Bunu öğrenmek istiyorum. Akıl başka dil başka söylemez umarım! Ya da müzmin muhalif olarak hükümetin düzenlemesine karşı mı duracak? (Biz istemedik bunu maalesef hükümet yaptı mı diyecek). Kısıtlama getirilmesi uygun olur 1 durak için binenler engellenir en basiti.

1 1 Cevap Yaz
Osman Ali 12 Şubat 2020 21:11

Tüm indirimler ve bedavalar kalksın . Öğretmenler polisler Askerler sanki bakıma muhtaç gibi her şeyde indirim var veya bedava askari ücretlere indirim yok Öğretmen polis asker daha sayamadigim birsürü gruba indirim. Hak mı

0 5 Cevap Yaz
Ali Osman 12 Şubat 2020 21:05

Günde 2 defa değil 1 Ayda 10 biniş kafi ve derhal uygulamaya gecikmeli. 10 biniş işi olan için kafi fazlası keyfi günde 2 hakkım var diye o hakkı kullanmak için işi olmasa bile biner ler.

0 5 Cevap Yaz
Hakan aydın 11 Şubat 2020 08:31

Çok doğru bir uygulama olur. Çarşıdan ekmek almak için zevkine binenler olduğu sürece bu yaşlıları kimse tutamaz

0 5 Cevap Yaz
İsmail 10 Şubat 2020 08:55

Sizde bir gün yaşlanacaksınız...

5 1 Cevap Yaz
AHMET OTUZ 9 Şubat 2020 15:46

65 üstü niye bedava biniyor? Neyi hak etti bunlar? Niye bedava? Niçin bedava? Bunlardan normal çlışan insana ve öğrenciye yer yok. bir de pişkin pişkin önde sırıtarak otururlar. Bunlardan aslın 65 ve üstü ek vergi alınmalıdır çünkü bunların borcu yok paraları çok

10 1 Cevap Yaz
Serap 9 Şubat 2020 14:19

65byas üstü ama günlerden de gerı kalmıyorlar bedava diye binip gezen var. Bence cok durumu kotu olanlara verilmeli kadın 65 yasında dudakların da bir kilo boya oyle Bi dunya yok bedava olmaz. Guzel Bi uygulama bence akşamları iş cıkısı otobüslerde oturmaya yer yok yer vermeyince kızıyorlar madem yaslısın gunde orsa burda ne işin var

4 4 Cevap Yaz
Zafer Dönmez 9 Şubat 2020 11:46

Kardeşim başka işiniz yok mu bedava binen o kadar çok insan var, önce bunları kaldırın, ayıptır günahtır.

4 4 Cevap Yaz
Evren Atasever 8 Şubat 2020 23:41

Mantıklı olur bence hergun tramvayda akşama kadar geziyorum sohbetlerinden kurtuluruz

2 6 Cevap Yaz
Tamer 8 Şubat 2020 18:23

Mesai saatleri dışında serbest olsun ancak sabah ve akşam saatlerinde kesinlikle muafiyet olmasın diye düşündüm

0 12 Cevap Yaz
Buket 8 Şubat 2020 16:40

Bence kaldırılmalı. Otobüs ağzına kadar dolu. Hic bir yere gidemiyoruz. Hamileyim yolun yarısı ayakta gidiyorum. Bazı gençlerde sağolsun pek duyarlı degil. Kulaklığı takan hayattan kopuyor. Ben yer istemeye utanıyorum. Tramvay zaten başlı başına bir eziyet. Mecbur kalmadıkça kullanmıyorum. Çarşıdan eve gelmek, emekten gelen tramvaya binmek imkansız!..

3 9 Cevap Yaz
Ertugrul

Valla kusura bakmican abla millet sabahtan akşama it gibi calisiyor.Şahsen bende vermiyorum takiyorum kylakligi devam.15 dk dikilmekle kimse ölmez.Ama biz calisanlar gün icinde zor zahmet mola yaparken bide tramvayda yer ver kusura bakmayin yer falan veremem yani

5 2
Selim 8 Şubat 2020 16:30

Kısıtlama getirilsin, vatandaş 1 durak için bile bindi indi yapıyor, sabah 07:30/09:00 arası, akşam 17:00/18:30 arası vasıtalar yaşlıdan geçilmiyor sanki işe gidip geliyorlar, zaten bizim milletimize uygun bir uygulama değildi. Bir an önce kısıtlama başlasın.

1 17 Cevap Yaz
Rafet 8 Şubat 2020 16:21

Evde karısıyla kavga eden 65'lik hop otobüs tramvay. Ondan in buna bin. Ekmek almak için Çamlıcadan Sanayiye giden mi ararsın. Tramvayda dönme dolap gibi üç tur atan mı ararsın. Yasaklansın.

3 15 Cevap Yaz
ismet 8 Şubat 2020 13:20

uygulansın yada 1 tl olsun bakın biniyorlarmı

2 18 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi