4 mahalleye yeni su kaynağı geliyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 4 mahalleye yeni su kaynağı geliyor!
A
a

Çifteler İlçesi Sadıroğlu Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve 4 mahalleye su sağlayan içme suyu sondaj kuyusunun yaz aylarında yetersiz kalması üzerine Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESKİ ekipleri, derin bir içme suyu toplama havuzu oluşturarak sorunu kökünden çözdü.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü, Çifteler İlçesi’nde su sıkıntısı çeken dört kırsal mahalleyi daha suya kavuşturdu. İl Özel İdaresinin yıllarca önce yaptığı sondaj kuyusunun sık sık arıza yapması üzerine aynı bölgede açılan su kaynağı, su deposuna bağlandı.
     
Sadıroğlu, Doğanay, Ortaköy ve Alikan  mahallelerine içme suyu sağlayan sondaj kuyusunda son yıllarda meydana gelen arızalar nedeniyle depoya su pompalanamıyordu. 4 mahallenin muhtarı sorunu Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen’e iletti. ESKİ yetkilileri sondaj kuyusunun bulunduğu bölgede inceleme yaparak, arazinin alüvyonlu tabakası nedeniyle su pompalayan motorun arıza yaptığını saptadılar. 

Geçici çözümlerinin çare olmayacağına karar veren ESKİ yetkilileri, bölgede cazibeli içme suyu kaynağı bularak, hemen kaptaj drenaj çalışması ile derin bir içme suyu toplama havuzu oluşturdu. Havuzun içerisinde beton büzlerle suyun toplanması sağlandı.  Beton büzlerin çevresi toprak kaymalarına karşı ve suyun filtre görevi yapması için drenaj malzemesiyle desteklenerek, suyun kalitesi artırıldı.
       
ESKİ yetkilileri, Derin Kuyu Pompa Ekibi tarafından pompa tecrübesi yapılan içme suyu havuzundan 2 kilometre uzaklıktaki İçme Suyu Deposuna su aktarımı yapıldığını ve 4 köyün içme suyu sıkıntısının biteceğini söylediler.

Çalışmaları yakından izleyen Ortaköy Mahallesi Muhtarı Ramazan Taşer su sorununun çözülmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek; “Dört mahallemizin su aldığı kuyuların başındayız. Yazları çok su sıkıntısı çekiyoruz. Ağustos ve Eylül aylarında suyumuz yetmiyor. Bunun için sıkıntılarımızı dile getirdik.

Başta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Büyükerşen olmak üzere ESKİ Genel Müdürü Suat Balcı’ya çok teşekkür ediyoruz. Bu soğuk havalarda geldiler. Bize ilave kuyu açarak, buradaki suyu çoğaltacaklar. İnşallah yazın daha bol su alacağız. Kendilerinden Allah razı olsun, teşekkür ediyorum” dedi.

Alikan Mahallesi Muhtarı Veli Gürbüz ise, “Bu grup sulama sistemimizi 4 mahalle kullanıyor. Yaz geldiğinde su yetmezliğinden sıkıntımız oluyor. Başkan Büyükerşen’e bu çalışmadan dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi