391 KM HIZLA DÜNYA REKORU KIRDI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 391 KM HIZLA DÜNYA REKORU KIRDI
A
a

Milli motorsikletçi Kenan Sofuoğlu, Kawasaki'nin yeni modeliyle 391 km hız yaparak dünya rekoru kırdı.

Sütiş Eskişehir
Dünya Supersport Şampiyonası'nda kazandığı zaferler ve şampiyonluklarla Türkiye'yi dünya arenasında başarılı şekilde temsil eden Kenan Sofuoğlu, 391 km/s hız yaparak dünya rekoru kırdı.

KAWASAKI'NİN YENİ MODELİYLE YARIŞTI

Türkiye'nin en başarılı sporcularından birisi olan, Dünya Supersport Şampiyonası'nda elde ettiği birincilikler ve şampiyonluklarla Türkiye'yi temsil eden Kenan Sofuoğlu dünya rekoru kırdı. Kawasaki Puccetti takımı adına yarışan Kenan Sofuoğlu, geçtiğimiz yıl Supersport'ta Japon temsilcisine şampiyonluk kazandırmıştı. Kawasaki'nin yeni ürettiği ve en hızlı model olan Kawasaki H2R modeline sahip olan Sofuoğlu, motosikletiyle 391 km/s hız yaparak dünya rekorunun sahibi oldu.

EN YÜKSEK SÜRATE ULAŞAN İSİM

Trafiğe kapalı alanda hız denemesi yapan Sofuoğlu, son hızının 400 km/s üzerinde olduğu tahmin edilen motorla, her bir testte limitleri biraz daha zorlayarak rekor kırmaya çalıştı. İlk testlerde arka lastiklerde bazı ufak sorunlar yaşayan Sofuoğlu, son olarak saatte 391 km hıza ulaşarak dünya rekorunu kırdı. Sofuoğlu, H2R ile dünya üzerinde en yüksek sürate ulaşan isim oldu.
Kaynak : Yenisafak.com.tr
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi