3 kişinin öldüğü kanal mikrop saçıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 3 kişinin öldüğü kanal mikrop saçıyor
A
a

Eskişehir’de Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama kanalının kötü görüntüsü ve içinde biriken atıklar insan sağlığını tehlikeye atarken, ciddi bir çevre kirliliğine de sebep oluyor. Son birkaç yıl içinde 3 kişinin hayatını kaybettiği su kanalının kapatılması veya bakımının yapılması isteniyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir’de Ertuğrul Gazi, Sazova, Çamlıca ve Yeşiltepe mahallelerini birbirine bağlayan DSİ’ye ait sulama kanalı, çöpler nedeniyle adeta mikrop saçıyor. Bakımı yapılmayan kanala atılan çöpler insan sağlığı, kanalda yaşayan canlılar ve çevre açısından da tehlike oluşturuyor. Su kanalının içerisinde; plastik şişeler, plastik tabaklar, alkol şişeleri, poşetler ve futbol topu gibi birçok çevre kirliliğine neden olan atık madde bulunuyor. 

Su kanalının kirliliği ile ilgili değerlendirmede bulunan Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, yaklaşık 1 buçuk yıl önce kanala düşerek hayatını kaybeden bir vatandaşın cesedini 2 kamyon çöpün altından çıkardıklarını söyledi. Muhtar Meryem Kuş Açıkgöz, "Bu kanal Ertuğrul Gazi, Sazova, Çamlıca ve Yeşiltepe’yi birbirine bağlayan, Devlet Su İşleri’ne ait Sulama Birliğine bağlı ana sulama kanalı. Her yıl en az üç tane ceset çıkartıyoruz. Yaklaşık 1 buçuk yıl evvel 'Enesler ölmesin' diye bir basın toplantısı yapmıştık. 10 yaşında bir evladımızı kaybetmiştik. Evladımızı 2 kamyon çöpün altından çıkardık. Sonra 2 tane daha ceset çıkardık. Biri hemen burada vefat etti. Neden öldüğünü bilemem. Alkollü de olabilir, hasta da olabilir, kalp krizi geçirmiş olabilir, yuvarlanmış da olabilir, ama dize gelmeyen suda öldüyse bir sıkıntı vardır. Yazın kokusundan ve pisliğinden geçilmiyor. Şu an gördüğünüz gibi ciddi sıkıntıları var. Burada çocuklar ölmesin, insanlar ölmesin. Eğer bu kanalı kapatmayacaklarsa lütfen adam gibi bakımını yapsınlar. Bir zamanlar burada balık tutuyorduk, benim kuşağımdaki gençler burada yüzmeyi öğrendiler" dedi.

Öte yandan mahalle sakinleri ise su kanalının sağlık açısından tehlike arz ettiği için bir an önce pisliklerden arındırılmasını istiyorlar.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi