29 yıl sonra 1. Lig'e düştüler!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 29 yıl sonra 1. Lig'e düştüler!
A
a

Gençlerbirliği, efsane başkanı İlhan Cavcav’ın adının verildiği sezonda küme düştü. Başkent ekibi, deplasmanda Kasımpaşa’ya 3-1 yenilerek bitime bir hafta kala küme düştü. Deplasmanda sadece bir galibiyeti olan kırmızı-siyahlılar, 29 yıl aradan sonra bir alt lige gitti

Sütiş Eskişehir

Süper Lig’de Karabükspor'un ardından küme düşmesi kesinleşen ikinci takım Gençlerbirliği oldu. Onursal başkanı İlhan Cavcav’ın adının verildiği sezonda başarısız bir grafik sergileyen Başkent ekibi, deplasmanda Kasımpaşa'ya 3-1 yenilerek bitime bir hafta kala 30 puanla umudunu yitirdi. Gençlerbirliği, Süper Lig'e 29 yıl sonra veda etti. Bir alt ligde en son 1988-1989 sezonunda mücadele eden Ankara ekbi, o tarihten itibaren aralıksız Süper Lig'de yer almıştı. Maçta Kasımpaşa'nın biri penaltıdan üç golünü de Diagne kaydetti. Gençlerbirliği'nin tek sayısı ise Manu'dan geldi.

Kasımpaşa'ya galibiyeti getiren goller 39, 49 ve 90. dakikalarda Mbaye Diagne'den gelirken Gençlerbirliği'nin tek sayısını 64. dakikada Elvis Manu kaydetti.

AHMET OĞUZ, TAKIMINI 10 KİŞİ BIRAKTI

Gençlerbirliği'nde Ahmet Oğuz, 36. dakikada ikinci sarı kartını görerek kırmızı kart ile oyun dışı kaldı ve takımını 10 kişi bıraktı. Kasımpaşa'da ise Trezeguet, sarı kart görerek cezalı duruma düştü ve takımının son hafta oynayacağı Başakşehir maçında yer alamayacak.

Üst üste 5. mağlubiyetini alan Ümit Özat'ın ekibi, bu sonucun ardından 30 puanda kaldı ve Karabükspor'un ardından küme düşen ikinci takım oldu. Kasımpaşa ise 46 puan ile 8. sıraya yükseldi.

Bu sezon 33 maçta 17 mağlubiyet alan Gençlerbirliği, 29 yıl sonra küme düşerken gelecek sezon Spor Toto 1. Lig'de mücadele edecek.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ahmet kahraman 13 Mayıs 2018 16:31

Geçmiş olsun. Ne yapalım renklerini aldığımız renktasimiz 2 sene önce bize acimamisti. G.birliği yerine osmanlisporun duşmeşini isterdim. inşallah onlar da duserler.

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi