29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Google Doodle oldu! 29 Ekim 2018

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Google Doodle oldu! 29 Ekim 2018
A
a

Cumhuriyet'in 95. yıldönümü Türkiye'de büyük bir coşkuyla kutlanırken, teknoloji devi Google da, ana sayfasını Cumhuriyet Bayramı'na ayırdı. 29 Ekim 2018 Cumhuriyet Bayramı Google ana sayfasında Doodle oldu.

Sütiş Eskişehir

Tüm Türkiye'de bugün Cumhuriyet'in 95. yıl dönümü kutlanıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim 2018 yurtta coşkuyla kutlanırken, teknoloji devi Google da, Türkiye arama sayfasında Doodle olarak Cumhuriyet Bayramı'nı işliyor. Google'ın doodle ikonunda göklerde dalgalanmakta olan Türk Bayrağına yer verilirken, kullanıcılarını göze oldukça hoş gelen bir şekilde karşılıyor.

Bayrağın üzerine tıklandığında ise Google, kullanıcılarını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı arama sonuç sayfasına yönlendiriyor. Bu sayfada kullanılan Google logosunda yine Türk Bayrağı var. Ancak bu kez Bayrağımız, Google logosunun çift O harfinin yerine geçmiş durumda.

Kullanıcıların da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili yaptıkları aramalarda en çok Cumhuriyet Bayramı şiirleri, daha sonra da 29 ekim cumhuriyet bayramı ile ilgili yazı aradıkları görülüyor.

29 ekim cumhuriyet bayramının anlam ve önemi nedir sorusunun yanı sıra, 29 ekim cumhuriyet bayramı gösterileri aramaları da arama motoru Google'ın sayfasındaki dikkat çeken arama istatistiklerinden.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun!

"Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz"

Cumhuriyetin ilanına doğru giden yolda ilk önce 1 Kasım 1922 tarihinde TBMM aldığı kararla saltanatı kaldırdı.  Böylece padişahlık lağvedilmiş, Türkiye ve Türk milleti üzerindeki kişisel egemenlik hukuken tarihe karışmıştı. Bu kararın doğal sonucu, Cumhuriyet rejiminin kurulması olacaktı.

Bu kararın ardından, 13 Ekim 1923'de İstanbul yerine Ankara'nın başkent olması kararı alındı.

Bu hazırlıkların ardından 28 Ekim 1923 tarihinde Atatürk artık çok iyi bilinen "Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz" sözlerini sarf ederek, ertesi günün müjdesini verdi.

29 Ekim 1923'te, Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet'i kabul ederek, bu kararın arkasından yapılan oylamada da Gazi Mustafa Kemal 'i Cumhurbaşkanı seçerek, ülkemizi bugünlere taşıyan yolda en önemli yapı taşını da sermiş oldu.

Yaşasın Cumhuriyet

Cumhuriyetin ilanı ve Atatürk ün Cumhurbaşkanlığı Meclis'te "Yaşasın Cumhuriyet" haykırışlarıyla kutlanırken, Türkiye'nin artık Cumhuriyet yönetimini kabul ettiği Türk Milleti ile birlikte tüm Dünya'ya ilan ediliyordu.

Bu güzel ve önemli günü bizler de en güzel 29 Ekim şiirlerine yer verip, en güzel 29 Ekim Mesajlarını sizler için derleyerek, Türkiye nin Cumhuriyet'e kavuşmasını ve Cumhuriyet Bayramınızı kutlamak istedik.

İşte en güzel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şiirlerine örnekler:

29 EKİM

Cumhuriyet bayramı

Geldi bize ne mutlu!

Bayraklarla donattık,

Güzel okulumuzu.

***

Sokaklarda, evlerde,

Al bayrak dalgalanır.

Onun o al rengini,

Bütün bir dünya tanır.

***

Yirmi dokuz ekimi

Karşılarız neşeyle,

Çünkü bu günde erdik

Büyük Cumhuriyete.

***

Yürüyün arkadaşlar,

Hep ileri koşalım.

Bugün bayramımız var.

Gelin bayramlaşalım.

Ali PÜSKÜLLÜOĞLU

 

OLMASAYDI CUMHURİYET

Olmasaydı cumhuriyet,

Ne yapardı bu millet.

Özgürlüğün tadında,

Hayat olmazdı elbet.

Duysun bütün dünya

Bu mutlu günümüzde,

Sen rahat uyu atam

Gençlik senin izinde.

 

CUMHURİYET

 

Atamın yadigârı,

Milletine armağanı,

Şehidimin bayrağı,

Şanlı cumhuriyet.

Kimsesizlerin sığınağı,

Halkımım dayanağı,

Özgürlüğün kaynağı,

Kutlu cumhuriyet.

 

29 EKİM

 

En güzel günümüzdür,

Demokrasi ürünüdür,

Atatürk'ün eseridir,

Yirmi Dokuz Ekimler.

***

Vatandaşın hür sesi,

Vatanımın neşesi,

Kucaklıyor herkesi,

Yirmi Dokuz Ekimler.

***

Cumhuriyet kuruldu,

Türk'ün sesi duyuldu,

Törenlerle kutlandı,

Yirmi Dokuz Ekimler.

***

Fethi BOLAYIR

 

En güzel Cumhuriyet Bayramı mesajları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları

 

  • Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Türkiye Cumhuriyeti'nin 95. yılında Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun...
  • Cumhuriyetin ilk yılında duyduğumuz coşku, Cumhuriyetin 100. yılında da aynı heyecanla devam edecektir, 95. yılımız kutlu olsun!
  • Ulu Önder Atatürk'ün liderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 95. yıldönümünü coşkuyla kutlamaktayız. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutlarım.
  • Cumhuriyetin ilanının 95. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını şükran ile anıyor, açtıkları yoldan ilerlemekten asla geri durmayacağımızı biliyorum. Bayramımız kutlu olsun.
  • Esin kaynağımız, Atatürk'ün öncülük ettiği Türk aydınlanma felsefesi, gücümüz ise yurt sevgimiz, ulusal bilincimiz, birlik ve dayanışma ruhumuz olacaktır. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun...
  • Yarınlara umutlu bakabilmemizi sağlayan Cumhuriyetimizin 95. yılı kutlu olsun!
  • Cumhuriyet, toplumu ümmetten ulus, bireyi kuldan yurttaş konumuna yükselten bir Aydınlanma Devrimidir. 29 Ekim, bir doğuşun, bir devrimin, kısacası bir mucizenin yıl dönümüdür. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun...
  • El birliğiyle daha Laik, daha çağdaş, daha engin görüşlü insanların var olduğu yaşamlara. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun…
  • Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fɑkɑt Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Mustafa Kemal Atatürk
  • Cumhuriyetimizin 95. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı dileğiyle. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun...
  • Geleceğe güçlü biçimde ulaşabilmek, Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakla olanaklıdır. Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun...
  • Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ve gönlümüzde 29 Ekim 1923'te yanan Cumhuriyet ateşi hiç bir zaman sönmeyecek. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.

 

 

Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi