24 Haziran’da üçüncü evreye geçeceğiz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 24 Haziran’da üçüncü evreye geçeceğiz
A
a

MHP Eskişehir Milletvekili Adayı Reha Yereşen, 24 Haziran’daki seçimlerin önemini anlatırken “Bunu Cumhuriyetimizin üçüncü evresi olarak görüyoruz. İlk evre 29 Ekim 1923’te Atatürk’ün ilan etmesiyle başladı. 1946’da çok partili dönemle ikinci evreye geçildi. 24 Haziran’da da üçüncü evreye yani Türkiye’nin yükselişi evresini geçeceğiz” dedi.

Sütiş Eskişehir
ES TV’deki Seçime Doğru’da Yazıişleri Müdürümüz Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtlayan Yereşen, Cumhur İttifak’ını şöyle tanımladı: “Cumhur İttifak’ı demek emperyalizme karşı dik durmak demektir. Ülkemiz 15 Temmuz darbe ve işgal girişimini yaşadı. Bizi Allah korudu. Milletimiz korudu. Bu sayede bunu ucuz atlattık. Belki bu nedenle bunun ne olduğunun farkında değiliz. Hatay tarafında sınırların boşaltıldığını biliyoruz. Bu ne demek birilerinin ülkeyi işgal etmesinin yolu açılıyor. Kim var? PKK var, DEAŞ var... Kargaşa olacak, iç savaş çıkacak. Sonra bir takım küresel güçler ‘İttifak içinde olduğumuz ülkeye yardım etmemiz lazım. Demokrasi getirmemiz lazım’ deyip gelecek. Onların geldiği yerde neler olduğunu görüyoruz. Irak’ta, Afganistan’da, Suriye’de... 15 Temmuz’un ardından bir Yenikapı Ruhu ortaya çıktı. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin dirayetiyle bugünlere gelinip Cumhur İttifak’ının temeli netleşmiş oldu.”

Yereşen, şöyle devam etti: “Bu seçim ülkemiz için çok önemli bir seçim. Yeni bir sistemi girdik. Bunu Cumhuriyetimizin üçüncü evresi olarak görüyoruz. İlki 29 Ekim 1923’te Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilan ederek kurmasıyla başladı. 1946 yılında çok partili döneme geçildi, ikinci evre yaşandı. 24 Haziran’da başlayacak üçüncü evreye de Türkiye’nin yükselişi evresi diyeceğiz. Türkiye’nin lider ülke olması, Türkiye’nin tüm dünyada etkin bir ülke olması diyeceğiz.”

Yereşen, Devlet Bahçeli ile ilgili eleştiriler için “İyi ki böyle bir dönemde böyle bir genel başkana sahibiz. İyi ki öyle bir Türk liderine, aksakala sahibiz. Türkiye’nin uçurumunu kenarında olduğu dönemlerde hep bir manevrayla oradan ülkeyi kurtardı. Demokrasinin tıkandığı anlarda yolu açtı. Bahçeli her zaman milletine güvendi. Devlet Bahçeli iyi bir matematikçi, ileri görüşlü bir lider. Söylemlerini ana hatları itibariyle hiç değiştirmeyen bir lider” dedi. Yereşen, “Tahminlerin ötesinde çok başarılı bir seçim çalışması yaptık ve sonucunu alacağız. Seçim sonucu MHP’siz bir Türkiye arzusunda olan herkese bir şamar gibi inecek. Oy artışı bekliyorum. Halk her şeyin farkında. Sahada çok ümitleneceğimiz şeyler gördük, duyduk” diye konuştu.

“Neden MHP’de kaldınız” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in şu sözünü söylemek isterim. Biz ne sağcıyız ne solcuyuz Türk milliyetçisiyiz. Türk milliyetçilerinin adresi de MHP’dir. Nereye gideceğiz? Niye gidelim? Proje partilerinde yer alacak tıynette miyiz? Şahsen ben değilim... AK Parti ve MHP’yi zayıflatılarak ülkenin istikrarsızlaştırılmasını amaçlayan ondana sonra da istedikleri atı oynatabileceklerini düşünenlerin bir projesi. Halk bunu da görüyor... Bu kadar seçim çalışması yapacak maddi kaynak nasıl sağlanıyordur sizce?”

Partisinin ve kendisinin Atatürk sevgisinden de bahseden Yereşen, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurucusudur, önderidir, yol göstericisidir. Bizim partimizden Atatürk’e ancak saygı olur, sevgi olur. Bana göre bugün Türkiye’de Atatürkçülüğün tüm ilkelerinin eksiksiz lafzı ve ruhuyla en büyük takipçisi, izleyeni ve benimseyeni MHP’dir” diye konuştu.

“Nasıl bir milletvekili olursunuz” sorusunu “Ben beşinci sıra adayıyım, hayalperest değilim. Lakin davaya inanıyorum, güveniyorum. Davamın başarılı olması için çalışıyorum. Sorunuza gelince... Seçilmeden önce cenaze ve düğün kovalayıp seçildikten sonra telefonlara çıkmayacak bir milletvekili olmamalı. Olursa halkın bunu görüp değerlendirmesi gerekir. Denenmişin bir daha denenmemesi gerekir. Hak edenlerin, emek verenlerin Meclis’e gönderilmesi gerekir. Ulaşılabilir olmak önemli. Bunun bir sistemi kurulabilir” diye yanıtladı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
esesli 21 Haziran 2018 18:02

Mağduru düşünmeyip; katile, hırsıza, dolandırıcıya, gaspçıya... af isteyen bir partiye asla oy vermeyiz.

0 2 Cevap Yaz
cmb 21 Haziran 2018 14:00

2015 seçimleri ile birlikte mhp eskişehir de bitmiştir.

0 1 Cevap Yaz
Bilge kağan 21 Haziran 2018 11:25

Özlenen ve özlem duyulan bir siyasetçi. Reha beyin de belirttiği gibi lütfen denenmişlerden memnun değilseniz tekrar denemeyin. size daha fazla fayda sağlayacak ve sizi siz olduğunuz için sevip, sayacak, istediğinizde ulaşabileceğiniz siyaset adamlarını yani adam gibi adamı Ahmet Reha yereşen i tercih ediniz.

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi