22 yılda Eskişehir’de 2 milyon kişi...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 22 yılda Eskişehir’de 2 milyon kişi...
A
a

Türkiye’nin en prestijli tiyatro kurumlarından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2022-2023 sezonunu yapılan lansman toplantısı ile paylaştı.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Ekim ayında başlayacak olan sezon ile tiyatro severler yine birbirinden özel oyunlarla buluşacak. Şehir Tiyatroları yönetim kurulu üyesi Murat Atak, “22’nci yılımızda Anadolu’nun göbeğinden, Eskişehir’den Türkiye’ye merhaba” dedi.
Haber Merkezi 
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının 2022-2023 tiyatro yeni sezon lansmanı Porsuk Konukevi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya Şehir Tiyatroları yönetim kurulu üyesi Murat Atak, Genel Sanat Yönetmeni Tolga Tümer, Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı, oyuncu Murat Danacı,  “D-21” oyununun yönetmeni Emre Basalak, “Yaşasın Demokrasi” oyununun yönetmeni Ali Eyidoğan, “Ödenmeyecek Ödemiyoruz” oyununun yönetmeni Burcu Tutkun ve Şehir Tiyatroları dramaturgu ve Eski Şehrin Kuklaları Proje Sanat Danışmanı Şafak Özen ve basın mensupları katıldı.
GURUR DUYUYORUZ!
Toplantının açılışında yeni sezon çalışmaları hakkında bilgi veren Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Tolga Tümer konuşmasında, “4 Ekim’den itibaren 2022-2023 sezonunu açmış olacağız. Geçen sezon pandemi koşulları hala devam ettiği halde tüm ekip olarak büyük çabalarla, büyük çalışmalar yaptık. Pandemi ortamına rağmen oyunlarımızı seyircimizle buluşturduk. 22 yıldır 150 farklı oyun sahneledik ve 2 milyona yakın seyirci ile buluştuk. Bu büyük bir gurur kaynağıdır. Geçen yıl turneler dahil 50 bin izleyici rakamına ulaştık. Oyunlarımızdan 4 Ekim’de D-21 Denize Mektup, 15 Ekim’de Yaşasın Demokrasi ve 15 Kasım’da da Ödenmeyecek Ödemiyoruz oyunlarımız prömiyerlerini yapacak. D-21 ve Yaşasın Demokrasi dünya prömiyerini yapacak, bu da çok önemli. Bu yıl büyük bir gurur ve sevinçle sezona giriyoruz” dedi.
2 AYDIR PROVADAYIZ 
 Şehir Tiyatroları yönetim kurulu üyesi Murat Atak, ise konuşmasında “22’nci sezonumuzu açarken rüştünü ispat etmiş tiyatromuzun gururu ile yeni sezona merhaba demek istiyoruz. Anadolu’nun göbeğinden Eskişehir’den Türkiye’ye merhaba diyerek Ekim ayında perdelerimizi açacağız. İlk günden bugüne kadar her zaman desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.  “D-21” oyununun yönetmeni Emre Basalak 4 Ekim’de sahnelenecek oyuna değinerek, “Bir cezaevi koğuşu olan D21 için tüm ekipçe 2 aydır provadayız. 4 Ekim’de seyircisiyle buluşacak. Dünya prömiyerini yapacağız. Çok heyecanlıyız. Güzel bir yıl bizi bekliyor” diye konuştu.
 
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi