2019’dan sonra birlikte çözeceğiz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 2019’dan sonra birlikte çözeceğiz
A
a

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Erenköy, Huzur ve Alanönü Mahallesi’nin sorunlarını değerlendirdi.

Sütiş Eskişehir
Doğan “Odunpazarı ve Erenköy'de CHP'lisiyle, MHP'lisiyle, BBP'lisiyle, Saadet Partilisiyle ve siyasi görüş gözetmeksizin Erenköy'ün kat ve imar problemlerini 2019'dan sonra hep birlikte çözeceğiz” dedi.

Erenköy Mahalle Muhtarı Abdil Bulut’un düzenlediği ve mahallenin sorunlarının ele alındığı toplantıya, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan da katıldı. Mahalle sakinlerinin geniş katılım gösterdiği toplantıda Erenköy’ün alması gereken hizmetler değerlendirildi. Erenköylüler özellikle Gecekondu Önleme Bölgesi üzerinde durdu. Mahallelilerin sorularını yanıtlama fırsatı yakalayan AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, mahallenin sadece yüzde 10 gibi küçük bir kısmının bu bölge içinde olduğunu belirterek, “Odunpazarı Belediye Başkanı şimdiye kadar hiçbir mahallede imar sorununu çözmedi. Bölgedeki sorunlar, bundan 4 sene önce bir kar topu gibiyken, şimdi kocaman bir çığa dönüştü. Gerçekte Erenköy’ün küçük bir kısmı, Alanönü ve Huzur Mahallesi’nin belirli bir kısmı imar sorunu yaşayan mahallelerimizdir ifadelerinde bulundu. Doğan ayrıca, “Odunpazarı’ndaki değişimin ve gelişiminde Erenköy'ün, Karapınar'ın, Huzur'un, Alanönü'nün, Gündoğdu'nun da gelişiminin ve dönüşümünün önündeki en büyük engel Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'tur” dedi.

MASA BAŞI YÖNETİCİLİĞİ BİTTİ
TOKİ ile Odunpazarı Belediyesi arasında 2014 yılında bir protokol imzalandığını da kaydeden Doğan, anlaşmanın belgelerini de mahallelilerle paylaşarak, “Buna göre bölgenin 1 /1000 ve 1 /5000 planlarını yapma yetkisi Odunpazarı Belediyesindedir” dedi. Doğan Karapınar 2’inci etap hakkında da görüşlerinin sorulması üzerine, “İmar planını değiştirme yetkisine sahip olan belediye başkanı, bu yetki daha önce kullanmıştır. Karapınar 2’inci etap için hangi imar değişikliği planını meclise getirmişler? Bu imar planı değişikliğini kamuoyu ile paylaşabilirler mi” diyerek, sorumluluğun TOKİ’de olduğuna ilişkin açıklamaların gerçekleri yansıtmadığını belirtti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi