200 Bin Adet Kekik Fidanı Toprakla Buluştu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 200 Bin Adet Kekik Fidanı Toprakla Buluştu
A
a

200 Bin Adet Kekik Fidanı Toprakla Buluştu

Sütiş Eskişehir
Osmaneli Belediyesi ile Bilecik Teke Yöresi Yörük Türkmen Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği tarafından bir yıl önce dikilen lavantalar ilçede güzel bir görünüme kavuşurken, lavanta bahçesinin geri kalan kısmına 200 bin adet kekik fidanı dikildi.
Çiftçiye her türlü yatırımda destek olacaklarını ifade eden Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “İlimizin bakanlık onaylı ilk toptancı halini kurduk. Yöresel ürün üretim merkezimizle işlenmiş tarım ürünleri yurt içi ve yurt dışında pazarlıyoruz. Mezbaha tesisimizle hayvancılığın gelişimine destek olduk. Yapmakta olduğumuz sera ile fide üretiminde köylümüze destek olacağız. Paketleme ve soğuk hava deposu tesislerimiz için yatırımlarımız devam ediyor. Kısaca Osmaneli Belediyesi olarak tarımda da örnek belediyeciliği sergiliyoruz” dedi.
Başkan Şahin, sözlerini, “Projelerimizde bizlere destek olan Bilecik Teke Yöresi Yörük Türkmen Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, il ve ilçe tarım müdürlüğümüz ve diğer emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” ifadeleriyle son verdi.
Kaynak : Bilecik Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi