2. el araçta kandırılma korkusu kalmayacak!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 2. el araçta kandırılma korkusu kalmayacak!
A
a

İkinci el araç satışlarına 1 Eylül 2020 itibariyle getirilen düzenleme ile birlikte artık vatandaşların kandırılma ve dolandırılma durumları da Eskişehir Oto Ekspertizleri sayesinde en aza indirilecek

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
İkinci el araç satışlarına 1 Eylül 2020 itibariyle getirilen düzenleme ile birlikte artık vatandaşların kandırılma ve dolandırılma durumları da Eskişehir Oto Ekspertizleri sayesinde en aza indirilecek.
İşletme sahibi İbrahim Öztürk konuyla ilgili şunları söyledi: Yeni yasa ile birlikte oto ekspertiz raporları da zorunlu hale gelmiş durumda biz de bu konuda tüm yeterlilik belgelerimiz ve ustalarımız ile birlikte bu mağduriyetlerin önüne geçilmesi için çalışıyoruz. Artık araç alım satımında noterlerde TSE Belgeli işletmelerin Hizmet yeterlilik belgeleri sorgulanarak satış gerçekleştiriliyor, bu sebeple yaşanan tüm mağduriyetler son bulmuş oluyor. 
Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen ikinci el taşıt ticaretindeki yönetmelik Resmi Gazetede yayınlandıktan sonra bizlerde de hareketlilik başladı. Müşterilerimize güvenli bir ortamda hizmet vererek hasarlı ve problemli araçların tespiti ile mağduriyetler son bulacak inşallah. Hatta şimdiden araçlarında sıkıntı durumları ve söylenmeyen arızalar daha çok çıkmaya başladı, bu da gösteriyor ki yönetmelik 2 el araç alacaklar için gerçekten çok fayda sağlayacak.
Daha önce yaşanan mağduriyetlerde belgesiz ve resmi olmadığı için hak talep edilemiyordu, şimdi bu olay tamamen tarihe karışacak, yalan söyleme ve kandırılma durumları son bulacak. Bu yasa ertelenmesi aslında çok iyi olmamıştı ama geç de olsa sistem işleyişi oturarak müşterilerimiz bilinçli bir şekilde alım satım yapmaya başlayacak.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi