15 Temmuz'da destan yazıldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 15 Temmuz'da destan yazıldı!
A
a

Devletin tüm kılcal damarlarına sinsice sızan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz akşamı devletin silahlarını millete doğrultmasının üzerinden tam 4  yıl geçti. Hainlerin darbe kalkışması milletin birliği ve beraberliği sayesinde bertaraf edildi ve unutulmaz bir büyük bir destan yazıldı

Sütiş Eskişehir

BÜYÜK DESTAN

Fetullahçı Terör Örgütü'nün Darbe teşebbüsünde 251 kahraman vatansever vatandaşımızı şehit verdik. Darbe teşebbüsüne karşı ülkenin her köşesinde Türk milletince gösterilen direniş ve kararlı duruş, "demokrasinin zaferi, milletin büyük destanı" olarak tarihteki yerini aldı.

ESKİŞEHİR’DE ANMA 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Eskişehir’de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Hain darbe girişiminin 4’üncü yıl dönümünde kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz tüm yurtta olduğu gibi Eskişehir’de de bir dizi etkinliklerle anılacak.   

ES TV’DEN CANLI YAYINLANACAK

İlk olarak 15 Temmuz Şehidi Fatih Dalgıç Çifteler İlçesi Alikan Mahallesi’ndeki bulunan kabri saat 13.00’da ziyaret edilecek. Gün içerisinde 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Vilayet Meydanı’nda halka açık olacak. Reşadiye Camii’nde öğle namazı müteakip Mevlid-i Şerif okutulacak. Saat 20.00’da ise 15 Temmuz Özel Programı saat 20.00’da Vilayet Meydanı’nda gerçekleştirilecek. 15 Temmuz Özel Programı ES TV ekranlarında da canlı olarak Eskişehirlilerle buluşacak.

15 Temmuz destanı 15 07 2020

ŞEHİTLERİMİZ YÜREĞİMİZDE YAŞAYACAK

 
Vali Erol Ayyıldız, 15 Temmuz; hür iradesini asla başkalarına teslim etmeyen, canını ve kanını mukaddes bildiği değerlere adamış olan, vatanını ve milletini canından aziz bilen, ölümü gözünde öldürmüş bir milletin tarihin altın sayfalarına yazdığı bir Demokrasi Destanı’dır”dedi.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız 15 07 2020


Vali Ayyıldız, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu destan nesilden nesile aktarılarak milletimizin hafızasında unutulmadan kalacaktır. Demokrasi ve millî irade uğrunda canından vazgeçerek en şerefli makama ulaşmış olan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz milletimizin yüreğinde daima yaşayacaktır. Ülkemize komplolar kuran, milletimizi ve devletimizi bölme emelleri güden hainler bilmelidirler ki, bu millet şanlı tarihinin her safhasında olduğu gibi destanlar yazmaya her zaman muktedirdir.Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin birlik, beraberlik ve bağımsızlığına yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren, açık ve net bir şekilde millî iradeden, meşru hükümetten ve demokrasiden yana tavır koyan Eskişehirli vatandaşlarıma ve Türk halkına şükranlarımı sunuyorum. 251 şehidimizi rahmetle yâd ediyorum. 2193 gazimize ve demokrasimiz için sokaklara dökülmüş vatandaşlarımıza minnetimi arz ediyorum. İstanbul’da şehit edilen İlimiz Çifteler ilçesinden 26 yaşındaki Polis Memuru Fatih Dalgıç’a da şehadetinin 4. yıl dönümü vesilesiyle Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum.”

15 Temmuz ESOGÜ 15 07 2020

DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKILDI

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlük meydanında düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma programında, vatanımız ve bayrağımız için canlarını feda eden 15 Temmuz şehitleri anıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak ülkemize, demokrasimize, milli iradeye ve millet egemenliğine karşı yapılan hain FETÖ kalkışmasına karşı, milletimizin bağımsızlığına ve demokrasisine sahip çıktığı günün dördüncü yıldönümünü konu alan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı”nı okudu. Prof. Dr. Kemal Şenocak, mesajında, “Adım adım daha insanca olana doğru ilerleyen toplumsal düzenin en son durağı olan demokrasi; ortak aklı, bireyin haklarını, hürriyeti ve mutlak iradeyi yüceltmiştir. Tüm milletler bu yolda kendi mücadelelerini vermiş, kendi demokrasi tarihlerini yazmıştır. Türk milletinin demokrasi hareketi ise verdiği destansı kurtuluş mücadelesi ile başlamış, yıllarca darbelerle sınanmış ve nihayetinde 15 Temmuz hain darbe girişiminde halkın iradesini şeksiz şüphesiz ortaya koyması ile doruk noktasına ulaşmıştır. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar bize bir demokrasi ve bağımsızlık destanının yanı sıra yüzlerce insan öyküsü bırakmıştır. O gece demokrasisine, özgürlüğüne, meclisine ve geleceğine sahip çıkanların içimize işleyen öyküleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Demokrasi esasen ferdidir, bu vasıf vatandaşın hâkimiyete, insan sıfatıyla iştirak etmesidir.’ sözlerini haklı çıkarmıştır. Türk milleti her bir vatanperver ferdi ile demokrasiye ve kazanımlarına, bayrağına ve hürriyetine bizzat dört elle sarılarak milletin hâkimiyeti üzerinde hiçbir gücü tanımadığını haykırmıştır.” ifadelerine yer verdi.
 

SAAT 20.00’DEN SONRA ÜCRETSİZ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Vilayet Meydanı’nda kısıtlı sayıda vatandaş ile düzenlenecek etkinlik için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi gece boyunca tramvaylar ve otobüslerle ring seferleri gerçekleştirileceğini duyurdu. Ayrıca aynı gün saat 20.00'den sonra tüm toplu taşıma araçları ücretsiz olarak hizmet verecek. 

Eskişehir Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Vilayet Meydanı’nda gerçekleştirilecek etkinlikler için Büyükşehir Belediyesi tarafından gece boyunca tramvay ve otobüsler ring seferleri gerçekleştirecek. Otobüslerin Alaaddin Parkı’ndan kalkacağını ve 3 ayrı güzergah ile kent genelinde ring seferi gerçekleştireceğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, araçların 00.30 ile 05.00 saatleri arasında 3 ayrı güzergahta hizmet vereceğini belirttiler. Aynı gece tramvayların da 02.00’a kadar çalışacağını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşların ulaşım konusunda sorun yaşamamaları için 15 Temmuz'da saat 20.00'den sonra tüm toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vereceğini ifade ettiler.

CADDE OTOPARKLARI DA ÜCRETSİZ


Yetkililer ayrıca 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi, Şair Fuzuli Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, Fabrikalar Caddesi üzerindeki park alanları ve Hava Şehitliği yanındaki açık otoparkın 15 Temmuz Çarşamba günü ücretsiz olacağını belirttiler.

 

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi