15 Haneli Mahalle İçme Suyu İhtiyacını Eşeklerle Su Taşıyarak Karşılıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 15 Haneli Mahalle İçme Suyu İhtiyacını Eşeklerle Su Taşıyarak Karşılıyor
A
a

Afyonkarahisar Merkeze Bağlı Çayırbağ Beldesinde 15 Haneli Bir Mahalle İçme Sularının Olmadığını Kaydederek, Belde Merkezine Yaklaşık 5 Km Uzaklıkta Olmalarına Rağmen Su İhtiyaçlarını Çeşmelerden Su Taşıyarak Karşıladıklarını Belirttiler.

Sütiş Eskişehir
Afyonkarahisar merkeze bağlı Çayırbağ beldesinde 15 haneli bir mahalle içme sularının olmadığını kaydederek, belde merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta olmalarına rağmen su ihtiyaçlarını çeşmelerden su taşıyarak karşıladıklarını belirttiler.
Çayırbağ Huzur Mahallesi Muhtarı İsmail Çetin, bölgede su probleminin uzun yıllardır devam ettiği kaydetti. Bölgede 15 hane bulunduğunu ve büyük çoğunluğunun besicilik ile uğraştıklarını kaydeden Çetin, “Sorunu defalarca belediyeye ilettik ama karşılık bulmadı. Şebeke suyu gelmedi. Belediye şebeke suyu getirilmemesinin nedenini ise ‘oraya su getirmenin maliyeti çok yüksek’ diyerek açıklıyor. Şuanda o bölgede vatandaşlar eşeklerle çeşmelerden su taşıyarak ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorlar ancak çeşmelerde son günlerde çok az akmaya başladı. Çeşmelerde kurursa nasıl su ihtiyacının karşılanacağı bilinmiyor” dedi.
Öte yandan, Çayırbağ Belediyesi yetkilileri, bölgeye şebeke suyu götürülmesinin programa alındığını ancak kaynak beklenildiğini ifade etti.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi