120 milyon dolarlık gelirde Eskişehir yeni hedef

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 120 milyon dolarlık gelirde Eskişehir yeni hedef
A
a

FIFA tarafından verilen ve Türkiye'de 9 kişide bulunan Spor Kulüplerine Kamp ve Turnuva Organize Etme Lisansına sahip Salman Baki, 2018 yılında Türkiye'ye 2 bin takımın kamp yapmak için geleceğini ve bundan yaklaşık 120 milyon dolar kazanılacağını söyledi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Dünya’da spor turizminin gözde merkezlerinden biri olarak görülen Türkiye, 2018 yılı içerisinde birçok ülkeden 2 bini aşkın spor kulübüne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yeni yapılan spor tesisleri, 5 yıldızlı otelleri ve iklimiyle başta Antalya olmak üzere Afyonkarahisar, Erzurum ve Kızılcahamam spor kulüplerin tercih ettiği yerler olarak göze çarpıyor. FIFA tarafından Türkiye’de sadece 9 kişiye verilen spor kulüplerine kamp ve turnuva organize etme lisansına sahip olan Behçet Baki ve Salman Baki, 2018 yılı içinde yapılan anlaşmalarla beraber spor kulüplerinden 120 milyon dolar üzerinde bir gelirin hedeflendiğini vurguladı. 

“Takımlar rotalarını Avrupa’dan Türkiye’ye çevirdi” 
Türkiye’deki pek çok şehrin FIFA kriterlerine uygun tesislere sahip olduğunu belirten kamp ve turnuva organizatörü Salman Baki, spor turizminin ülke ekonomisine verdiği katkının azımsanmayacak bir seviyede olduğunu belirtti. Baki, “Ülkemiz, kamp organizasyonları ve uygun ekonomik şartlarıyla beraber Avrupa ve dünyanın farklı coğrafyasından birçok spor kulübü için çekim merkezi oluyor. Örneğin; Antalya’da FIFA kriterlerine uygun yaklaşık 200 çim sahanın oluşu ve kapasite olarak 3 büyük stadın varlığı takımlar için büyük avantaj sağlıyor. Özellikle Belek ve Kundu bölgesi sonbahar, kış ve ilkbaharda takımların en çok tercih ettiği adres oluyor. Yaz kamplarında ise yerli ve yabancı takımlarımız Afyon, Ankara-Kızılcahamam, Erzurum ve Düzce gibi şehirlerimizi tercih ediyorlar. Bu bölgelerimizde de son dönemlerde yapılan yeni stadyumlar, oteller ve spor tesisleri, sunulan imkanlarla cazibe merkezleri haline gelmiştir. Takımlarımız artık yaz kampları için rotalarını Avrupa’dan Türkiye’ye çevirmeye başlamıştır. Yerli ve yabancı spor takımlarının başta Antalya ve belirttiğimiz şehirlerimizde kamp dönemlerini geçirmeleri gerek bölge ekonomisine gerekse de ülke ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadır. Bu sene, 120 milyon dolar gibi bir gelirin elde edilmesini hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 

“Türkiye’ye iyi gözle bakıyorlar” 
Türkiye’nin tanıtımında spor turizminin katkısının fazla olduğunu ifade eden Baki, “Geçtiğimiz yıllarda ağırlıklı olarak Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve Romanya gibi ülkelerden takımlar ülkemize geliyordu. Son yıllarda ise bu ülkelere ek olarak Belarus, Azerbaycan, Arabistan, İran, Gürcistan, Macaristan, Çekya, Slovakya, Bulgaristan, Danimarka, Hırvatistan, Sırbistan, İrlanda ve Japonya’dan takımlar da kamp için Türkiye’yi tercih edenler arasına dahil oldu. Dünyanın farklı coğrafyasındaki spor kulüpleri Türkiye’ye iyi gözle bakıyor” ifadelerini kullandı. 

“Hedefimiz Eskişehir ve bölgesi” 
Son olarak Türkiye’nin tesisleşmede çok iyi bir seviyeye sahip olduğunu aktaran Salman Baki, şunları söyledi: “Son yıllarda ülkemizdeki spora olan yatırımı herkes görüyordur. Tesisleşme konusunda çok iyi bir seviyeye geldik. Ancak istenilen seviyede kullanamadığımız bazı bölgeler var. Afyonkarahisar’a birçok takımı getirmeye başladık ama Eskişehir, Kütahya gibi bölgelere de spor kulüplerini getirmek istiyoruz. Gerek şehir yapıları gerekse de doğa koşullarının uygunluğuna bakarsak buralar Türkiye’nin değerlendirmesi gereken yerler. Bu bölgelere gelen spor kulüpleri şehrin ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır.” 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
mahmut yılmaz 4 Mart 2018 14:04

Hani Sarıcakaya projesi vardı.ne oldu? acaba,akdeniz iklimi olan Sarıcakaya da Eskişehirspor tesisleri olsa ne yakışır ama....

0 0 Cevap Yaz
Omer 4 Mart 2018 12:50

Geç kalmissiniz Afyon bile götürüp eskisehir gibi bir spor sanat kultur alt yapisiylaust kaplicalariyla bir dünya kentine getirilmesi olmasi çok üzücü.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi