Ahmet Ataç 15 02 2024

105 milyon TL bilim desteği

Özellikle 5.-12. sınıf aralığındaki öğrencilerin bilimsel süreçleri kullanarak problem çözme becerilerini geliştirmeye odaklanan bu destek programına Türkiye’nin tüm illerinden başvuru olduğu vurgulandı.

10 Şubat 2019 10:07
A
a
Sütiş Eskişehir
Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan rapora göre, Bakanlığa bağlı kurumlardan geçen yıl içinde TÜBİTAK Bilim ve Toplum Destek Programlarına yapılan toplam 25 bin 816 proje başvurusunun 15 bin 92’si destek aldı. Projeleri dolayısıyla Bakanlık kurumlarına sağlanan toplam destek yaklaşık 105 milyon lira oldu. Raporda, projelere göre yapılan analizler, MEB kurumlarınca gerçekleştirilen başvuruların özellikle 4006-Bilim Fuarları Destekleme Programında yoğunlaştığını gösterdi. Toplam proje başvurusunun 25 bin 25’inin (yüzde 97) bu destek programına yönelik olduğu belirlendi. Özellikle 5.-12. sınıf aralığındaki öğrencilerin bilimsel süreçleri kullanarak problem çözme becerilerini geliştirmeye odaklanan bu destek programına Türkiye’nin tüm illerinden başvuru olduğu vurgulandı.

Chrome kontrol edecek

Chrome web tarayıcı üzerinde geliştirilen bir eklenti sayesinde kullanıcılar, oluşturdukları parolaların güvenli olup olmadığını kontrol edebilecek. Verilerinizin güvenle korunabilmesi için yapabileceğiniz en önemli şey, güvenilir parolalar oluşturmaktır. Kolayca kırılması mümkün olmayan karmaşık parolalar belirlediğinizde, elde edilmesi ihtimali düşük olacaktır. Google Chrome bundan böyle kullanıcıların parola oluşturma aşamasında güvenli bir parola seçip seçmediğini anlamalarına yardımcı olabilecek. Eklentiyi Google Chrome üzerinde etkin hale getirdikten sonra parola belirlerken bildirimler alıyor olacaksınız. Bu bildirimler, belirlediğiniz parolanın ne kadar güvenli olup olmadığını işaret kontrol ediyor.

Beyin gençleşir mi?

Colombia Üniversitesi’nden bir araştırma ekibi, düzenli olarak yapılan egzersizlerin, beynin bilişsel işlevleri üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğunu ve beyni önemli ölçüde gençleştireceği sonucuna ulaştı. GeneticEngineering&Bi otechnology News portalında yer alan habere göre, ABD’li bilim insanları, hafıza performansını artıran yöntem geliştirdi. Araştırmacılar tarafından yapılan deneye katılan, yaşları 20 ila 67 arasında değişen 132 gönüllü, altı ay boyunca haftada dört kez çeşitli sporlar yaptı. Deney sonunda uzmanlar, fiziksel aktivitenin, deneklerin hafızaları üzerindeki etkisikonsantre olabilmebecerisi, hedef belirleme, aktivitelerini düzenleme ve davranışlarını kontrol etme durumlarını değerlendirdi. Ayrıca, beyin yapısındaki değişiklikler de dikkate alındı.

Facebook Messenger’da yenilik

Facebook, mesajlaşma uygulaması Messenger’da, ikili veya grup sohbetlerinde yazılan bir mesajın gönderilmesinden sonraki 10 dakika içinde silinebilmesini sağlayan bir güncelleme yayınladı. Söz konusu güncelleme kapsamında kullanıcılar yazılan mesajın üzerine basılı tutup “herkes için kaldır” seçeneğiyle yazdıkları mesajları silebilecek.

Google+ kapanıyor

2.2 milyar kullanıcısı olan sosyal ağ Google+’ı (Google Plus’ı) kapatma kararı alan Google, kapanmanın resmi takvimini duyurdu. Google, “Kişisel Google+ hesabınız 2 Nisan 2019’da kullanıma kapatılacaktır. Bugünden itibaren artık kullanıcılar, yeni Google+ Profilleri, sayfaları, toplulukları veya etkinlikleri oluşturamayacak” uyarısı yaptı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi