"Yıllar Sonra Kur’An-I Kerim Sesi Duymanın Huzurunu Yaşıyoruz"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Yıllar Sonra Kur’An-I Kerim Sesi Duymanın Huzurunu Yaşıyoruz"
A
a

Kütahya'da Restore Ettirilerek Halkın Hizmetine Sunulan 440 Yıllık Darulkurra'nın Açılış Töreninde Konuşan Vali Ali Çelik, Yıllar Sonra Yeniden Kur’An-I Kerim Sesi Duyulacak Olmasının Derin Huzurunu Ve Mutluluğunu Yaşadığını Söyledi.

Sütiş Eskişehir
Kütahya’da restore ettirilerek halkın hizmetine sunulan 440 yıllık Darulkurra’nın açılış töreninde konuşan Vali Ali Çelik, yıllar sonra yeniden Kur’an-ı Kerim sesi duymanın huzurunu ve mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
“İhya ve yeniden inşa eden bir medeniyetin emanetçileriyiz” diyen Vali Ali Çelik, “Bu ağır; ama gurur veren sorumluluk duygusuyla, geçmişimizi bir armağan, emanet olarak görüyoruz. Geçmişten aldığımız armağanları da şefkatle, emek vererek geleceğe taşıma gayretindeyiz. 1582 yılında Rumeli Beylerbeyi Câfer Paşa tarafından inşa edilen ve maalesef uzun yıllar harap bir durumda varlık savaşı veren Cafer Paşa Dârülkurrâsı’na hayat veren de işte bu emek ve şefkat oldu” şeklinde konuştu.
Dârülkurrâ’nın örnek bir iş ve gönül birliğiyle ayağa kaldırıldığını söyleyen Vali Çelik, “Yıllarca ayakta kalmak için direnmiş, kaybolmaya yüz tutmuş dârülkurrâyı; Kütahya Valiliğimiz, Kütahya Belediyemiz, Kütahya İl Özel İdaremiz iş birliğinde, Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğümüzün rehberliğinde tarihin tozlu sayfalarından çıkarıp aslına uygun restore ederek hayata kazandırdık” ifadelerini kullandı.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi