"Yeni Grup Yolunun İnşaatına Bir An Önce Başlansın"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Yeni Grup Yolunun İnşaatına Bir An Önce Başlansın"
A
a

Kütahya'da Yol Çalışmaların Başlaması İsteniyor.

Sütiş Eskişehir
Kütahya’nın Aslanapa ilçesine Abaş ve Emrez köyünün muhtarları, 18 köyü ilgilendiren yeni bir grup yolu yapılacağını belirttiler. Muhtarlar, söz konusu inşaatın bir an önce başlanması için yetkililere çağrıda bulundu.
Yaklaşık 11 kilometre uzunluğundaki yoldan Gövem, Yaylababa, Pullar, Bayat, Musaköy, Senişler, Emrez, Abaş, Çömlekci, Çakmak, Saray, Gökler, Bayramşah, Pazarcık, Karadiğin, Ortaca, Dereköy ve Kureyşlar köyü sakinlerinin yararlanacağı belirtildi.
Mevcut yolun virajlı ve yetersiz olduğunu belirten Abaş köy muhtarı Şaban Yeşil, "Yeni yol için Kütahya İl Genel Meclisi’nden onay çıktı. Hatta Kumarı ve Yaylıbaba köyü arasında inşaat tamamlandı, yeni yılda da asfaltı atılacak. Bu yolun devamı olarak 11 kilometre uzunluğu olan ve 18 köyün kullanacağı yolun inşaatının bir an önce başlamasını istiyoruz" dedi.
Emrez köyü muhtarı Abdullah Kayaçam da, yeni yolun tamamlanmasıyla mesafenin en az 5 kilometre daha kısalacağını ifade etti. Kayaçam, "İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz yeni yol güzergahının yatırım planına alındığını söyledi. Mevcut yolumuz virajlı Söz konusu yolun inşaatına başlanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
AK Parti Aslanapa İlçe Başkanı Cafer Bayrak, yeni yol güzergahının belirlendiğini ve inşaat çalışmalarının startı için konunun yakın takipçisi olduğunu dile getirdi.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi