'Türkiye Ulu Camileri' resim sergisi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 'Türkiye Ulu Camileri' resim sergisi
A
a

15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeciler tarafından şehit edilen Foto Muhabiri Mustafa Cambaz’ın eserlerinden oluşan “Türkiye Ulu Camileri” adlı fotoğraf sergisi; ESOGÜ Tarih Bölümü, ESOGÜ Tarih ve Gençlik Kulübü ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı işbirliğiyle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Prof. Dr. Fazıl Tekin Konfer

Sütiş Eskişehir
Şehit ailelerinin de katıldığı sergi açılışı öncesinde konuşan ESOGÜ Tarih ve Gençlik Kulübü Danışman Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cezmi Karasu, ülkemizin acıların yaşandığı zorlu zamanlardan geçtiğini belirterek, açılan sergi ile al bayrağımız yere düşmesin, ezanlar susmasın diye toprağa düşen bir şehidimizi anmayı amaçladıklarını ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Cezmi Karasu sergi açılışına gelen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Atatürk Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Şaban Abak, aynı zamanda kitap haline de getirilen “Türkiye Ulu Camileri” fikrinin ortaya çıkışını kısaca anlatarak konuşmasına başlarken, kitabın ve serginin Mustafa Cambaz’ın dört ay boyunca tüm Türkiye’yi dolaşarak çektiği 10 bin fotoğraf içinden seçilenlerden derlendiğini belirtti. Şaban Abak ESOGÜ Rektörlüğü’ne serginin açılış sürecindeki yakın ilgisi için teşekkür etti.

ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, büyük bir emeğin ürünü olan serginin merhum Mustafa Cambaz’ın onlarca yıllık birikiminin bir yansıması olduğunu ifade etti. Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu serginin açılışına sağladıkları katkılardan dolayı ESOGÜ Tarih ve Gençlik Kulübü ile Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı’na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Ulu Camileri” adlı kısa filmin gösterimi yapıldı. Daha sonra çiçek ve hediye takdimleri gerçekleşti. Bu bölümde kurumlar arası çiçek ve hediye takdiminin ardından, Rektör Vekili Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu ve ESOGÜ Tarih ve Gençlik Kulübü Danışman Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cezmi Karasu bir şehit annesine tüm şehitlerimizin aziz hatıraları için çiçek takdim ettiler. Sonrasında serginin açılışı yapıldı. “Türkiye Ulu Camileri” fotoğraf sergisi 16 Aralık 2016 Cuma gününe kadar açık kalacak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi