"Türkiye'nin gururu olacak"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Türkiye'nin gururu olacak"
A
a

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, Eskişehir'de film yapımcılarını cezbedecek bir plato kurma projesini açıkladı

Sütiş Eskişehir

Burhan Sakallı'ya göre Türk sinemasının yüksek bütçeli yapımlar çıkaramamasının önündeki en büyük engellerden biri, yeterli film platolarının olmaması. Film yapımcılarının, ciddi dekor ve geniş alan gerektiren filmler için yaşadıkları sıkıntılara çözüm üretmeye hazırlandığını açıklayan Sakallı, bu projesi ile kendi imkanlarıyla film platoları kuran yapımcıların sanat şehri Eskişehir’e gelerek filmlerini çekeceklerini belirtiyor. Kurulacak platonun, birçok kategoride sinema filmi çekilebilecek dekor ve teknik imkana sahip olacağının altı çiziliyor.
 
"Eskişehir'de kurulacak plato, Türkiye'nin gururu olacak"

Burhan Sakallı, “Bu projenin sinema sektörünün yeni cazibe merkezi olmasını bekliyorum. Hem benim için hem de Eskişehir için heyecan verici bir proje. Bu plato aynı zamanda sinemaseverlerle yerli ve yabancı turistleri bölgeye çekecek. Kurulacak dev plato Eskişehir’e de istihdam sağlayacak. Bu plato Türkiye’nin gururu olacak” diye konuştu.
 Burhan Sakallı, sinema sektörüne yön veren başta Yılmaz Erdoğan, Şahan Gökbakar, Cem Yılmaz ve Mustafa Uslu olmak üzere birçok yapımcıya, yapılacak bu platoda film çekmeleri için çağrıda bulundu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hilmi 17 Ocak 2019 22:32

kardeşim zaten dünya kadar film çekiliyor eskişehirde bumudur proje ya.ayrıca ESKİŞEHİR ZATEN TÜRKİYENİN GURURUDUR.

1 1 Cevap Yaz
dünya kadar

kaç tane çekilmiş sayar mısınız merak ettim. ve Türkiye de kaç film çekiliyor hangi bütçelerle çekiliyor ne kadar para eskişehir e geliyor. film platosu denilen şey bu hilmi kardeşim.

1 0
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi