"Tarihi bir süreç yaşayacağız"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Tarihi bir süreç yaşayacağız"
A
a

CHP İl Danışma Kurulu Toplantısı Taşbaşı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Recep Taşel, ‘‘Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken tarihi bir seçim sürecini hep birlikte yaşayacağız’’ dedi

Sütiş Eskişehir

CHP İl Danışma Kurulu Toplantısı Taşbaşı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç, Seyitgazi Beldeyi Başkanı Uğur Tepe, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, CHP İl Başkanı Recep Taşel,İlçe teşkilatları ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını Recep Taşel yaptı. Taşel, İl danışma Kurulu Toplantısının CHP’nin iktidar hedefi için yol gösterici olması açısından önemli olduğuna vurgu yaptı.

Eskişehir CHP 18 12 2022

İKTİDAR HEDEFİMİZ İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ

Taşel ‘‘Seçim tarihi net olarak belli olmamakla birlikte, en fazla 6 ay içinde sandık önümüze gelecek.  O nedenle danışma kurulumuzun CHP Eskişehir İl Örgütümüzün genel seçimlerde başarılı ve iktidar hedefimiz için yol gösterici olması açısından son derece önemlidir. Önümüzdeki yıl, zamanında ya da daha erken yapılacak bu seçimde, halkımız kendi geleceğini oylayarak, ya tek kişilik hükümet ve ucube sistemden yana olacak. Ya da çoğulcu demokrasi ile önce ferahlayan daha sonra da refahın toplumun tüm kesimlerine eşit bir şekilde yayıldığı güçlendirilmiş parlamenter sistemden yana oy kullanacak’’ ifadelerini kullandı. 

REFAH TOPLUMU OLACAĞIZ

Ülkenin içinde bulunduğu sosyal, siyasal ve ekonomik süreçten nasıl çıkacağı hakkında çözüm önerilerini de dile getiren Taşel ‘‘Şu anda altılı masa en başta demokrasi, ekonomi, dış politika, eğitim, sağlık ve toplumsal barışımız gibi 9 ana başlık ve 72 alt başlıkla ilgili çalışma programı yürütüyor. Bir anlamda hükümet programı da denilebilir. En kısa sürede halkımızla paylaşacağız. Bilim yol göstericimiz olacak, rant ekonomisi ve emek sömürüsü yerine, üretimi dönüştürerek verimli, katma değeri yüksek ürün ve hizmet üreteceğiz. Ürettiğini satan, geliri hakça paylaşan, özgür, demokratik bir Türkiye’yi mutlaka inşa edeceğiz. Bugün dünya yeni dönüşüme hazırlanıyor. Kaçırdığımız üç sanayi devriminden sonra üretimimizi, iklim krizini de dikkate alarak yeşil mavi dijital dönüşümle buluşturacağız. Bu dönüşüm bir yandan istihdam sağlarken, diğer yandan Türkiye’de asgari ücret seviyesinde maaş alan çalışanların yüzde altmış beşinin, gelirleri artacak ve refah toplumu olacağız. Parti olarak birçok yeniliğe gideceğiz. Yeni kurumlar kuracağız. Ekonomik Sosyal Konsey yeniden hayata geçecek. Adil bir vergi sistemi kuracağız. Yeni kadrolar ile devleti güçlendirecek, liyakat esaslı bir yapı oluşturacağız. Enflasyonu düşürecek, yapısal reformları hızla gerçekleştireceğiz’’ ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bülent 19 Aralık 2022 10:26

CHP bu kafayla iktidar falan olamaz. Çünkü istemiyor. Kadroları falan da bu işe hazır değil.

0 0 Cevap Yaz
nasıl olacak 18 Aralık 2022 23:31

%25 oyla mı ikinci yüzyılı şekillendireceksiniz biraz tuhaf kaçmıyor mu

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi