(Özel) Kütahya Şehir Hastanesi Betonarme İşi Tamamlandı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç (Özel) Kütahya Şehir Hastanesi Betonarme İşi Tamamlandı
A
a

Güriş İnşaat Ve Mühendislik Genel Müdür Yardımcısı Orhan Barut, Kütahya Şehir Hastanesi Hakkında Yanlış Bilgileri Önlemek İçin Açıklamalarda Bulundu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Betonarme işleri büyük oranda tamamlanan Kütahya Şehir Hastanesi’nin Aralık 2022’de hizmete sunulacağı bildirildi.
Hastane yapımını üstlenen Güriş İnşaat ve Mühendislik Firması Genel Müdür Yardımcısı Orhan Barut, bir süredir yapımına ara verilen Kütahya Şehir Hastanesi inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Barut, "Bilindiği gibi, Kütahya Şehir Hastanesi ile ilgili 2018’de yer teslim aldık ve inşaata kendi imkanlarımızla başladık. Aslında bu kamu özel iş birliği projesi olduğu için bankalar tarafından finanse edilmesi lazım. Fakat Covid-19 salgını, ekonomik sıkıntılar dolayısıyla yabancı bankaların Türkiye’ye limitlerinde birtakım sıkıntılar oldu. Bu epey bir sürdü. Biz Türkiye’de ilk defa ve tek kendi imkanlarımızla yüzde 50’ye getirdik. Ancak son yılda pek fazla bildiğiniz nedenlerle ilerleyemedik. Hükümetimizin haftalarda aldığı kararların sonucunda bankalarda bir yumuşama oldu. Çok hızlı bir şekilde bu kredi görüşmeleri sonlandırılmak üzere. Biz mutabakata vardık gibi. Hangi bankanın buraya finansman desteği yapacağı tespit edildi. Şu anda imza safhasında. Biz bunu Sağlık Bakanlığı’na da bildirdik. Ocak ayında şantiyeyi yeniden hızlandırıp inşallah 2022 sonunda ticari işletmeye geçmeyi planlıyoruz. Böylece kamuoyunun bilgisi olsun yanlış bilgilere kapılmayalım. Bu hastane 2022 sonunda aksilik çıkmazsa hizmete girmiş olacak. Sağlık Bakanlığı’nın yapması gereken bir kısım hususlar var. Zaten özellikle Kütahya’da valimizin kurduğu sistem çalışıyor. Bizim önümüzü açmak için çalışan Kütahya bürokrasisi özellikle teşekkür ediyoruz. Bizim önümüzü açmak için gerekli gayreti gösteriyorlar. Biz de karşılığını vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

510 yatak kapasiteli
Toplam 150 bin metrekarelik alan üzerine yapılmakta olan 510 yatak kapasiteli Kütahya Şehir Hastanesi’nde odaların 159’unun tek kişilik, 136’sının ise çift kişilik olarak dizayn edileceği öğrenildi. Hastane tamamlandığında 15 ameliyathanesi, 79 yoğun bakım yatağı, 13 diyaliz ve 14 kemoterapi koltuğu ile hizmet vereceği vurgulandı. Şehir Hastanesinde her branştan 152 polikliniğin, fizik tedavi ve rehabilitasyonda ise 20 polikliniğin hizmet vereceği dile getirildi.
Kütahya Evliya Çelebi Mahallesi’nde yapımına ara verilen Kütahya Şehir Hastanesi inşaatı, İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından havadan da görüntülendi.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi