(Özel) Kadınlara Yönelik Ayrım İfade Eden Kelime Ve Kalıplar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç (Özel) Kadınlara Yönelik Ayrım İfade Eden Kelime Ve Kalıplar
A
a

Solda - Proje Katılımcısı Melek Aykoç Sağda - Üniversite Öğrencisi Cemre Altın

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kütahya’nın Simav ilçesinde, geleneksel olarak yanlış bilinen kelimelerin düzgün kullanılmasıyla ilgili farkındalık projesi başlatıldı. Pamukkale Üniversitesi (PÜ) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Cemre Altın tarafından hazırlanan proje ile, günlük hayatta sıkça kullanılan ve aslında kadınlara yönelik bir ayrım ifade eden kelime ve kalıpların doğru kullanımı amaçlanıyor.
Proje kapsamında hazırlanan afişleri izin alarak kurum ve işyerlerine asan Cemre Altın, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Altın, proje kapsamında ele aldıkları yanlış kullanılan kelimelerin doğru kullanımı için gayret gösterdiklerini belirterek, sporda kullanılan yanlış cümleler ile bazı sporların yalnız erkeklere yönelik olduğu gibi doğru olmayan düşüncelerin bulunduğunu ifade etti.
Simav İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Sapmaz, projeyi hazırlanıp Simav’da uygulandığı için öğrenciyi kutladığını ifade etti. Sapmaz, “Kadın sporcularımız ülkemizi en üst düzeyde temsil ederek ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal Marşımızı söylediler. Kuvvet sporlarımızdan güreşte Yasemin Adar, boks branşında Büşra Işıldar, tekvandoda Nur Tatar dünya şampiyonu olup, bayrağımızı en üste çektirdiler” dedi.
Projeyi hayata geçiren Cemre Altın, kadınların ve kızların da sporda başarısının olduğunu, "Kız başına ne yapabilirsin" sözünün ise yanlış kullanıldığını ifade etti.
Proje tanıtımı sonrası bir açıklama yapan Melek Aykoç, dedesinin bisiklete binmeye izin vermediğini, "Kız bisiklete binmez" dediği için bisiklete binmeyi öğrenemediğini belirterek, içinde bir ukde olarak kaldığından kendi kızına bisiklete binmeyi öğrettiğini ifade etti.
Simav ilçe genelinde proje çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen öğrenci Cemre Altın, "Türkçemiz her söylenmek isteneni farklı bir şekilde, herhangi cinsiyetçi bir söyleme maruz kalmadan ifade etmeye yetecek kadar zengindir" ifadesini kullandı.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi