(Özel) 21 Yaşındaki Genç Kız Aradığı Huzuru İslam’Da Buldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç (Özel) 21 Yaşındaki Genç Kız Aradığı Huzuru İslam’Da Buldu
A
a

Belçika’Da Yaşayan 21 Yaşındaki Üniversite Öğrencisi Anizet Héloise’Nin Hayatı Okulda Tanıştığı Türk Öğrenci İle Adeta Sil Baştan Değişti. Arkadaşından İslam Dinini Öğrenen Ve Onunla Memleketi Olan Afyonkarahisar’In Emirdağ İlçesine Gelen Héloise, Müslümanlığı Tercih Ederek Leyla İsmini Aldı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Belçika’da yaşayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Anizet Héloise’nin hayatı okulda tanıştığı Türk öğrenci ile adeta sil baştan değişti. Arkadaşından İslam dinini öğrenen ve onunla memleketi olan Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine gelen Héloise, Müslümanlığı tercih ederek Leyla ismini aldı.
Belçika’nın Virton şehrinde yaşayan Anizet Héloise’nin (21) hayatı gittiği üniversitede okul arkadaşı Kibriya Palıt ile tanışmasının ardından değişti. Palıt’tan İslam dinini ve Müslümanlığı öğrenen Anizet Héloise adeta dünyasının aydınlanması ile İslam’a geçmeye karar verdi. Kibriya Palıt ailesi ile yaz tatilini geçirmek üzere geldiği memleketi Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine Anizet Héloise’yi de getirdi. Yaklaşık 10 gün burada kalan Anizet Héloise kararını vererek Müslümanlığa geçmek istediğini arkadaşı Palıt’a söyledi. Bunun üzerine Palıt, Anizet Héloise ile birlikte Emirdağ İlçe Müftülüğüne başvurdu. Müftü Vekili Mehmet Aydınalp nezaretinde Kelime-i Şehadet getiren Anizet Héloise Müslüman oldu. Gözyaşlarını tutamayan Anizet Héloise, İslam dinini seçmesinin nedenini ise İslam’ın mantıklı bir din olması, sorularına cevap bulması ve huzur duyması olarak ifade etti. Müslüman olduktan sonra Leyla ismini alan Anizet Héloise’ye, Aydınalp tarafından ihtida belgesi verilerek Kur’an-ı Kerim hediye edildi.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi