“Ortak mirasımızı geleceğe taşıyoruz”

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç “Ortak mirasımızı geleceğe taşıyoruz”
A
a

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından desteklenen, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğinin hazırladığı “Evlad-ı Fatihan-Balkanlarda

Sütiş Eskişehir
Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından desteklenen, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğinin hazırladığı “Evlad-ı Fatihan-Balkanlarda Akan Zaman” isimli kitap tanıtımı ve sergisinin açılışı gerçekleştirildi.
 
Odunpazarı Bey Konağı’nda yapılan programa; Vali Güngör Azim Tuna, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkan Vekili Üzeyir İlbak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf Balcı, kitabın yazarı Yusuf Akçay ve çok sayıda davetli katıldı. "Evlad-ı Fatihan Balkanlarda Akan Zaman" adlı serginin açılışı ve kitabının tanıtım töreninde bir konuşma yapan Vali Tuna, kitabın Balkanlardan uzanan trajik göç yolculuğunu anlattığını söyledi.
 
“GÖÇ KEDER OLMUŞTUR”
 
“Evlad-ı Fatihan Osmanlı İmparatorluğu’nda Balkanlar’ın fethine katılan beylerin, fatihlerin soyundan gelenlere verilen addır” diye konuşan Vali Tuna, daha sonra şunları söyledi: “O dönemden bugüne kadar Balkan Türkleri için kullanılan bu tabir aslında en genel anlamıyla hâlihazırda hepimizin, yani ortak kültür mirasımızın günümüz temsilcilerinin ortak adıdır. Göç; Evlad-ı Fatihân’ın kaderi olmuştur, uğradıkları vahşetler nedeniyle ecdadın emaneti vatanlarından ayrılmışlar ve bu yüzden de göç aynı zamanda onların kederi olmuştur.” (HM)
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi