"Meslek Liseleri Türkiye’Nin Kurtuluş Reçetesi"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Meslek Liseleri Türkiye’Nin Kurtuluş Reçetesi"
A
a

Kütahya Valisi Ali Çelik, Mesleki Ve Teknik Eğitimin Önemine Dikkat Çekti.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kütahya Valisi Ali Çelik, mesleki ve teknik eğitimin önemine dikkat çekti.
Kütahya 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimini ziyaret eden Çelik, mesleki eğitimin geliştirilmesi için devletin ciddi adımlar atıp önemli desteklerde bulunduğunu kaydetti.
1. OSB’ye yapılacak okulla birlikte teknik personel sorununun çözüleceğini kaydeden Vali Çelik, “Mesleki ve teknik liselerimizi ülkemizin kurtuluş reçetesi olarak görüyorum. OSB’de faaliyete geçecek nitelikli okulumuzla teknik personel eksikliği giderilerek istihdamda ve üretimde önemli kazançlar elde edeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Meslek liselerinin yaşanan pandemi sürecinde öneminin bir kez daha anlaşıldığını belirten Vali Çelik, “Salgınla mücadelede en temel ihtiyacımız olan maske, dezenfektan, siperlik üretiminde öğrenci ve öğretmenlerimiz ciddi başarılar elde etti. Bu başarıda Kütahya da adından söz ettirdi. Okullar bazında yapılan üretim gelirleri sıralamasında ilimiz ikinci sırada yer aldı. Bu vesileyle Türkiye ikincisi olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizi tebrik ediyor, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. İlimiz için bir övünç kaynağı” dedi.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi