“Kültürel miras ön plana çıkmalı”

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç “Kültürel miras ön plana çıkmalı”
A
a

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı (TDKB) Danışma Kurulu üyeleriyle Polisevi Toplantı Salonu’nda bi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı (TDKB) Danışma Kurulu üyeleriyle Polisevi Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Tuna, 2013 TDKB olan Eskişehir’de yapılan çalışmalar hakkında kurul üyelerine bilgi verdi. Son zamanlarda yapılan etkinliklerin Türk Dünyası ülkelerinde farkındalık oluşturduğunu belirten Tuna, Eskişehir’in artık Balkanlar’da ve Türk Dünyası ülkelerinde çok iyi tanındığının altını çizdi.Türk Dünyası Kültür Başkenti olgusunun Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden bu güne kadarki en önemli ‘Kamu diplomasisi’ etkinliklerinden biri olduğunu anlatan Vali Tuna, “Gerçekleştirilen ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek olan projeler ile uluslararası ilişkilere yeni bir boyut kazandıracak olan bu olgu Eskişehir’de son iki ayda yoğun bir şekilde hissedilmektedir. Kalıcı eserler anlamında, bundan sonraki süre içinde kültürel miraslarımızı ön plana çıkaracak, turizm açısından geleceğe uygun kalıcı yatırım yapmalıyız. Bu açıdan değerli danışma kurulu üyelerimizin önerileri bizim için önem arz etmektedir. Kurumlar arası işbirliğine her zaman açığız” dedi.
 
BALKANLARDAN ÖĞRENCİ GELECEK
 
Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın etkinlikleri kapsamında Balkanlar’a ve Türk Dünyası ülkelerine 'Kültür Gezisi' adı altında gönderilen 5 bin 400 öğrencinin Makedonya ve Kosova seyahatlerinin sonuna gelindiğini de aktaran Tuna, Eskişehir'den Balkanlar’a giden öğrencilerin ve onların yaşadıkları heyecanın orada yaşayan öğrencilerin de yaşaması gerektiğini ve oralardan Eskişehir’e öğrenci getirmek istediklerini ifade etti.
Daha sonra konuşan TDKB Ajansı Genel Sekreteri Hüseyin Kocabıyık ise, ajansın şimdiye kadar yaptığı çalışmalar ve bundan sonra yapılması düşünülen çalışmalar hakkında kurul üyelerine bilgi verdi. (HM)
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi