"Küçük mücevher" Eskişehir tezgahlarına çıktı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Küçük mücevher" Eskişehir tezgahlarına çıktı!
A
a

Genellikle şeker hastalarının tercihi "küçük mücevher" olarak bilinen kamkat meyvesi, Eskişehir tezgahlarındaki yerini aldı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Genellikle şeker hastalarının tercihi "küçük mücevher" olarak bilinen kamkat meyvesi, Eskişehir tezgahlarındaki yerini aldı.
Türkiye’nin güney illerinde yetişen kamkat, turunçgiller içinde küçük mücevher olarak adlandırılıyor. Dünyada kabuğuyla tüketilen tek narenciye olan meyvenin özellikle şeker hastaları tarafından sıklıkla tercih edildiği, hatta tüketildiğinde insülin iğnesi kullanmaya bile gerek duyulmadığı söyleniyor.
Eskişehirli manav Emin Özkaya, yılın bu dönemlerinde toplanan kamkatın Eskişehir’de yaklaşık 5-6 yıldır bilindiğini belirtti. Meyvenin özellikle şeker hastaları tarafından tercih edildiğini aktaran Özkaya, “Bu senenin kamkatı yeni başladı. Kilosu 30 TL. Mersin’den geliyor. Eskişehir’de 5-6 senedir satılıyor. Önceden bilinmiyordu. Şeker hastalarına çok faydası var, özellikle insülin kullanan vatandaşlar bunu yedikleri zaman rahatladıklarını söylüyorlar. Mevsim sonuna kadar bunu yiyorlar. 1 veya 1 buçuk ay sürüyor. Bu süre zarfında iğne yemeden bu meyve ile geçinen insanlar var. Gelip bana söylüyorlar ve çok çok alıyorlar. Günde 5-6 tane tüketiyorlar. Kabuğu tatlı, içi limon gibi ekşidir. Kabuğuyla tüketiliyor. Bunun reçelini de yapıyorlar, daha değişik yerlerde de kullanıyorlar. Bu memleketimizde yetişiyor, bunun ağacı bodurdur. Yurtdışına da gönderiliyor” dedi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Heee mi ? 12 Aralık 2021 13:13

30 tl kilosu he mi ? Birde bu meyve bizim memleketin meyvesi tüh yazıklar olsun. Bu ne fırsatçılık ?

1 3 Cevap Yaz
Ayhan 12 Aralık 2021 13:11

Vayy bee memleketin manavı bile Doktorluğa soyunmuş. Ahada halimiz necedir

1 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi