"Karanlıkta geçen 50 yıl" haberimiz TBMM gündeminde!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Karanlıkta geçen 50 yıl" haberimiz TBMM gündeminde!
A
a

“Karanlıkta geçen 50 yıl” başlıklı manşet haberimiz gündeme bomba gibi düştü. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Alpu Başören Mahallesi’ndeki Sarıçiçek sokağa elektrik hizmetinin 50 yıldır ulaştırılmamasını Meclis gündemine taşıdı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Anadolu Gazetesi olarak 1 Mart 2019 Cuma tarihinde gazetemizin manşetinde yer alan “Karanlıkta geçen 50 yıl” başlıklı haber büyük yankı uyandırdı. Vatandaşların yıllardır yaşadığı elektrik sorunu yerinde dinleyerek vatandaşların taleplerini kamuoyu ile paylaşmıştık. Haberin ardından vatandaşın yaşadığı mağduriyete ilk tepki CHP Milletvekili Utku Çakırözer’den geldi. Çakırözer, Anadolu Gazetesi’nin gündeme getirdiği, Eskişehir’in Alpu ilçesindeki Başören Mahallesi Sarıçiçek Sokak’ta 50 yıldır çözülemeyen elektriksizlik sorununu Meclis gündemine taşıdı. Sarıçiçek Sokak’taki 10 haneye 50 yıldır elektrik verilmediğini belirten Çakırözer, “10 hanedeki yaklaşık 30-35 Eskişehirli 50 yıldır karanlığa mahkûm. Geçimlerini hayvancılıkla sağlayan hemşehrilerimiz, elektrik ihtiyaçlarını günde sadece 2 saat, belediyeden sağladığı jeneratörden karşılıyor. Jeneratörün mazotu ise bazen belediye tarafından bazen de vatandaşların aralarında topladığı para ile sağlanıyor” dedi.

VATANDAŞIN SESİ OLDU

Bölge sakinlerinin, elektrik olmadığı için hem ürettikleri hem de tüketmek zorunda oldukları besinleri sağlıklı şartlarda saklayamadığını belirten Çakırözer, “50 yıl süren bu sorunun çözülmesi için vatandaşlarımızın çalmadığı kapı kalmadı. 27 ayrı kuruma başvurdular. Elektrik için izin alındı. Ancak bölgenin altyapı koşullarının tamamlanmaması insanlarımızı karanlığa mahkûm ediyor” dedi. Çakırözer, bölge sakinlerinin yaşadıklarına, “Her şeyimizi satıp buralardan gitmekten başka çaremiz kalmadı. Burada hapis gibiyiz. Ahırımıza elektrik çekemiyoruz. Güvenlik sağlayamıyoruz. Bizim sesimizi duyun, karanlıkta yaşamak istemiyoruz” sözleri ile isyan ettiğini aktardı.

SORUMLUSU KİM?

Çakırözer, “Bu çağda elektriksiz ev en büyük utanç. Bu karanlık Eskişehirlilere reva mı? 50 yıldır süren sorunun sorumlusu kim?” diye konuştu. Konuyu Meclis gündemine taşıyan Çakırözer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. Bölgeye elektrik hizmetinin 50 yıldır sağlanmamasının gerekçesini soran Çakırözer, “21’inci yüzyılda karanlık bir bölge kalmasının 50 yıldır sorumlusu kim ya da kimlerdir?” dedi. Çakırözer, Bakan Dönmez’in şu sorulara yanıt vermesini istedi. “Sarıçiçek Sokağa elektrik hizmetinin ulaştırılması için engel nedir? Bu engelin aşılması için herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? 50 yıldır karanlığa mahkûm olan vatandaşların maddi ve manevi kayıplarının giderilmesi için bir planlama yapılmış mıdır? Bu insanların kayıpları nasıl karşılanacaktır? Türkiye’de elektrik hizmeti verilmeyen benzer kaç sokak, mahalle ve ilçe bulunmaktadır? Elektrik hizmetinin ülkenin tüm yerleşim yerlerine ulaşması için bir planlama yapılmış mıdır?”

BAKANLIK HABERDAR MI?

Bakanlığın bu skandaldan haberdar olup olmadığını soran Çakırözer, “Haberdar ise bu hizmeti sağlamayan kurum ya da kişiler hakkında idari bir soruşturma başlatacak mıdır? Vatandaşın, üreticinin ve çiftçinin kesintilerden dolayı kaybı ne kadardır? Bu konuda bir tespit çalışması yapılmış mıdır? Mağduriyetlerin giderilmesi konusunda bir çalışma yapılacak mıdır?” sorularına yanıt aradı.

Karanlıkta geçen 50 yıl haberi

Kaynak : Kaan Özcan / Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Recep Tayyip 2 Mart 2019 11:18

17 yıldır karanlıktayız

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi