"İller Bankası'na dava açacağım"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "İller Bankası'na dava açacağım"
A
a

Eskişehir Çevre Platformu üyelerinin ziyaretinde konuşan Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, İller Bankası'nın seçimden önce ilçeye 20 milyon lira kredi verdiğini açıkladı

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Çevre Platformu üyelerinin ziyaretinde konuşan Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, İller Bankası'nın seçimden önce Alpu ilçesine 50 milyon liralık borcu bulunmasına rağmen, yasal olmayan şekilde 20 milyon lira kredi verdiğini açıkladı.
ESÇEP Üyeleri, Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller’den belediyenin durumu hakkında bilgi almak için bir ziyarette bulundu. 
Belediyenin şu anda 50 milyon borcu olduğunu söyleyen Güller, “Faturayı kesen geliyor. Yani eski yönetimden kalan borç gün geçtikçe artıyor. Biz bu borcu kapatmakta kararlıyız” dedi. 
Seçimden önce İller Bankasından 20 milyon lira kredi çekildiğini kaydeden Güller, “Kilit taşı ve üst yapı için bu para kullanılmış. Ama ilçenin kanalizasyonu yok. Altyapı oluşmadan üst yapı oluşturulmuş. Yani bu 20 milyon lira çöpe gitti. Biz şimdi ilçenin alt yapısını yapmak için bu kilit taşını sökmek zorundayız. Bu, bilerek yapılan eylem. İller Bankası buna çanak tuttu” dedi.
İller Bankasına dava açacaklarını da söyleyen Güller, “Belediyenin 50 milyon gibi yüklü bir miktar borcu varken, İller Bankasının 20 milyonluk krediyi vermesi de yasal değil. İller Bankasına bu konuda dava açacağım” diye konuştu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi