"İktidar emeklileri duymuyor"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "İktidar emeklileri duymuyor"
A
a

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adaylarının İşçi Emeklileri Derneği’ne yaptığı ziyarette adaylar derneğin hazırladığı talep dosyasını inceledi. Dernek Başkanı Arif Duru’nun ev sahipliğinde düzenlenen ziyarette taleplerin defalarca iktidar partisinin değişik kademelerine iletilmesine karşın herhangi bir karşılık görmediği belirtildi.  

Sütiş Eskişehir
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adaylarından Utku Çakırözer, Dr. Jale Nur Süllü, Engin Çakmak, Sibel Yeşildal ve Metin Tomsuk, İşçi Emeklileri Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Arif Duru’nun ev sahipliğinde yapılan görüşmede emeklilerin sorunları dile getirildi. Arif Duru “Emeklilerimizin daha rahat bir yaşam sürmesi için başkanlar kurulu olarak hazırladığımız 19 maddeli talep dosyası, iktidarın değişik kesimlerince paylaşıldı ancak herhangi bir netice alınamadı” dedi. Bunun üzerine söz konusu dosyayı CHP Milletvekili Adayları ile paylaşan Duru “Ümit ediyoruz ki emeklilerimizin yaşam kalitesini yükseltecek çalışmalar CHP tarafından dikkate alınır.” dedi. 

İşçi Emeklileri Derneği’nin hazırladığı talep dosyasını alan ve inceleyen CHP Milletvekili Adayı Utku Çakırözer “Çalışmalarınız bizler için rehber niteliğindedir ve toplumun her kesiminden gelen çalışmalara partimiz her zaman açıktır” ifadelerini kullandı. Sözlerine “Sivil toplum örgütlerinin toplumun nabzını en iyi ölçen kesimlerdir” şeklinde devam eden Çakırözer, dosyayı tüm adaylarla birlikte inceledi. Dernekçe hazırlanan dosyanın hemen her maddesinin bildirgemizce karşılandığını söyleyen Utku Çakırözer, sözlerine “Taleplerinizin ve isteklerinizin 7 Haziran ve 1 Kasım bildirgelerinde karşılığı vardı ve 24 Haziran seçimleri için hazırlanan bildirgede de var olduğunu görüyoruz” şeklinde devam etti. Dini bayramlarda verilecek birer maaş ikramiye, en düşük emekli maaşının 1500TL’ye yükseleceğine dikkat çeken CHP Milletvekili Adayları, CHP iktidarında emeklilerin hiç olmadığı kadar mutlu olacağına vurgu yaptı. 

Emeklilerin en rahat etmesi gereken yaşta refah seviyelerinin daha da 

kötüleştiği, muayene katkı payı ve kesintilerle yaşam standartı daha da düşürüldüğünü söyleyen CHP Eskişehir Milletvekili Adayı Engin Çakmak ‘’Emeklilerden kesinti yapılıyor, Suriyeliler’e 1250 TL maaş bağlanıyor. Suriyeliler’e bedava muayene, çocuklarına eğitim ayrıcalığı verilirken emeklinin üç kuruş ikramiyesinden kesinti uygulanıyor. Bayram ikramiyesi olarak vereceklerini söyledikleri 1000 TL’yi bile maaş oranlarına göre düzenleyerek verdiler. Emekli akşam pazarına gidiyor ki çürük meyve sebzeyi ucuza alsın. Ramazan Ayı’na denk gelen seçim kampanyasında görüyoruz ki belediyelerimizin düzenlediği iftar yemeklerinin büyük çoğunluğu maalesef emekliler.’’ dedi.

CHP iktidarında en düşük emekli maaşının 1500 TL olacağını belirten CHP Eskişehir Milletvekili Adayı Jale Nur Süllü ‘’Emekli ikramiyeleri bizim iktidarımızda en az maaşları kadar olacak. Muayene katkı payı kesinlikle kaldırılacak ve adil intinak yasası tekrar düzenlenecek. Bu ülkenin kalkınmasında görev almış emeklilerimizin imkanlarını düzeltmek boynumuzun borcudur.’’ İfadelerini kullandı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi