Ahmet Ataç 15 02 2024

“Herkes bize oy verebilir”

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç “Herkes bize oy verebilir”
A
a

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, “Şehirde bize oy vermeyecek bir kişi bile yok. Yeni mottomuz, ‘o bize oy vermez’ cümlesini kullanmamak olsun. Herkes bize oy verebilir” dedi.

Sütiş Eskişehir
Seçimlere 10 gün kala yapılması gereken tek şeyin çok çalışmak olduğunu söyleyen Sakallı, “Yılmadan çalışmak, yorulmadan çalışmak, bıkmadan çalışmalıyız. Tepebaşı için, Odunpazarı için, Eskişehir için, 12 ilçemiz için, ülkemiz için hep birlikte çalışacağız, birbirimizden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. “2019 seçimleri efsane olacak” diyen Sakallı, “Bu seçim bizim en iyi performans gösterdiğimiz, en çok çalıştığımız, en fazla hemşerimize ulaştığımız seçim olacak. 31 Mart seçimleri, bizim en iyi seçimimiz olacak. 31 Mart seçimleri efsane olacak” dedi. Tek bir oyun bile seçim kazanmada önem taşıdığının altını çizen Sakallı, “Yalova’da belediye başkanlığı sadece tek bir oy ile alındı. Biz, Mahmudiye’de belediye başkanlığını sadece 2 oy ile kaybettik. 2002 seçimlerinde 4. sıradaki milletvekilimizi bir oy ile kaybettik. 24 Haziran seçimlerinde 4. sıradaki değerli dostumuz Dündar Ünlü’nün milletvekilliğini bin civarında oy ile kaybettik. Tek bir oy bile çok önemli. Bir hemşerimiz bile seçimin kaderini belirleyebilecek. Bu şehirde bize oy vermeyecek bir kişi bile yok. Yeni mottomuz, ‘o bize oy vermez’ cümlesini kullanmamak olsun. Herkes bize oy verebilir” diye konuştu.

SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

“Şehrimizin en başta trafik, imar, ulaşım gibi sorunlarını çözmeye geliyoruz” diyen Sakallı, şunları söyledi: “Biz sadece kent merkezinde değil; Yeşiltepe, Sütlüce, Zincirlikuyu, Fevzi Çakmak demeksizin, nerede ne sorun varsa, mutlaka ama mutlaka çözeceğiz. Şehir merkezindeki mahallelerde ne varsa, diğer tüm mahallelerimizde de o hizmetler olacak. Bu şehirde hiçbir şekilde imar problemi bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

HER YOLU DENEYECEĞİZ

Sorunların çözümü noktasında her kapıyı çalacaklarını ifade eden Sakallı, “Sorunumuzu ilçede kaymakam ile çözebiliyorsak kaymakam ile, çözemiyorsak Valilik ile, o da olmuyorsa bakanlıklarımız ile, o da olmuyorsa Sayın Cumhurbaşkanımız ile çözeceğiz. Memleketin, şehrin, ilçenin, mahallenin tüm sorunları için çaba sarf edeceğiz. Amacımız, şehrimize ve hemşerilerimize hizmet etmek, sorun çözmek ise; bunu başarmak için her yolu deneyeceğiz. Kimsenin gözü arkada kalmasın. Bir tarafta merkezi hükümet, bir tarafta büyükşehir belediyesi ve bir tarafta ilçe belediyesi olarak şehrimiz için çalışacağız. Hep beraber üçlü olsun, güçlü olsun diyoruz” diye konuştu.

BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ

Sakallı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu şehrin uzak- yakın tüm mahallelerinde bir olacağız, diri olacağız, hep birlikte Eskişehir olacağız. Biz, bize oy verenler kadar, vermeyenlerin de belediye başkanıyız. Biz, bizi sevenler kadar sevmeyenlerin de belediye başkanıyız. Olduk, oluyoruz, olmaya devam edeceğiz. Şimdi yapmamız gereken, kimseyi kırmadan dökmeden, kimseyi bu çağrının dışında tutmadan, 31 Mart akşamına kadar geçmedik sokak, çalmadık kapı, dokunmadık yürek, sıkmadık el bırakmayacağız. İçimizden bir kişi bile olmaz ise, biz eksiğiz demektir. Eksik olmamak için, tamamlanmak için son bir hemşerimize bile ihtiyacımız var. Göreceksiniz biz bu seçimi Odunpazarında, Tepebaşında ve Büyükşehirde kazanacağız.”

Çevre yolu ve üniversite yapılacak

Eskişehirlilere 4. üniversite müjdesi veren Burhan Sakallı, “Şehrimize Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesinden sonra dördüncü bir üniversiteyi kazandırmak istiyoruz. Türkiye kamuoyunun tanıdığı yatırımcı bir grup ile şehrimize dördüncü bir üniversiteyi kazandırma anlamında girişimlerde bulunuyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir ziyaretinde de o yatırımcı arkadaşlarımız ile Sayın Cumhurbaşkanımızı buluşturacağız. Niyetlerini, düşüncelerini deklare edecekler. Sayın Cumhurbaşkanımızın da katkı ve destekleri ile şehrimize bir özel ya da vakıf üniversitesinin kurulmasına inşallah öncülük edeceğiz” diye konuştu.

5yıl içinde tamamlanacak

Uzun zamandır Eskişehirlilerin beklediği kuzey ve güney çevre yolunun ilk 5 yıl içinse açılacağını söyleyen Sakallı, “Kuzey ve güney çevre yolunu göreve geldikten sonra ilk 5 yıl içinde açacağız. Güney çevre yolu İmişehir’den başlayıp, Aşağı Çağlan ve Yukarı Çağlan arasından bir yay çizip, Satılmışoğlu mahallesinin oradan da çevre yoluna bağlanan 52 kilometrelik bir yol. Kuzey çevre yolu da Muttalıp’tan başlayıp, Bozdağ’ın eteklerinden geçen 35 kilometrelik bir yol. Güney çevre yolu ilk 3 yılımızda, kuzey çevre yolu da 5 yıl içerisinde tamamlanmış olacak” dedi.

İKİ TANE DE YAN ÇEVRE YOLU

Bu iki çevre yolunun yanı sıra iki tane de yan çevre yolunu da Eskişehir’e kazandıracaklarını söyleyen Sakallı, “Güney çevre yolunun daha içerisinde 33 kilometrelik bir yol var, kuzey çevre yolun hemen yanında bir yol daha var. Bu iki iç çevre yolunu da 2021 yılına kadar yapacağız” ifadelerini kullandı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
vatandaş 22 Mart 2019 23:00

kendinebu kadar güvenen adam projeyle çıkar sahaya cumhurbaşkanından oy istettirmez...kimin yöneteceği belli...

0 2 Cevap Yaz
Recep Tayyip 21 Mart 2019 16:39

karakter ve düzgün insanlık yönünden çok beğendiğimi söyleyebilirim ama keşke Akepe 'den aday olmasaydınız..

6 21 Cevap Yaz
Aslantaş 21 Mart 2019 16:16

Çevre yollarını inşa etme ve üniversite kurma Belediyelerin görevi mi? Belediye bütçesinde böyle bir fasıl olabiliyor mu? Acaba insanlar neden kendi görev alanlarıyla ilgili proje üretmeden devletin yapacağı işleri yerele indirgiyor. Burhan Bey kazanmazsa devlet Eskişehir’e bu hizmetleri yapmayacak mı? Bu hizmetler vatandaşın vergisiyle yapılmıyor mu?

1 19 Cevap Yaz
Ülkücü 21 Mart 2019 13:52

Size ve kişiliğinize hiç bir sözümüz yok ama partiniz yanlış o yüzden bizden oy yok

4 32 Cevap Yaz
Esnaf 21 Mart 2019 12:37

Size kim oy verir bilinmezde,Eskişehirlilerin vermeyeceği muhakkak.Temsil ettiğiniz ideolojiyle Eskişehirin yaşam ve tarzı uyuşmuyorda ondan.....

5 23 Cevap Yaz
Erenköylü Esnaf

şimdi siz konuşun biz 31 mart günü konuşacağız

14 1
Polat 21 Mart 2019 12:35

Az kaldı başkanım çok şey değişecek

19 2 Cevap Yaz
Selami 21 Mart 2019 11:46

Size kim oy verir bilmem. Bildiğim bir şey var; Rafet Demirtaş yüzünden Alpu'dan size oy çıkmaz. Alpu'ya geldiğinizde anladıniz sanırım. Moraliniz bozuktu. Hoca sizden 3 kat kalabalıktı, üstelik sizinkilerin çoğu ilçe dışından getirildi.

2 18 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi