Ahmet Ataç 15 02 2024

"Evladım koridoru paspasla"

Kazım Kurt'un önemli ve tuhaf açıklamalarından biri de Eskişehirspor tesislerinin temizliğini kendilerinin yaptığıydı. "Tuhaf" diyorum çünkü Eskişehirspor'un çiçeği burnundaki başkanı Kaan Ay, sürekli AK Partili ağbilerinin, amcalarının yanında dolaşıyor...

23 Mart 2019 10:36
A
a
Sütiş Eskişehir
Vaziyet Programının konuğu olan ve Arif Anbar, Ali Baş ve şahsımın sorularını yanıtlayan Kazım Kurt'un açıklamalarının üzerinden 4 gün geçti. Fakat kendisinin açıklamalarının yansımaları hâlen devam ediyor. Sayın Kurt'un önemli ve tuhaf açıklamalarından biri de Eskişehirspor tesislerinin temizliğini kendilerinin yaptığıydı. "Tuhaf" diyorum çünkü Eskişehirspor'un çiçeği burnundaki başkanı Kaan Ay, sürekli AK Partili ağbilerinin, amcalarının yanında dolaşıyor. Buna karşılık genç başkanımız Kaan Ay, Eskişehirspor tesislerinin koridorlarını bile temizlemek için CHP'li Odunpazarı Belediyesi'ne ihtiyaç duyuyormuş. Bizler Eskişehirspor kulübü Başkanının bir partinin toplantılarına gittiğini, bir takım adayları gördüğü zaman – sustalı çakı gibi – ayağa fırlayıp ceketinin düğmelerini iliklediğini bilmezdik. Tabii Allah kimseyi borçla imtihan etmesin. Koskoca Eskişehirspor Kulübünün başkanının üç kuruş para için iktidar partisinin etrafında pervane olmasını yadırgamıyorum. Kaan Ay'ın başka şansı yok sanırım.
Her neyse... Bu arada Sayın Cumhurbaşkanımızın da Eskişehirspor tesislerini ziyaret edeceğini duymuş, endişe etmiştik. İnsan nasıl endişe etmesin ki?.. Belki bilmeyenler olabilir; Cumhurbaşkanımız gençlik yıllarında futbol da oynamış. Dolayısıyla spora yakın bir isimdir kendileri. Aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın son derece elit bir göz zevki olduğunu da hatırlatayım. Mesela kendisinin kırmızı renkten pek haz etmediğini bilen bilir. Nitekim Başkan olduktan sonra TBMM'deki kırmızı halıların kaldırılmasını emretmişlerdi. O halıların yerine de mavinin bir tonu olan turkuaz rengi halılar konulmuştu. Ki Sayın Cumhurbaşkanımız varlığıyla TBMM'yi şereflendirirse, sevmediği kırmızı halılarda yürüyüp de canı sıkılmasın, turkuaz rengi halılarda gözü gönlü açılsın... Neyse ki Cumhurbaşkanımız Eskişehirspor'u ziyaret etmedi. Asrın liderimizin o mübarek ayaklarıyla kulüp binasını arşınlaması, bizim için şeref değildir de nedir? Eğer Kazım Kurt olmasaydı kendileri pis ve dağınık odalarda mı ağırlanacaktık? Molozların dağ gibi yığıldığı tesisleri mi görecekti? Kırmızı halı bile gördüğü zaman tüyleri diken diken olan Sayın Erdoğan böyle mi ağırlanır? Koskoca Eskişehirspor misafirini böyle mi ağırlar?..
Eğer yazımın başında "Allah kimseyi borç ile imtihan etmesin" demeseydim, burada söylerdim. Düşünebiliyor musunuz, "Evladım koridoru paspasla" demekten bile aciz olan bir Eskişehirspor Başkanı, Sayın Cumhurbaşkanımızı ağırlayacaktı. Maazallah büyük tehlike atlatmışız. Gerçi Cumhurbaşkanımız kulübü ziyate etmedi ancak, eğer etseydi de Kazım Kurt sayesinde boynumuz bükük olmayacaktı. Allah kimseyi misafirinin önünde küçük duruma düşürmesin tabii. Ben Sayın Kaan Ay'ın yerinde olsaydım, hemen telefona sarılıp Kazım Kurt'a binlerce defa teşekkür ederdim.
 

Tatar böreği isteriz 


Son olarak 2018 genel seçimleri öncesinde kentimize gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine kentimizi ziyaret ederek büyük ve görkemli bir mitinge katıldı. Bir partinin genel başkanının seçimler öncesinde ziyarette bulunması, o kentteki partililerin moralini yükseltir. Fakat Eskişehir'deki AK Partililerin biraz 'buruk' bir heyecan yaşadıklarını da gördük. Nasıl buruk olmasınlar ki? Mesela Sayın Cumhurbaşkanımız Eskişehirlilere "Şehir Hastanesi yakında açılacak" müjdesini verdiği zaman, AK Partili yöneticilerin neler hissettiğini yalnızca Allah bilir. Zira Şehir Hastanesi açılalı çok oldu ve hastane nicedir iyi – kötü çalışıyor. Asrın Lideri'miz 2018'de Eskişehir'e geldiğinde de bazı sıkıntılar olmuştu. İstanbul'a ikinci Boğaz, yerli ve milli otomobil, Çinlilerle birlikte uzaya çıkmak gibi çılgın projelerinin arasına 'Bedava kek' projesi de katan Cumhurbaşkanımız, bedava tatar böreği verileceğini de açıklamış, ağzımızın sularının akmasına vesile olmuştu. Tabii daha sonra İstanbul'da "Ben tatar böreği mi dedim? Öyle bir şey demedim" ifadelerinde bulunmuştu. Çılgın bedava kek projesi de tıpkı yerli ve milli yolcu uçağı gibi unutuldu gitti. Artık önümüzde seçimsiz 4 buçuk sene var. Bir ara bedava kek de yeriz inşallah; yanında tavşan kanı bir de çay oldu mu, keyfimiz yerine gelir Allah'ın izniyle... Tabii "Eskişehir raylı sistemlerin merkezi olacak" sözünü gündeme getirip de, AK Partili dostlarımızın moralini iyice bozmak istemem. Zira son 10 senedir her seçim öncesinde aynı plağı dinlemekten sıkıldık biraz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir açıklaması da Alpu Ovası'nın iktidarları tarafından tarımsal sit alanı ilan edildiğiydi. Anlaşıldığı kadarıyla Cumhurbaşkanının danışmanları, yine liderlerini zor duruma sokmuş. Evet, gerçekten de Alpu Ovası AK Parti iktidarı döneminde tarımsal sit alanı olarak ilan edildi. Fakat daha sonra bölge üzerindeki koruma kararlarını kaldıranlar da, yine aynı iktidar mensuplarıydı... Eskişehir'de taraflı – tarafsız pek çok kişi termik santral istemiyor. Umarım Sayın Cumhurbaşkanımızın Alpu Ovası'nı korumaya ilişkin kararlı tutumu, seçimlerden sonra da devam eder. Bedava tatar böreği gibi unutulup gitmez. Zira danışmanlarının bir kez daha kendisini yanıltmasını istemeyiz.
 

Volkan Doğan formundaydı 


ES TV ekranlarına konuk ettiğimiz Odunpazarı Belediye Başkan adayı Volkan Doğan, her zamanki gibi formundaydı. Özellikle Kamu Külliyesi ve Güvenli Okul ve Park projelerini dile getiren Doğan, siyasi polemikleri de kullanma fırsatını kaçırmadı. Sanırım 2019 seçimlerine Kazım Kurt'un mesai arkadaşlarına yönelik eleştiriler damgasını vuracak. Nitekim Volkan Doğan yaklaşık 2 buçuk saat süren programın neredeyse yarım saatinde Kazım Kurt'un çalışma arkadaşlarına yüklendi. Sanırım Eskişehir'in milliyetçi bir kent olduğunu unutuyoruz. Eskişehir'deki sağcıların da solcularında ekseriyeti, öncelikle Türk Milliyetçisidir. Elbette şeriatçı olan veya sosyalist olan vatandaşlarımız da var. O vatandaşlarımızın da oyları kıymetli. Ancak küçük grupların oylarını almaya çalışarak, "Nasıl olsa benim seçmenim bana oy vermeye devam edecek" diye düşünmek ters tepebilir. Dimyat'a pirince giderken, eldeki bulgurdan olmamak lazım. Her neyse... Sayın Doğan biz gazetecilere ayar çekmekten ve hangi haberi kaçıncı sayfaya koymamız gerektiği hususundaki tavsiyelerinden arta kalan zamanlarda, Can Taksi ve Çöp Taksi projelerini de tanıttı. Doğan'ın bazı projeleri çok küçük yatırımlarla, âzami netice alınabilecek akılcı projeler. Ancak bazı projeleri var ki, ciddi bir hükümet desteği almadan bunları hayata geçirmek olanaksız. Sanırım Doğan, "Benim hükümetle aram çok iyi. Büyük yatırımlar gelmesini istiyorsanız beni seçin" demek istiyor. Seçimlere sayılı günler kaldı. Adayların çoğu kozlarını çoktan masaya sürdü. Heyecanlı bir seçim yarışı bizleri bekliyor. Neticeler hepimiz için hayırlı olsun...

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
pasver 23 Mart 2019 21:25

O paspası yapacak değil çok çalışan, az çalışan bile kalmadı EFENDİ. Sen çalıştığın yerden bir ay, üç ay , altı ay, bir yıl emeğinin karşılığını alamazsan ne yaparsın? Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak, buz üzerinde yazı yazmaktır. Eskişehirspor, duygularla değil kafanın içindeki ile yönetilir. Temizlik için " Belediyeye muhtaç kalınmaz" deniyor ama bundan çoook şüphem var. Şöyle ki; Oyuncular ve çalışanlar kahvaltı için zeytin peynir gibi gıda madeleri yokluğundan bile sıkıntılar yaşandığı Kulüpte, herşeye rağmen ayakta kalmış tek kişinin var olduğunu camia bilir. İş başa düştüğü için, Paspası da artık yapacak birileri elbette bulunur ama, SONUÇ !!! . hiç değişmiyor. Mesele paspas meselesi değil.Yönetimin ufku meselesidir.

2 3 Cevap Yaz
yazık 23 Mart 2019 16:01

emin olun kulüpte "evladım koridoru paspasla" denmeden bile o paspası yapacak çok çalışan vardır. düşündüğün gibi bir ziyaret gerçekleşecek olsa belediye başkanına kimse muhtaç durumda kalmazdı. bundan şüphen olmasın!!!

8 4 Cevap Yaz
hebele

işinize gelmeyen gerçek bu işte. siz anca biri gelince o kulübü hatırlar, hatırlatırsınız. Kazım Başkan gibi ADAMlar, her zaman kulübün yanında olup, koridorlarının temizliğinden, maddi desteğe kadar hep ADAMlıklarını gösterirler. aday olmadan önce sakallı ne yapmıştı eskişehirspor için? hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

2 18
yazık

bu muhtaç durumda kalmak demek değildir. önce iyi okumasını becerin ve tekrar tekrar okuyun. adamlık yaparak üzerine sorumluluk aldıysa ve destek verdiyse ki bunu inkar eden zaten yok, o zaman bu adama muhtaç haberleri yapmak doğru değildir. hebeleeeeeee

15 2
yazık

ayrıca sakallıymış kazımmış volkanmış konu bu değil haberdeki gibi derdim birilerini iyi yada kötü lanse etmekte değil. kulübü kimseye muhtaçmış gibi gösteremezsiniz siyasi menfaat sağlamak adına yandaşlık yapmak adına

4 2
hübele

"muhtaç" ifadesini kullanan sensin? ne kerem akyıl'ın yazısında, ne de senin yorumların dışında "muhtaç" kelimesi geçmiyor. şimdi niye muhtaç üzerinden demagoji yapıyorsun? soruma da cevap alamadım, burhan sakallı eskişehirspor için, adaylığı öncesinde ne gibi destekler sunmuştu?

2 4
allı çiçek 23 Mart 2019 15:49

Halil Ünal; böyle cevval olmayan ,vasatın altında, pek faydalı olamıyacağı bilinen birini nasıl olurda yerine başkan seçtirir. Pekiii delegeler ne iş yapar? Dümen suyuna gitmekten başka. Eskişehirspor yardıma muhtaç kalmış sa , kasayı boşaltanlara gidecekler.Hizmet için ödediğim vergilere bel bağlanmaması lazım.. Hizmet olmazsa ,hesabını da soruyorum. PEKİİİ... Eskişehirspor'u yönetenlerden kim ne hesabı sormuş?

2 4 Cevap Yaz
vatandaş çık aradan 23 Mart 2019 14:02

vatandaşcığım lafım sana değil, sarcasm, ironi en olmadı iğneleme nedir bir aç bak bakalım. karbonhidrat alımını acilen azaltıp, balığa yönelmeni ve diyetini çeşitlendirmeni öneririm.

8 5 Cevap Yaz
vatandaş

Soruma cevap ver, cennetin tapusunu vereceklermi? Karbonhidrat en çok kekte var. Sizi KEKLEYİP oyunuzu alıyorlar. Birde bedava makarnayı sizinkiler alıyor.

4 5
-kıt- vatandaş

cennetin tapusu cebimde, +1 olarak seni de aldırabilirim istersen... -gavurların dediği gibi, plus one, anladın?- karbonhidrat en çok kinoa'da var, kekte değil. kek şeker vs içerdiği için zararlı. dahi anlamındaki -de ayrı yazılır. sizinkiler derken? ben uçan spagetti canavarı'na inanan bir pastafaryanım. sen de bize katılmak ister misin?

9 2
vatandaş

Belediyelerin kanunen profesyonel kulüplere para aktarması yasak. Fakat bazı belediyeler yapıyor. Liderde oluyorlar. 2 Yanlış 1 doğru etmez. KEKLENMEK yaramamış. Cennetle ilgili yazdıkların imani konulardır, şakası olmaz. Kimse Allah adına hüküm veremez. İroni yaptım kurtarmaz, töbe gerektirir.

3 5
-kıt- vatandaş

töbe değil, töVbe. haklısın bir de, kimse Allah adına hüküm veremez, isterse hüküm dağı'nda otursun. (gorgoroth yaylası/mordor/p.k.98312) haliyle, ironi yaptım da derim, zamanı gerip sorulduğunda "şaka yapmıştım" da derim...

6 1
başka bir vatandaş

Sakallı 10 senelik başkanlığı döneminde kaç tl. verdi? Kazanamayacağı seçimde sallaması kolay.

2 8
aaaah ah

sayın vatandaşlar arkadaşlar belediye başkanının görevi ilin yada ilçenin spor kulübüne yardım etmek değildir. bir yol bulur da destek olursa eyvallah. belediye başkanı kişileri spor kulübüne verdiği yada vermediği destek ile mi konuşacağız???

2 4
vatandaş

Zamanı gerip değil (zamanı geLip). Bkz. imla klavuzu.

3 6
Wavvvvvvvv. 23 Mart 2019 12:21

Belediyeden üç beş işçi yollarsın paspası yaparlar , sağdan soldan sekiz on bilbord verirsin , iki sokak öteye yenilerini dikersin belediyeden bir şey çıkmaz . Babayiğit olan kuru para beş (5) trilyonu kasaya koyar yönetimde futbolculara dağıtır . Aklımızla alay etmeyin !

13 4 Cevap Yaz
vatandaş

Kardeşim bana hizmet olacak parayı kimse bir yere veremez. Sakallı da dahil.

2 14
wav.troll

eskişehirspor kurtulsun, ama chp kurtarmasın he mi gardaş? aklın var da alay edeceğiz. hadi çıkar göster aklını? sen darvin'e de inanıyorsundur...

9 10
vatandaş

Akp li Halil Ünal kulübü batırırken senin aklın bedava kekle çaydaydı galiba. O para başkanların babalarının değil. Nokta

4 13
vatandaş

Ben darvin'e inanmıyorum, peki sen AKP'ye oy vereceklerin mahşerde kurtuluş beratı alacağına inanıyormu musun? İnanmıyorsan inanmadığın partiyi nasıl savunursun. Aklın halâ bedava çay ve kekte galiba.

9 10
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi