Ahmet Ataç 15 02 2024

"Eskişehir’i dünya markası yapan Yılmaz Büyükerşen"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Eskişehir’i dünya markası yapan Yılmaz Büyükerşen"
A
a

Eskişehir’de muhtarlarla bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bizim açımızdan Eskişehir bir rol model. Eskişehir denildiğinde akla kültür merkezleri geliyor, parklar geliyor, tiyatrolar geliyor, hiç kuşkusuz müzeler geliyor. Yine bir kültür ve turizm kenti geliyor” dedi.

Sütiş Eskişehir
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bir dizi programa katılmak için Eskişehir’e geldi. İlk olarak Kent Evi’nde muhtarla bir araya gelen Torun ve Ağbaba, muhtarlık kurumuna ilişkin yapacakları çalışmaları anlattı. Muhtarlarla düzenlenen toplantıya CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Recep Taşel, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Arslan ve birçok muhtar katıldı.

ESKİŞEHİR DÜNYA KENTİ
Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’i dünya kenti yaptığını söyleyen Veli Ağbaba, “Eskişehir’e yabancı değilim ben. Eskişehir’i ikinci memleketi olarak gören biriyim. 1985-89 yılları arasında öğrenciliğim geçti burada. Eskişehir o günden bugünlere önemli mesafe kaydetmiş. O dönemde Eskişehir’de okuyanlar bugün Eskişehir’e gelseler tanıyamazlar. Bunda hiç kuşkusuz emeği olan, Eskişehir’i dünya markası yapan Yılmaz Büyükerşen var. Eskişehir’i bir dünya kenti yaptı. Eskiden Eskişehir denince akla kışın çamur, yazın toz gelirdi. Şimdi Eskişehir denildiğinde akla kültür merkezleri geliyor, parklar geliyor, tiyatrolar geliyor, hiç kuşkusuz müzeler geliyor. Yine bir kültür ve turizm kenti geliyor. Artık hafta sonları Ankara, İstanbul, Bursa, Ege’den insanlar Eskişehir’i görmeye geliyor. Bu önemli bir kentleşme. Yerel yönetimin bir şehri ekonomik olarak, kültürel olarak nasıl değiştirebildiğini görebiliyoruz” diye konuştu.

KENTİN MARKALAŞMASINA KATKI
“Bizim açımızdan Eskişehir bir rol model” diyen Ağbaba, “Eskişehir önemli bir kentimiz. Hem Tepebaşı hem Odunpazarı Belediyeleri aynı uyumla çalışıyorlar. Kentin markalaşması konusunda önemli katkıları oluyor. Umarım Eskişehir’in bu çıkışını tüm Türkiye’ye yansıtabiliriz. Muhtar denildiğinde sadece mahallenin çöp sorunu ya da alt yapısı ile ilgilenen değil bazen mahallenin doktur, bazen arabulucusu, bazen dert dinleyicisi akla geliyor. Muhtarlıklar önemli. Sizlerin desteğiyle iktidar olabilirsek muhtarların da bir kanunu olacak” şeklinde konuştu.

ÖVGÜ DEĞİL GERÇEK
Eskişehir’in çok güzel bir kent olduğunu ifade eden Seyit Torun, “Eskişehir’e gelince bir Avrupa kentine gelmiş gibi hissediyoruz kendimizi. Bu bir övgü değil. Bir gerçeğin ifadesi. 15 yıl belediye başkanlığı yapmış biri olarak söylüyorum dünyada birçok ilde, kentte yerel yönetimleri incelemiş biri olarak söylüyorum gerçekten bakıldığında bir bozkırda inanılmaz bir mucize yaratılmış. Başta Sayın Büyükerşen olmak üzere emeği geçen tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir kentte yaşıyorsunuz” dedi.

AK PARTİ VE MHP REDDETTİ
Partisinin hazırladığı Muhtarlık Temel Kanunu hakkında bilgi veren Torun, “Yerel yönetimlerin en önemli ayaklarından bir tanesi de muhtarlarımız. Önemli bir görev üstleniyorsunuz. Her türlü imkansızlığa rağmen elinizde birçok yetkinin olmamasına rağmen akşama kadar vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için uğraşıyorsunuz. 1 ay, 15 gün tatil yapmak isteseniz ödeneğiniz kesiliyor. Gerekli hakları, sizlere verilmesi gereken bazı yetkileri alamıyorsunuz. Bunun için biz muhtarlık kanunu hazırladık. Biz de Muhtarlık Temel Kanunu adında 84 maddelik bir kanun teklifi hazırladık. Bunu hazırlarken muhtarlık derneklerinden, federasyonlarından görüşler aldık. Fakat maalesef AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi” diye konuştu.

KURUMSAL BİR YAPIYA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ
Muhtarların sorunlarını bildiklerini ve muhtarlığı kurumsal bir yapıya kavuşturmak istediklerini belirten Torun, “Bunun içinde muhtarlarımızı kurumsal bir yapıya ulaştıracaktık. Belediye başkanı, meclis üyesi, milletvekili, cumhurbaşkanı hepsi seçilerek geliyor. Muhtarlar da seçilerek geliyor. Ama hepsinin birleşik bir oy pusulası var ama muhtarların oy pusulası yok. O kabinde de neler döndüğünü hepiniz biliyorsunuz. Bir ödeneğiniz var ama maaşınız yok. O ödenek de izin aldığınız zaman kesiliyor. Yeterli de değil ayrıca” ifadelerini kullandı. Toplantı muhtarların sorularıyla devam etti.
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi