"Eskişehir’e, kendi çocuklarına ihanet ediyorlar"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Eskişehir’e, kendi çocuklarına ihanet ediyorlar"
A
a

CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, son günlerde gündemde olan Ilıca Barajı ve termik santral hakkında açıklama yaptı. Şehre su kazandıracak önemli projenin engellendiğini söyleyen Özkar, “Eskişehir’e, kendi çocuklarına ihanet ediyorlar” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar basın toplantısı düzenledi. Toplantıda AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla Büyükşehir Belediyesi yatırım programından çıkartılan Ilıca Barajı ve Tepebaşı’na yapılmak istenen termik santral hakkında konuştu. AK Partili meclis üyelerini sert bir dille eleştiren barajın engellendiğini ifade eden Özkar, “Su kaynakları bütün dünyada kirleniyor. Sağlıklı su bulunması hayati öneme sahip. Eğer Eskişehir’de toplam suyuna katkıda bulunacaksa ki bulunacak milyonlarca metreküp su tutma kapasitesi var onun mutlaka değerlendirilmesi lazım. Şimdi gerekçe olarak hiçbir şey bulamadılar. Mahkemeye gittiler. Mahkeme ile engelleme gayretleri oldu. Ancak mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermediği için baraj yüzde 80 oranında bitmişti ve su tutmaya başlamıştı. Dava sonuçlandıktan sonra çalışmalar durdu. Ama uzun süre hep birlikte ben, Yılmaz hoca, genel sekreterimiz nasıl burası yeniden başlatılır, bu su Eskişehir’e nasıl kazandırılır diye kafa yorduk. Ve bu bağlamda yenden başvurular yapıldı. Çünkü orada kamulaştırma işlemleri bitmişti” dedi.

Valiye siyasi baskı yapıldığını iddia eden ve Valilikten barajın durdurulması için yazı geldiğini söyleyen Özkar, “Baraj su tutmaya başlamıştı. İnşaat tamamlanmaya
başlamıştı. O yüzden yeniden dava açıldı” diye konuştu. “AKP zihniyetinin Türkiye çapında iktidar oldukları yerlerde göz boyama, iktidar olmadıkları yerlerde de engelleme dışında başka bir icraatları yok” diyen Özkar, “Yapılan iş engellemedir. Ve bu suyun kazandırılmasına engel olanlar vebal altına giriyorlar, günaha giriyorlar. Eskişehir’e kendi çocuklarına ihanet ediyorlar. Eskişehir halkın bunu izah edemezler” dedi

"FACİAYA İMZA ATACAKLAR"

Termik santralin şehre ihanet olduğunu savunan Özkar, “Diğer ülkelere bakıyoruz, Almanya önümüzdeki bir yıl içinde kömür ocaklarını kapatma kararı almış. 300 yıl sonra açılması planlanıyormuş. Bizimkiler de bugünü kurtarma peşinde. Dünyanın bütün milletleri 300 yıl sonra ülkelerinin neye ihtiyacı olduğunun hesabını yapıyor. Eskişehir’de bir faciaya imza atmak üzereler. Kömürlü termik santral. Bütün dünyada kömürlü termik santrallerden vazgeçilmesi yönünde eğilim var. Kömürlü termik santrali kendi iline, ilçesine isteyen insandan ben şüphe ederim. Alpu Ovası şu an tescilli büyük ova. Yani nitelikli tarım arazisi. Siz burada kömürlü termik santral kuruyorsunuz. Emin olun bu şehre ihanettir” ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü’ye seslenen ve termik santrali savunmaktansa istifa etmesini öneren Özkar, “Eğer ben iktidar partisi il başkanı olaydım, bırakın teşvik etmeyi engel olamadığım durumda istifa ederdim. Çünkü ben bu şehirde gezmeye utanırdım. Ben bu şehrin suyunu kesen, bu şehri zehirleyen, tarım arazisini ortadan kaldıran bir il başkanı olarak anılmaktansa istifa eder, insanların arasında huzur içinde yaşardım. Aksi takdirde Eskişehirlilerin arasında gezmeye utanırdım” dedi.

"SELAM VERMEYİN"

Eskişehir halkına çağrıda bulunan ve Ilıca Barajı’nı engelleyenlere, şehre kömürlü termik santral yapmak isteyenlere selam vermemelerini söyleyen Özkar, “Yılmaz
Hoca teşhir etmiş. Eder. Niye? Selam vermeyelim diye. Ben bu engeli koyan arkadaşlarımıza selam vermeyeceğim. Gördüğümde ellerini sıkmayacağım. Bu yanlışlarından dönene kadar onlara merhaba demeyeceğim. Çünkü bana düşmanlık ediyorlar. Benim suyumu kesiyorlar, havamı kirletiyorlar ve tarım arazilerini ortadan kaldırıyorlar.
O yüzden bunu yapanlar selamı hak etmiyorlar. Eskişehir halkına da çağrıda bulunuyorum. Selam vermesinler. Ellerini sıkmasınlar. Niye bunu yaptınız diye sorsunlar. O yüzden o fotoğraflar yayınlandı” dedi.

CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar kimdir?

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ali 15 Aralık 2017 16:38

siz kimlersiniz işinize gelirse ihanet işinize gelmesse bir şey yok gezi olaylarında sizler degilmisiniz bu ulkeye yol yapmayın havalimanı yapmayın kanal acmayın şimdi kalkmış konuşuyorsun hem sen 15 yıl once nerdeydin şimdimi akılınıza geliyor sozum ona milleti kandıracak ancak sizi sizin gibileri kandırırsın bu devlete şu ana kadar ne faydanız olmuş bundan sonra olacak sizin yaptıgınız turkiye duşmanları iceride ve dişarıda ikdidar duşmanlarıyla berabersiniz

1 0 Cevap Yaz
Muammer Gökhan 15 Aralık 2017 10:02

Sütten çıkmış ak kaşık.

1 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi