"Eskişehir'de Hoca’ya karşı kazanmak..."

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Eskişehir'de Hoca’ya karşı kazanmak..."
A
a

İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca, ES TV ekranlarında canlı yayınlanan ‘Vaziyet’ programının konuğu oldu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Ramis Tunca yerel seçimlerle ilgili olarak “Benim önerim aslında Yılmaz Hocamı metropol şehirlerden birine düşünseler keşke. Sadece Eskişehir’de değil Türkiye’de sevilen bir insan. Yılmaz Hoca’ya karşı seçim kazanmak AK Parti için bile zor. Bizim için de zor” dedi.

ESGROUP Genel Koordinatörü ve ES TV Genel Yayın Yönetmeni Ali Baş ile Anadolu Gazetesi Yazarı Arif Anbar’ın hazırlayıp sunduğu ‘Vaziyet’ programının yeni konuğu İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca oldu. Tunca, Baş ve Anbar’ın gündeme ilişkin sorunlarını yanıtladı.

YÖNETİMİ BİZ ALACAĞIZ

Vatandaşların artık siyasilerden farklı şeyler duymak istediğini vurgulayan Tunca, “Yaklaşık 100 yıllık bir siyasi partimiz var. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu bir parti, bir geçmiş var orada. Ve 2002 yılında seçim kazanmış, o günden bugüne kadar da hükümet eden bir siyasi parti var. Bir de MHP de var. Bizim partimiz MHP’nin içinden bir takım demokratik olmayan uygulamalar sonucu koparak kuruldu. Ama bizim farkımız şu. Bizim partimiz milli ve merkez bir partidir. Dolayısıyla bu anlamda baktığımızda biz umudunu yitirmiş tüm insanların umudu olmaya gayret ediyoruz. Biliyoruz ki bir gün bir şeyler değişecek. Bu değişimi hızlandırmak istiyorsanız eğer biran önce insanlara umut vermeniz lazım. Sizin projelerinizi takdir ediyor olması lazım. İyiler gelirse bu iş olur dedirtebilirsek eğer inşallah biz alacağız yönetimi” dedi.

PARAVAN KARAVAN ANLAMAM

Yerel seçim sürecinde İYİ Parti’nin aday çıkartmayacağı, paravan bir aday olacağı iddialarına tepki gösteren Tunca, “Ben paravan karavan anlamam. Biz Eskişehir’de yüzde 13,5 oy aldık. Ben İYİ Parti’nin il başkanıyım. Genel başkanımızı burada temsil ediyorum. Görevim bu yüzde 13,5’u daha yukarılara taşımak. Eğer yukarılara taşıyabildiğim nispette görevimiz yapmış olurum. Dolayısıyla anahtar parti, o tarafa giderse o tarafı kazandırır, bu tarafa giderse bu tarafı kazandırır, düşük profili aday çıkartırsa şöyle olur böyle olur gibi bir hesabımız yok. Bizim tek görevimiz var. O da arttırabildiğimiz kadar oyumuzu arttırmak. Artırabildiğimiz nispette de belediye başkanı kazanmak. Eğer orada başarılı olamazsak meclise dürüst, ahlaklı, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen belediye meclisi üyesi sokmak” ifadelerini kullandı.

HER İLÇEDEN ADAY ÇIKARTACAĞIZ

Genel seçimlerde alınan yüzde 13’lük oyun yerel seçimlerde adaya bağlı olarak değişebileceğine vurgu yapan Tunca, “Eskişehir’de işimiz zor. Eskişehir’de Türkiye genelinde muhalefet ettiğimiz ve kendimizi siyaset zemininde denk tutup yerini hedeflediğimiz konum AK Parti’nin iktidarı. Ancak Eskişehir’de iktidar Cumhuriyet Halk Partisi ve dolayısıyla burada biz doğal olarak öncelikle CHP’yi, akabinde yakın oyu olan AK Parti’yi hedefleyeceğiz. Aslında her ikisini de hedefleyeceğiz ama bunun arasından sıyrılıp belediye kazanmak kolay iş değil. Ancak belediye seçimleri kendine özgü bir seçim. Adayınız ne kadar iyiyse bir anda, hiç ummadığınız bir başarıyı yakalayabilirsiniz. Dolayısıyla benim birinci görevim şu. Her seçim bölgesinde halkta karşılığı olan, evet bu insan iyidir, ahlaklıdır, proje üretebilir, projesini takip edebilir. İnsanı, hayvanı, bitkiyi, canlıyı hayatının merkezine koyar, onlar için çalışır ve gayret eder diyebileceğimiz adayları bulabilirsek hepsinde kazanma şansımız olur. Ben ne kadar başarılı olabilirim bilmiyorum ama ben bunu zorlayacağım. 15 belediyeyi alacağız. Yılmak yok. Her ilçede bu özellikte aday bulacağız” diye konuştu.

ERMAN GÖLET SESLERİ YÜKSELDİ

CHP İl eski Başkanı Erman Gölet ile görüşmelerini anlatan Tunca şöyle konuştu: “Erman Bey ve Genel Başkanımızla görüşmemiz şöyle oldu. Bir otobüs grup toplantısına gittik. Genel başkanımızı ziyaret ettik. Nasıl gidiyor görüşmeler var mı diye sordu. Tabi ki yapıyoruz dedim. Kiminle yapıyorsunuz dedi. İtiraf ettim. Bizim yaptığımız iş saklı iş değil. Erman göletle görüştük dedim. Erman beye de haksızlık etmeyelim. Erman bey bizim talebimizi nazik bir şekilde kabul etti. Kendisinin çayını kahvesini içtik. Orada biz Büyükşehir, Odunpazarı, Tepebaşı konuşmadık. Niyetlerimizi belli ettik. Bundan sonraki süreç nasıl yürür bilmiyorum. Erman beyle ne için görüştüğümüz daha önemli. Erman Bey saygın bir insan bizim de tabanımızda seslerin geldiği insan. Ya diyorlar ki Erman Bey olsa iyi olur. Diyenler var. Eskişehir küçük bir yer herkes kimin ne olduğunu biliyor. Bize tepki gösterenler de oldu.”

UZLAŞI YAPILMALI

Eskişehir’de kendini ispatlamış 3 CHP’li belediye başkanı var. İYİ Parti ve İYİ Parti’nin adayı ne vaat ediyor da seçmen oy versin? Mevcut belediye başkanlarının neyi eksik yaptığını ya da neyi iyi yaptığını düşünüyorsunuz? Şeklindeki soruyu yanıtlayan Tunca, “Benim önerim aslında Yılmaz Hocamı metropol şehirlerden birine düşünseler keşke. Sadece Eskişehir’de değil Türkiye’de sevilen bir insan. Yılmaz Hocaya karşı seçim kazanmak AK Parti için bile zor. Bizim için de zor. Ancak hiçbir şey imkansız değil. Eskişehir’de ciddi bir trafik sorunu var. Bu sorunun sebebi tabi ki dönüp de bu dönemdeki belediye başkanlarının sırtına yüklemek de haksızlık olur. Vaktinde cadde ve sokakları iyi planlanmış bir şehirde trafiğin akışını daha kolaylaştırabilirsiniz. Geçmişin hatalarından kaynaklı çektikleri var. Ama bugüne baktığınızda da bazı eksikler ve hatalar var. Bazı caddelerde yol kenarındaki otopark işini tamamen kaldırmaları lazım. Bunu yapabilmeleri için de o caddelere otopark yapıyor olmaları lazım. Asıl büyük problem içme suyu problemini mecliste sulh olup halledemediler. Burada tek taraflı AK Parti meclis üyelerinin topluca direncini kırabilmeleri lazımdı. Bu şehirde yaşayan insanların meselesi. Ankara Polatlı’da tarım alanlarının sulanması için suyu balçığa çökert sonra buraya dön 800 bin kişiye o suyu kullandırt. Bizi neredeyse bizi 2019’da susuz bırakacaklar. Aslında hocam bu işi halledebilirdi. Bir şekilde halletmeleri lazım. Mesela afet riskli alanlar var. Ciddi problem. Uzlaşı yapılmalı” dedi.  

KATİL PROJE

Termik santralle ilgili de görüşlerini paylaşan Tunca, “Termik santrali inşallah kurdurmayacağız. Koca bir ovanın katili gibi bir sonuç çıkacak. Neler yaşatacak bize. Eskişehir’in kent merkezinde yaşayanlara sağlık sorunları getirecek direkt. Ama bir de 510 bin dekar arazide toprağın PH dengesini bozacak, 9 ton pancar alırken 5 tona düşürecek. 700 kilo buğday alan çiftçi 300 kilo buğday alacak, hiçbir bitki yetişemeyecek bir hale getirecek. Bu 5-10 yıl sonra olacak. Neresinden bakarsanız bakın doğru bir iş değil. Bizim enerjiye ihtiyacımız yok ki. Kapasitenin yüzde 40’ını falan kullanıyoruz. Tamam, bir dönüşüm yapmaya çalışıyorlar ama bunun tek yolu termik santral değil. Yıllık 2 milyon ton atık kül tozu çıkartacaklar. İnanılmaz yanlış bir proje” diye konuştu. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
erhan 21 Ekim 2018 11:51

Eskişehirde hocaya karşı secim kazanmak zorda Turkiyede Recep Tayyip erdoğana karşı iktidar olmak kolaymı sn başkan KORKAKLAR ZAFER ANITI DÖKEMEZ saygı başka siyasi rekabet basaka

1 3 Cevap Yaz
erhan 20 Ekim 2018 15:36

sn başkan eskişehirde hocadan büyükşehir belediyesini almak zor ise Turkiyede Recep Tayyip Erdoğan dan iktidarı almak kolaymı KORKAKLAR ZAFER ANITI DIKEMEZ saygı başaka siyasi rekabet başka saygilar

1 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi