"Es Es'te transfer yasağı kalkmayacak gibi"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Es Es'te transfer yasağı kalkmayacak gibi"
A
a

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği (ETB) Başkanı Murat Diri, transfer yasağı hakkında açıklamada bulundu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Transfer yasağının kaldırılmasına karşı olmadıklarını belirten Diri, “Sadece Trabzon dosyası kapanırsa transfer açılacak gibi bir durum yok. Birçok imza vermeyen, direten oyuncu var. Mevcut durumda zaten kaldırılamayacak gibi duruyor” dedi. Diri şu ifadeleri kullandı, “Son günlerde basında sıkça gezen Yeni Eskişehirspor ile birlikte adımızın geçtiği söylentilerini bizler de sizler gibi basından duyuyoruz. Transferi açmak kurtuluş olmaz söylemimiz birileri tarafından çarptırılıp transfer açılmasın gibi lanse edilmeye çalışılıyor. Bu camiada haksızlığa göz yummadığımız, yanlışları söylemekten çekinmediğimiz, kulübü birilerinin tekeline bırakmadığımız için yapıldığını biliyoruz. İşin kötüsü buna inananların olduğunu da üzülerek görüyoruz.
 
BU BORÇ BİTMEDEN OLMAZ
Bizlerin transferi açmayın gibi bir söylemi yok. Biz Eskişehirsporluyuz. Bizler transferi açmanın faydası olmayacağını, bu kısır döngü içinde yuvarlanıp durmaya devam edeceğimizi, bu borç bitmeden bağımsızlığımızı kazanamayacak ve alacaklı futbol ailesine her zaman bel bağlayıp onların iki dudağından çıkacak sözlere bakıp duracağımızı ifade ediyoruz. Daha önce yaşadık. Bu süreçte imza vermemeyi diretip danışıklı dövüşlerle buradan nemalanmak isteyenlerin olacağını, bu nemalanmanın sadece maddi değil manevi anlamda da olabileceğini söylemiştik ve geldiğimiz noktada bunları görmeye de başladık.
 
ONLARI ASLA UNUTMADIK
Eskişehirspor’umuzu sanki bizler bu hale getirmişiz kendileri büyük fedakarlıklar yapmış gibi gösterip bu kulübün kapanırsa kapansın dedikleri günleri özellikle 31 Ağustos gecesi yaşananları, söylenenleri, çevrilen oyunları hiç unutamadığımızı bilmiyor olamazlar.
O zaman yaşanan yokluğu, terkedilmişliği, hayal kırıklığını, yarım asrı geçmiş şan ve şeref dolu tarihi olan kulübümüzü nasıl harcadıklarını unutmadık!
 
HERKES TRANSFER İSTER
Transfer yapmak tabi ki herkes ister ama bağımsız şekilde yapamadan, bu cendereden kurtulmadan özgür kalamıyoruz. Biraz toparlanmaya kalksak alacaklıları ayartan iç mihraklar bir yerleri kaşımaya başlıyor ve kulübe yaptırım tehditleriyle buradan nemalanıyor. Elbette Transferler yapalım. Kadromuz güçlensin diye kim istemez? Hadi Transferi açtık? Peki ya sonrası ne olacak. 15 Ocak tarihinde, yani 15 gün sonra lig yeniden başlıyor. Kimi alacağız. Nasıl alacağız? İmkanlarımız belli…
 
AYLARDIR MAAŞ ALMADILAR
Bu gerçeği unutmayalım; kızarız, bağırırız, oynadıkları oyuna isyan ederiz ama mevcut kadrodaki oyuncuların hepsi bu camianın çocukları ve uzun zamandır zor şartlarda ayakta kalmaya çalışıyor. Aylardır maaş alamayan futbolcular ve kulüp çalışanları bugün (dün) ETİ ile anlaşma sonucunda eline para geçmesi bekleniyor. Allah razı olsun verenden de vesile olandan da ancak bu süreçte ETİ de olmasa ne yapacaktık. Bu yaraya merhem olabilecek durumda değiliz. Olmuyor da...
 
NE HALLERE DÜŞTÜK
Geldiğimiz noktada; tesislerde yemek çıkması, altyapının deplasmana gidebilmesi, tesiste elektrik kesik olmamasına sevinen bir topluluk haline geldik. Galibiyet ne demek gol atmak ne demek unuttuk. Sevinmeyi unuttuk, ne hale geldik. Son 5 sezonda toplamda koskoca 153 lig maçında sadece 25 galibiyet almış bir kulübüz... Kaderine terkedilmiş, alacaklıların insafına kalmış, kim bir el uzatsa sarılır hale gelmiş durumdayız. Bu çaresizlik bizlere hep hatalar yaptırdı. Çaresizlik içinde çare aradık durduk. Hala çaresiziz ama ne yapalım şimdi birilerinin biz istersek bu transfer açılır diye bu camiaya racon kesmeli mesajını sineye mi çekelim. Ne yapalım, bu şanlı camiaya karşı gösterilen sopadan mı korkalım, yoksa sopayı elinde tutanlardan mı?
 
KAHRAMANLIK HİKÂYELERİ
İmzayı veren herkesten Allah razı olsun. Bir şekilde bu camia için en ufak ter akıtandan çaba sarf eden herkesten Allah razı olsun ama kahramanlık hikayelerine ne gerek var. Bu kulübün durumu bilerek buradan nemalanmak nasıl bir karakterdir. Ne yapalım hepimiz alkışları kendimize mi yoksa Eskişehirspor için mi kucaklayalım. Bedava yapılan bir kahramanlıkta değil. Ama öyle kötü durumdayız ki her şeyi sineye çekmek zorunda kalıyoruz. Bu kulüp transferi açılırsa "Yuh neden açtınız" diyecek bir topluluk gibi gösterilmeye çalışılsak bile bu arma nasıl bugünlere bu taraftar sayesinde geldiyse yarınlara da bu taraftar sayesinde yeni umutlara koşacağız.
 
BU KADAR KÖTÜ DURUMDA DEĞİLDİK
Hatırlarsanız Fuat Çapa döneminde bizim çocuklarla ilk yarı 17 puan almıştık ve ikinci devre lisansı çıkmayan oyuncuların takıma dahil olmasıyla Emre Güral, Sissoko, Jesse, Marko Milinkoviç, Kamal Issah gibi isimler olmasına rağmen sadece 18 puan toplayabilmiştik. Yani bizim çocuklardan sadece 1 puan fazla. Belki o gün transfer açılmayıp bizim çocuklara o para harcansaydı o çocuklarda ligde kalır ve yeni dosyalar olmazdı. Hatta belki elimizde hala iyi bir kadro olurdu. Tabi o dönem de bunu düşünerek hareket edemezdik topyekûn imza toplamaya yönelmiştik. Maddi anlamda bu kadar kötü durumda da değildik. Bu kadar terk edilmiş halde değildik.
 
O DOSYA KAPANSA DA İŞ ZOR 
Transfer tabi ki açılsın ama bizleri son güne kadar bekletip imza verdiklerinden sonra ne anlamı var. Bizim bu söylemlerimiz transferin açılmasına karşıymışız gibi bilerek gösteriliyor. Ancak yarın bir gün transfer açılmazsa bizi sorumlu tutmak için an kollayanların olduğunu görüyoruz. Zira sadece Trabzon kapanırsa transfer açılacak gibi bir durum da yok. Birçok imza vermeyen, direten oyuncu var. Mevcut durumda zaten kaldırılamayacak gibi duruyor. Bu dava bizim davamız. Ne kadar yalnız bırakılsak da bu şehrin çocuklarının davası...”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ekici26 1 Ocak 2023 19:54

Yorumumu yayınlamadınız ömürboyu şeçilmiş! etb başkanı ne derse yazıyorsunuz ama gerçek taraftara gelince yayınlamıyorsunuz.

0 3 Cevap Yaz
Oktay 1 Ocak 2023 01:30

almasaydı ıskartaları kim dedi fahiş imzalar at bir türkünün hazin sonu Halil ünal

2 2 Cevap Yaz
pompeo 31 Aralık 2022 13:24

play-off'da o mesaleleri neden attirdin ? ... senden lider mider olmaz ... you belong to the streets ..

0 6 Cevap Yaz
VATANDAŞ 31 Aralık 2022 12:37

Bu takımın bu hale gelmesinde seninde emeğin var diri düş artık es es in yakasından

0 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi