"Endişemiz yok"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Endişemiz yok"
A
a

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkan Adayları yerel seçimlerde oy arttırma hedefinde olduklarını belirtti. Çalışkan, “Bırakın sağ seçmeni sol seçmenin de kaydığı bir seçim dönemine giriyoruz. Endişelenmesi gereken biz değiliz” dedi

Sütiş Eskişehir
AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan, Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç ve AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, basın çalışanlarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.  Burhan Sakallı, özellikle sağ seçmenden oy alan Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç’a giden sağ oyları nasıl geri alacaklarına yönelik soruya, “Oyların parsellendiği filan yok. Bu belki istatistiklerde olabilir ama bunun sahada ne kadar karşılığının olup olmadığını insanlarımız söz konusu olduğunda bunun ne kadar gerçek olup olmadığını göreceğiz. Biz Eskişehir’deki tüm hemşerilerimizin oylarına talibiz. Sadece AK Partililerin değil, sadece MHP’nin ya da BBP’nin değil, Eskişehir’de yaşayan hangi partiye mensup olursa olsun tüm vatandaşlarımızın oylarına talibiz. Şu anki çalışmalarımızı bu çerçevede yapıyoruz. Vatandaşlarımıza ulaşırken AK Partili, MHP’li, CHP’li, İYİ Partili, Saadet Partili diye ayırmıyoruz. Bütün hemşerilerimize istisnasız ulaşmaya çalışıyoruz. Teşkilatımız ve adaylarımızla bu çerçevede hareket ediyoruz. Dolayısıyla matematiksel şeylerin dışında söylüyorum, biz AK Parti’nin adayları olarak bu şehirde yaşayan tüm vatandaşların oyuna talibiz” diye konuştu.

ENDİŞELENMESİ GEREKEN BİZ DEĞİLİZ
Amaçlarının çok büyük oranlarla seçimi almak olduğunu belirten Hasan Tuç, “Geçmiş seçimleri değerlendirecek olursanız merkez sağ oyları aldılar. Onunla da ilgili zaten aday tespiti bu şekilde yapıldı. Bu oyları alabilecek adaylar şu anda Eskişehir’in huzurunda. Aday tespitinde bunları göz önünde bulundurdu. Hepimiz merkez sağdan oy alabilecek adaylarız. Amacımız çok büyük oranlarla seçimi almak” dedi. Zihni Çalışkan ise, “Bırakın sağ seçmeni sol seçmenin de kaydığı bir seçim dönemine giriyoruz. O yüzden endişelenmesi gereken biz değiliz” şeklinde konuştu.
yasal karşılığı var Seçmen kaydırma ile ilgili soruyu yanıtlayan Çalışkan, nüfus müdürlüklerinin konuyla ilgili çalışma yürüttüğünü kendilerinin de konunun takipçisi olduğunu ifade etti ve “Nerede ne tarz bir geçişkenlik olmuş bunlar reel mi yoksa sadece seçime dönük geçiş mi? Bu çalışma sonrasında normal yasal sistem neyse bu işletilmek suretiyle devam edilecek. Buna ilişkin YSK’nın kararı var. Bunun yasal karşılığı da var. Geçişlerin reel ve yasal olduğunu umut ediyoruz. Bunun dışında olanlar için gerekeni yapıyoruz” dedi.

HEPSİ TEŞKİLAT ADAYLARI
Güçlü bir aday yapısıyla seçime girdiklerinin altını çizen Çalışkan, “Adaylarımızın hepsi teşkilat adayları. Hiç biri teşkilatımıza uzak insanlar değil. Kuruluşundan beri birlikte çalıştığımız, birbirimizi çok iyi tanıdığımız arkadaşlarımız. O yüzden hem teşkilatımıza hem şehrimize çok ciddi katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Ki büyükşehir belediye başkanımızın adaylığının açıklandığı 27 Kasım’dan itibaren hep olumlu görüşler aldık. İyi gidiyoruz” diye konuştu.

ALPU YOLU YAPILACAK
Alpu Yolu ile ilgili konuşan ve kendilerinin yapılan açıklamaya çağrılmadıklarını söyleyen Çalışkan, “Alpu yolu daha önce planlanan şekliyle 3 şeride çıkartılacak ve genişletilecek tarzda bir yoldu. Fakat biz hemşerilerimizin taleplerini dinlemek suretiyle bu yolun gelecekte de kullanılması adına çift şeritli normal oto yol şeklinde yapılması gerektiğine inandık. Önümüzdeki dönemde bu yol mutlaka yapılacak. O ekibi oluşturan unsurlar bize de gelir misiniz tarzında bir davetleri olmadığı gibi bizim de orada ayrıca olmama gibi düşüncemiz olamaz. Çünkü biz milletin bağrından doğan ve milletle özdeşleşmiş bir partiyiz. Bu konuyu sadece seçime dönük süreçte malzeme yapmaya ilişkin kısım da toplumda karşılığını bulmayacaktır. Bakarsanız orada kimlerin olduğunu çok net görürsünüz” şeklinde konuştu. Sakallı da kendilerine davet gelmediğini, davet edilmesi durumunda bir şekilde açıklamaya katılabileceğini ifade etti.

ASFALT PARASI ALMAYACAĞIZ
Volkan Doğan, “Mecliste çoğunluk neye karar verirse o şekilde hareket ediliyor. 2014 yılından bu yana Odunpazarı Belediye meclisinde CHP çoğunluğuyla Kazım Başkan ve CHP’li üyeler asfalt ve kaldırım parasının alınması yönünde karar almıştı. Vatandaş bu konudan fazlasıyla mağdur. Toplanan bu emri vaki paralar dökülen asfalt parasının üstüne çıkmıştır. Burada bir hukuksuzluk vardır. Yanlış hesaplama vardır. Odunpazarı Belediyesi’ni AK Parti yönetmeye başladığında asfalt ve kaldırım parası alınmayacak ve Odunpazarı’nın 3198 sokağı inci gibi olacak, tertemiz olacak ve bundan sonra vatandaşlarımızdan asfalt parası istenmeyecek. 2014-2019 arası alınan asfalt paralarını hesaplanacak ve ödenen asfalt ve kaldırım parasını vatandaşımıza iade edeceğiz” dedi.

EN İYİSİNİ YAPARIZ
Termik santral ile ilgili konuşan ve “Biz Eskişehir’e en iyisi neyse o konuda karar veririz” diyen Çalışkan, “İhale süreci tabi ertelendi. Biz santralin gerekliliği yararı zararı çok fazla tartışıldı. Eğer bir şey yapılacaksa en iyisini yaparız. Bunun ötesi yok. Eskişehir’e en iyisi neyse onu yaparız. Bu çok anlamlı ve güzel bir şey. Tabi çok detaya inen sorular. Biz bunu daha önce de konuştuk. Bunlar akademisyenlerin anlatması gereken şeyler. Sadece siyasal yaklaşımlarla bir anlayışa sahip olup o yönde şartlı bakmak çok yerinde değil. Eskişehir en iyisini hak ediyor. Biz Eskişehir’e en iyisi neyse o konuda karar veririz. Biz ne yapılması gerekiyorsa en iyisini yaparız” diye konuştu. AK Parti’nin Tepebaşı Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan İbrahim Yılmaz Kaynarca’nın adının Burhan Sakallı’nın talebi üzerine çekilmesi iddiasıyla ilgili konuşan Sakallı, “Şu anki aday listesi de son şeklini Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği listedir. Şu andaki 15 aday sayın cumhurbaşkanının listesidir” dedi. “Sahada çok ciddi bir karşılığımız var” diyen Çalışkan, “Artan bir sinerjiyle sonuca gideceği kanaatindeyiz. Biz adaylarımızın açıklanmasıyla rahatlayan, sahaya inen, çalışmaya başlayan tüm enerjisini seçime endeksleyen bir yapıdayız. Hedefe yürüyen bir çizgide olacağız. En temelimizde şu var: 3 kişiyle buluşacağız ama buluştuğumuz arkadaşlar bizim teşkilat mensubu arkadaşlar olmayacak. Gönül belediyeciliği yapacağız. Kendimizi tek tek anlatacağız. Belediyeciliği de genel siyaseti de biliyoruz. Böyle bir seçim kampanyası göreceksiniz” diye konuştu. 
 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Allı turnam 18 Ocak 2019 01:26

Es es rumuzlu kardeş bu AK Parti sizi konfora öyle bir alıştırdıki köy yolları bile duble yol olsun istiyorsunuz. Yanlış anlaşılmasın karşı değilim tabiki yapılmalı. Ancak alt geçitler, üst geçitler yapıldığı zaman beton edebiyatı yapıyorsunuz Ne istediğinizi ANLAYAMIYORUM da . Saygılar .

0 0 Cevap Yaz
Alphan İnan 17 Ocak 2019 03:51

Yunus Emre'nin şehri,Eskişehir'de,dostluk ve kardeşlik kazansın.İnşa Ellah.

0 2 Cevap Yaz
Eses 16 Ocak 2019 20:45

Alpu yolunu yapacağız diyeceğinize, bu güne kadar neden yapmadığınızı açıklasanız daha mantıklı olur. Siz 16-17 yılda bu yapmadığınız için o insanlar telef oldu.

2 6 Cevap Yaz
T.m 16 Ocak 2019 15:04

En iyi termik santrali biz yaparız diyor

1 14 Cevap Yaz
HANLI 16 Ocak 2019 13:59

OYUMUZ ERDAL ŞANLI YA. ADAM ÇALIŞIYOR.

1 14 Cevap Yaz
MHP'li 16 Ocak 2019 13:42

AKP, MHP'yi Cumhur ittifakında hiçe saymıştır. Merkez ilçeler dahil 13 aday çıkartarak, MHP'ye 2 adayı reva görmüştür. Bu nasıl ittifak? En azından bir merkez ilçede desteklenseydik? MHP'yi hiçe sayanı biz de hiçe sayarız! Üç hilal yoksa, oy da yok!!

3 15 Cevap Yaz
Cekimser 16 Ocak 2019 13:30

Hani genel seçimlerde AKPye vermeyelim de kime verelim alternatif yok diyoruz ya işte Eskişehir'de de Yılmaz Hocaya vermeyelim de kime verelim diyoruz.Adaylar Teşkilattan olacak diye diye 20 senedir seçim kazanamıyorsunuz yine kazanamayacaksiniz

0 21 Cevap Yaz
MUALLİM 16 Ocak 2019 12:21

YILMAZ HOCA YİNE ALIR ODUNPAZARI, TEPEBAŞI, HAN, MAHMUDİYE CHP TEKRAR ALIR BİR TANE SÜRPRİZ VAR O DA ÇİFTELER BU SEFER CHP ALIR.

3 24 Cevap Yaz
Namık 16 Ocak 2019 12:08

16 yıldır bu memleket için ne yaptınız da şimdi belediye olarak yapacaksınız ? değil siz Recep tayyip erdoğan bile aday olsa Eskişehir de kazanamaz..

3 23 Cevap Yaz
Yener 16 Ocak 2019 10:46

Hocanın karşısında aday bulamıyorlar. Nabi Avcı bile Yılmaz Hocanın karşısına aday olarak çıkamıyor. O yüzden Hoca için kolay rakipler.Cumhurbaşkanı nasıl genel seçimleri hep kazanıyorsa.Eskişehirdede Yılmaz Büyükerşen hep kazanıyor nokta

5 23 Cevap Yaz
Esnaf 16 Ocak 2019 10:37

Laf ile peynir gemisi yurumuyor!Zaten bizim endiselenmemize gerek yok " diye aciklama yapmak zorunlulugu bile,durumun vehametini gosteriyor.Ates olmayan yerden duman yukselmez,Tam manasiyla ,aciklanan adaylar ve yurutulen secim politikasi tam bir FIYASKO!!!

3 24 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi