"Doğan, Valiliğin gerçekleştirdiği yatırımları sahipleniyor"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Doğan, Valiliğin gerçekleştirdiği yatırımları sahipleniyor"
A
a

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, “31 Mart Seçimlerine yönelik çalışmaları yürüttüğümüz bu dönemde öyle zannediyorum ki bu kampanya dönemi oldukça magazinsel bir kampanya dönemi olacak” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Geçtiğimiz günlerde Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan, Sultandere Mahallesi’nde Valilik tarafından başlatılan kilit taş döşeme çalışmalarına katılarak taş döşemişti. CHP İl Yönetimi konuyla ilgili il parti binasında basın açıklaması yaptı. CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, “31 Mart Seçimlerine yönelik çalışmaları yürüttüğümüz bu dönemde öyle zannediyorum ki bu kampanya dönemi oldukça magazinsel bir kampanya dönemi olacak diye düşünüyorum” ifadeleriyle sözlerine başladı. Adar, “Hemen hemen her gün sizinle karşı karşıya geleceğiz. Görüntü onu veriyor. Tabi ki temennimiz bu olmaması. Arkadaşların kendilerine bir çeki düzen vermesi ve normal kuralları içerisinde siyasetin ve kampanya döneminin geçmesini temenni ediyorum ben. Hem rakip partilerimiz olumsuz bir takım tavırlar içerisindeler. Hem de bizim ittifak halindeki arkadaşlarımızın söyledikleri. Henüz daha ittifakın tüm koşulları bitmemişken İYİ Parti İl Başkanının bazı açıklamalarını talihsiz açıklamalar olarak Kabul ediyorum ve ittifakla ilgili bazı sıkıntıları yaratacağı endişesini taşıyorum. Ümit ediyorum ki kısa zaman içerisinde bu konu çözülür ve normal seçim çalışmaları başlar” diye konuştu.

İŞPORTACI MANTIĞI
Daha sonra konuşan CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, “Dün AKP Odunpazarı Belediye Başkan adayı Volkan Doğan’ın Valilik aracılığı ile belirli mahallelerde gerçekleştirilen yatırımları sahiplenerek seçim çalışması içine girdiğini gözlemledik. Devletin ortaya koyduğu çalışmaları kendi siyasi hedeflerine yönelik propaganda aracına dönüştüren bu zihniyetin sergilediği bu davranış aslında bizleri şaşırtmadı”  ifadelerini kullandı. Çınar, “Bugüne kadar devletin ortaya koyduğu tüm imkanları ve gücü kendilerinin propagandasına dönüştüren bu zihniyet son olarak dün de Eskişehir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının ilimize bağlı ilçelerde gerçekleştirdiği yatırımları sahiplenerek kendi siyasi çalışması gibi lanse etmeye çalışmıştır. İşportacı Mantığı ile belediyecilik anlayışı ancak bu kadar olur. 4 Mayıs 2018 tarihinde Eskişehir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Odunpazarı Belediye Başkanlığına gönderilen bir yazı ile ‘İlimize ait KIRDES-2018 (Kırsal Altyapı Destekleme. Programı) kapsamında ilçenize bağlı ekli yatırım programında belirtilen mahallelerde kilitli parke taşı ve bordür döşeme işi yapılacaktır. Yapılacak yatırımın mükerrer olmaması açısından programda belirtilen mahallelerde Belediyemiz tarafından herhangi bir yatırım planı yapılmaması hususunu rica ederim’ denilmektedir. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, bu tip çalışmaları sadece Odunpazarı ilçemizde değil, Alpu, Seyitgazi, Sivrihisar, Çifteler gibi ilçelerimizde de yapmakta özellikle de 24 Haziran seçimlerinde birçok ilçeye yatırım yağdırılmaya çalışılmıştır” dedi.

UCUZ SİYASET
“Ortada Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının “yatırımın mükerrer olmaması için belediyemiz tarafından yatırım yapılmaması” açık ve net bir şekilde istendiği halde, AKP Odunpazarı Belediye Başkan Adayının, bu çalışmayı kendi çalışması gibi lanse ederek oy devşirmeye çalışması kelimenin tam anlamıyla ucuz siyasettir, popülizmdir, devletin güç ve imkanlarını kendi siyasi hedeflerine kullanmaktır” diyen Çınar, “Kaldı ki Belediyecilik bir bilgi ve birikim işidir. 31 Mart seçimleri öncesine denk getirilerek bu mevsimde kilitli taş döşemeye çalışmak da israftır, vatandaşın parasını çarçur etmektir. Bu mevsimde döşenen kilitli taş çöker, zemini sağlam olmayan alanlarda kilitli taş döşemek uygun değildir. Kilitli taş ancak sert zemin üzerinde döşenebilir. Buna rağmen bu mevsimde kilitli taş ve parke döşemek intihardır. Oy devşirmeye çalışmaktır. 4 Mayıs 2018 tarihinde alınan bir kararı şartların uygun olmadığı bugün uygulanmasına göz yuman kamu görevlileri, kamu zararının oluşmasına neden olmaktadır” şeklinde konuştu.
 
HALKIMIZI UYARIYORUZ
Sultandere Mahallesi’nde Odunpazarı Belediyesi’nin gereken alt yapı ve üst yapı çalışmalarını yaptığını vurgulayan Çınar, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından Sultandere-75. Yıl Tramvay Hattı için milyonlarca liralık yatırım yapılmakta, Sultandere halkımızın yaşam koşullarının daha da arttırılması ve iyileştirilmesi için her türlü koşul düşünülmektedir. Valiliğin ve devletin ortaya koyduğu projeleri kendi siyasi ikbaline mal ederek fotoğraf verenler halkın gözünü boyayarak işportacı belediyecilik anlayışını sergilemektedir. Bir tarafta devletin tüm olanaklarını arkasına alarak siyaset yapanlar, diğer tarafta halkın gücünü arkasına alarak hizmet götürenler… Halkımızı da bu tip zihniyet karşısında uyarıyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Kaynak : HABER: HİLAL KÖVER
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
eses 22 Ocak 2019 12:00

Belediye görevini yapmadı diyememiş sayın yazar!!!

6 0 Cevap Yaz
ali 22 Ocak 2019 10:50

Çizmeleride gıcır gıcır ha:)

0 6 Cevap Yaz
Denede görrrrrrr 22 Ocak 2019 00:42

Eeeeee siz 20 yıldır iktidarın yaptığı işleri sahiplenmediniz mi . Örnek mi ODUNPAZARI

10 4 Cevap Yaz
Eses 21 Ocak 2019 23:59

Sizin belediye baskaninizin o mahalle oy vermiyor diye hizmet getirmedigi icin volkan'in cabalariyla bakablik tarafindan valilige gorev verilmis ve adamda sabalarinun sonucunu bu sekilde gostermistir. Sanirim aci bir goruntu sizin icin acitti biraz

10 4 Cevap Yaz
Biz 21 Ocak 2019 23:16

Utanmayi bilmeyen herseyi yaparmis dedikleri bu olsa gerek.Yalancinin mumu yatsiya kadar yanarmis.Ne derseniz hak ediyor.Arkasinada "Tesekkurler volkan dogan " diye reklam yazdirmis.Sabanin,tv lerde seyrettigimiz politikaci tipleri ni simdilerde yasayarak goruyoruz .Odunpazari ve guzide Eskisehirimiz, boylelerini "HAK ETMIYOR"..!

3 10 Cevap Yaz
Es 21 Ocak 2019 21:56

Belediye baskanligi ,Isportacilik yapmaya benzemez.Eger kafan isportaci kafasi ise,yani ne kaparsam o,kira yok, dukkan yok,istedigim yerde istedigimi yaparim dersen,git en iyisi isportaya devam et ozaman.Odunpazari boyle birini ASLA HAK ETMIYOR!,,

2 10 Cevap Yaz
Esnaf 21 Ocak 2019 21:49

Bu kadar basitlik olmaz.Yavuz hirsiz ev sahibini bastirir misali, arkadas herseye sahipleniyor.Allah muhafaza ,daha aday iken boyle ucuz isler yapan,baskan oldugunda,yada guc kendisinde oldugunda neler yapmaz.Ne demisler,Aynasi isidir adamin.Yaptiklarina bakin.....

2 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi