'Büyükerşen CHP’nin üstündedir!'

Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım ‘Büyükerşen’in Kabukçuoğlu’na cevabı’ ve ‘Yılmaz Büyükerşen partiler üstüdür’ başlıklı yazılarımla ilgili görüşlerini bildirmek üzere İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu aradı. 

8 Ocak 2019 07:55
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım ‘Büyükerşen’in Kabukçuoğlu’na cevabı’ ve ‘Yılmaz Büyükerşen partiler üstüdür’ başlıklı yazılarımla ilgili görüşlerini bildirmek üzere İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu aradı. 
*
Kabukçuoğlu’nun görüşlerine geçmeden önce ilgili yazıların içeriklerine kısaca değinmek istiyorum. ‘Büyükerşen’in Kabukçuoğlu’na cevabı’ başlıklı yazımda, Kabukçuoğlu’nun Büyükerşen’le buluşup CHP-İYİ Parti ittifakı meselesine ilişkin görüştüğünü; ‘Yılmaz Büyükerşen partiler üstüdür’ başlıklı yazımda ise Kabukçuoğlu’nun Büyükerşen’i işaret ederek ‘partiler üstü’ şeklinde bir tanımlama yaptığını ifade etmiştim.
*
Şimdi, Kabukçuoğlu’nun görüşlerine yer verelim… Dedi ki Kabukçuoğlu:

KENDİ PARTİSİNDEN FAZLA OY ALIYOR

“Ben ES TV’de ‘Yılmaz Büyükerşen partiler üstüdür’ dedim ama bunu yanlış anlattım. Yanlış anlaşılma oldu. Partiler üstü derken, kendi partisinin üstünde demek istedim. Zaten her zaman partisinden yüksek oy alıyor. O manada kendi partisinden üstündür Büyükerşen. Zaten partiler üstü diyebilmek için partili olmamalı, siyasetçi olmamalı, siyaset üstü olmalı.

BÜYÜKERŞEN’İN TEKLİFLERİ

İttifak konusunda görüştük Büyükerşen’le. Saat 12.00 gibi belediyeye, Büyükerşen’in yanına gittim. Büyükerşen aşağıya inelim, hem yemek yiyelim hem konuşalım dedi. Biz ilkeler bazında bir görüşme yaptık o yemekte. Bir pazarlık yapmadık. Durum değerlendirmesi yaptık. İlçelerin analizini yaptık. Ha, Büyükerşen görüşmemiz sırasında Günyüzü, Sarıcakaya ve Mihalgazi’yi teklif etti, bunu da söyleyeyim.”
*
Kabukçuoğlu’nun anlattıklarını okudunuz. ‘Yılmaz Büyükerşen partiler üstüdür’ ifadesini değiştirip bu sefer, ‘Yılmaz Büyükerşen CHP’nin üstündedir’ dedi. Kabukçuoğlu, Büyükerşen’i partiler üstü gördüğünü ifade ettiğinde farklı siyasi çevrelerden ciddi eleştiriler aldı. O ifadesini değiştirip, bu kez de Büyükerşen’in CHP’den üstte olduğunu söyledi. Bence Kabukçuoğlu bu ifadeleriyle de, CHP’lilerin hedef tahtasına oturacak gibi görünüyor. Beri yandan Kabukçuoğlu, Büyükerşen’le ilgili ‘partiler üstü’ ifadesine ilişkin, yine ‘yanlış anlaşılma oldu’ dedi. Aynı ifadeyi İYİ Parti-Kazım Kurt geriliminde de kullanmıştı Kabukçuoğlu. Bence politikacılar bin düşünüp bir kere konuşmalı, bin düşünüp bir kere eyleme geçmeli; sonra ‘yanlış anlaşılma oldu’ demek zorunda kalmamalı. 
*
Diğer taraftan Kabukçuoğlu, Büyükerşen’le hem herhangi bir pazarlık yapmadık diyor, hem de Büyükerşen’in bazı ilçeleri İYİ Parti’ye teklif ettiğini söylüyor. Sizce de burada çelişki yok mu?
NOT: ‘Büyükerşen’in Kabukçuoğlu’na cevabı’ ve ‘Yılmaz Büyükerşen partiler üstüdür’ başlıklı yazılara www.anadolugazetesi. com adresinden ulaşabilirsiniz.
 

Ayrancı, Meral Akşener’e ne dedi?


İYİ Parti kulisleri hızlandı. Bu noktada kulislerde konuşulan son gelişmeyi aktarmak istiyorum. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Odunpazarı eski İlçe Başkanı Özlem Ayrancı’yı aramış ve şunu sormuş: Kurucu ilçe başkanımız olarak değerlendirmeni istiyorum, partimizin Odunpazarı’nda şansı var mı? Özlem Ayrancı’nın bu soruya cevabı olumsuz yöndeymiş, yani İYİ Parti’nin Odunpazarı’nda şansı olmadığını aktarmış Meral Akşener’e.
*
Yukarıda okuduğunuz kulis bilgisini, konunun muhatabı olan Özlem Ayrancı’ya sordum. Ayrancı, Meral Akşener’in kendisini aradığını, Eskişehir’in geneline ilişkin bilgi istediğini kaydetti. Ayrancı, Akşener’in bu isteğine karşılık Büyükşehir, Odunpazarı, Tepebaşı ve dış ilçelerde İYİ Parti’nin durumuna ilişkin görüşlerini aktardığını ifade etti. Ancak hangi belediye için hangi görüşü beyan ettiğini söylemekten kaçındı. Ayrıca Ayrancı, ‘İYİ Parti’nin Odunpazarı’nda şansı yok’ şeklinde görüş verdiğiniz doğru mu, sorusuna ise yanıt vermemeyi tercih etti. 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
batca26 9 Ocak 2019 00:00

Hiçbir siyasi kişi partisinin üstünde değildir.Kendini böyle görür partisini hiçe sayarsa ayıp etmiş olur.Her siyasi kişilik partinin kurallarına tabidir.

0 2 Cevap Yaz
İhsan 8 Ocak 2019 14:20

Günyüzü, Sarıcakaya , Mihalgazi ve Beylikova ciddi olmayan bir ittifak söz konusu bu ilçelerde chp kuvvetli olsa merkezdeki desteğe karşılık iyi partiye bu ilçeler teklif edilebilir . ama bu iki parti 3. ve 4. sırada yer alıyorlar

1 2 Cevap Yaz
Adnan 8 Ocak 2019 11:55

5 yıl içinde büyükşehir belediyesi Günyüzünden ne kadar gelir elde edip ne kadar harcama yaptı acaba. kapatılan Kayakent ve Gümüşkonak belediyelerinden devrolan taşınır ve taşınmazların karşılığı ne gibi hizmetler yapıldı.

1 6 Cevap Yaz
adem 8 Ocak 2019 10:50

İyi parti eskişehirde başarılı bir örgütlenme yapamadı sebebini kendileri bulup toparlanması gerekir iktidar için alternatif parti olacaksa

3 4 Cevap Yaz
erhan 8 Ocak 2019 10:20

sn vekil Yakında Türkiye Cumhuriyetini de Büyükerşen kurdu derse sasirmam. Kapasite meselesi

4 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi